Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Brun eyeliner – så får du till den naturliga sminkningen

03 nov, 2022 
brun eyeliner trend smink bästa bruna eyeliner 2022
Säsongens hetaste beautytrend stavas brun eyeliner. Här är allt du behöver veta om den snygga sminkningen och bästa produkterna som skapar den perfekta och naturliga eyelinern.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En svart eyeliner kommer alltid att ha en säker plats i necessären, men sakta ser vi hur den kolsvarta kulören får lämna plats åt jordnära, bruna färger. Med en brun eyeliner kan du både skapa en mer naturlig och subtil inramning till ögat, men också en snygg och intensiv look, beroende på hur du väljer att applicera. En diskret linje, lätt sotning eller pampig vinge – vilken föredrar du?

Läs mer: Säsongens stora makeuptrender 2022 – här är allt du behöver veta!

Bäst i test – årets bästa bruna eyeliner

Scrolla vidare för att läsa längre recensioner om produkterna – och såklart alla tips om hur du får till den trendiga looken!

Tips! Passa på att fynda bruna eyeliner och annan makeup under Black Friday 2023. Här samlar vi en lista med de bästa reorna inom beauty under helgen.

Hur applicerar man eyeliner?

Att skapa den perfekta vingen kräver träning, tålamod – och rätt produkter. Till den klassiska vingen är en flytande eyeliner, eller eyeliner i gelform som appliceras med en tunn borste, bäst. Misstaget många gör är att dra för hårt i ögonlocket för att få linjen rak. När du sedan släpper ögonlocket är det då lätt att linern blir krokig och sned.

Annons
brun eyeliner – fixa looken
Sätt looken med en stor eyeliner!Greg Scaffidi

Kolla rakt in i spegeln och jobba i små rörelser om du är ovan. Många föredrar att börja med vingen. Tänk då att vingen ska vara en förlängning på din nedre fransrad. Dra eyelinern i sidled från den yttre ögonvrån till önskad längd på vingen. Dra sedan eyelinern mot mitten av fransraden och fyll i vingen.

Vill du istället haka på den stora trenden där en sotad eyeliner står i fokus, behöver du inte vara lika noggrann (perfekt för nybörjaren som är skakig på handen). För att få till den sotade looken är en mjuk kajal bäst. Det gör att du kan sudda kajalen med en borste efter att du applicerat på fransraden. Glöm inte att också dra en tunn linje vid den nedre fransraden om du vill rama in ögonen snyggt.

Annons

Läs mer: Här hittar du ELLEs stora bäst i test där vi utsett bästa eyeliner för nybörjare och proffs.

BRUN EYELINER – SÅ FÅR DU TILL LOOKEN

En eyeliner kan bäras på många sätt! En flytande eyeliner är perfekt för att skapa en skarp eyeliner med en sylvass vinge. Vill du istället åt en mer sotad eyeliner är det en kajal du ska sträcka dig efter. ELLE listar favoriterna i alla kategorier.

bästa eyeliner brun kajal
Backstage på Elisabetta Franchi AW21.Courtesy of Press Office

Bäst i test – årets bästa bruna eyeliner

Här är favoriterna som skapar en snygg, lätt sotning eller en sylvass vinge!

Annons

Missa inte! Årets stora hårtrender – enkla klippen och stylingen du inte får missa!

Vattenfast brun eyeliner, Waterproof Eye Pencil 02 Chestnut – Clarins

Waterproof Eye Pencil i nyansen 02 Chestnut är en krämig kajal med smal spets som är perfekt för att dra tunna linjer med. Den vattenfasta kajalen sitter sitter som berget genom både svett och tårar. På botten av kajalen finns också en svamp som är perfekt att använda om man vill ha den sotade looken.

Waterproof Eye Pencil i nyansen 02 Chestnut finns att köpa här (reklamlänk).

brun eyeliner kajal clarins
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa bruna kajal, Voyeur Waterproof Gel Eyeliner – Hourglass

Kärleken till en bra kajal tar aldrig slut och nya Voyeur Waterproof Gel Eyeliner gör det enklare än någonsin att skapa den perfekta och naturliga linern. Den mjuka och krämiga kajalen har fina pigment, glider enkelt längst franslinjen – och går att sudda för att ge ett mjukt resultat. Favoriten är den bruna varianten Cave som skapar en snygg inramning till ögat.

Annons

Här hittar du den ursnygga kajalen Voyeur Waterproof Gel Eyeliner (reklamlänk).

hourglass kajal brun eyeliner bästa
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Flytande brun eyeliner, Colorful eyeliner 12 dark brown – IsaDora

IsaDoras storsäljande eyeliner finns också i brunt! Colorful Eyeliner i nyansen 12 dark brown har en supertunn filtspets som fångar upp lagom mängd produkt, kommer åt nära ögonfransarna och glider enkelt över ögonlocket. Även nybörjaren framstår som ett superproffs! Den flytande eyelinern sitter bra, har en intensiv färg och torkar snabbt!

Colorful Eyeliner i nyansen 12 Dark Brown finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Annons
isadora brun eyeliner
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten
brun eyeliner trend makeup sminkning sotning
Så lyckas du med brun eyeliner – allt om säsongens stora trend!Filippo Fortis/IMAXTREE.COM

Brun eyeliner penna, Phyto Khol Star Waterproof 3 Spar.Brown – Sisley

Den mjuka kajalen Phyto Khol Star Waterproof i nyansen 3 Spar.Brown glider med bravur över ögonlocket. Kajalen har bra pigment och sitter felfritt under hela dagen. Tack vare den otroligt krämiga konsistensen är det inga problem att sudda pennan. På några sekunder har du då skapat en snygg, sotad look – utan någon som helst ansträngning.

Annons

Phyto Khol Star Waterproof 3 Spar.Brown finns att köpa här (reklamlänk).

Matt brun eyeliner, Diorshow On Stage Liner, 781 Matte Brown – Dior

Den hyllade eyelinern Diorshow 24H Stylo Liner finns i elva färger – allt från guld och grönt till svart och mörkblått. Favoriten är däremot färgen 781 Matte brown som ger en semimatt finish på locket. Kajalen har en tunn och krämig penna och är suverän när du vill göra en eyelinervinge som får ögonen att flyga. Kajalen är vattenresistent och sitter fint på ögonlocket, trots vind, regn och tårfyllda ögon.

Annons

Diorshow On Stage Liner i färgen 781 Matte Brown finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Dior kajal brun eyeliner
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa bruna kajal budget, Satin Kohl Eye Pencil, Dusty Brown – Sweed Lashes

Ögonpennan Satin Kohl Eye Pencil i färgen Dusty brown har en något dovare brun färg, men går att bygga upp utan att kännas kladdig på ögonlocket. Den krämiga och lättapplicerade kajalen kan skapa både en enkel inramning och sofistikerad sotning. Priset är också imponerande bra!

Satin Kohl Eye Pencil i nyansen Dusty Brown finns att köpa här (reklamlänk).

Annons
kajal sweed lashes brun
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons