Artikeln innehåller reklamlänkar

Sommarens hårtrender – säsongens snygga styling och enkla frisyrer

hår sommar trend sommarhår trendiga frisyrer styling

Sommarens hårtrender 2022 – snygga styling och frisyrer!

Lekfulla klipp, sobra sidbenor och fantastiska flätor – sommarens snygga hårtrender erbjuder något för alla. ELLE har samlat den bästa inspirationen och de stora trenderna inom hår i sommar.
12 juli, 2022

Vill du återuppleva 00-talets trendigaste håraccessoar eller är du redo att sätta saxen i håret och säga hej till Bob? ELLE har samlat 27 inspirationsbilder för sommarens snyggaste frisyrer och stylings. Här är trenderna du inte får missa – för i sommar är det håret som står i rampljuset!

SOMMAR HÅRTREND 2022 – TRENDIG STYLING

Fina detaljer i form av flätor, nya tidens wet look och såklart den solklara sommarfavoriten beach waves – sommarens stora trender inom hårstyling bjuder på okomplicerade looks som passar till både vardags och fest.

Hårtrend sommar 2022: Hår med volym

hår med volym trend sommar frisörfönat hår

Sommarens stora hårtrend – frisörfönat hår med mycket volym!

Frisörfönat hår har aldrig varit mer i tiden – och nu höjer vi volymen ytterligare ett snäpp. Tack och lov är den omtalade volymen inte svår att få till! Allt som krävs är rätt produkter i form av volymspray eller volymmousse, en varmluftsborste, värmeborste eller värmespolar och en texturspray för stadga. Va-va-voom-volym utlovas!

Värmeborste, rise Hot brush – Ghd

Ghd Rise Hot Brush (som också är en av vinnarna i ELLEs bäst i test) är en liten och smidig värmeborste som är enkel att använda för att ge ett snyggt lyft från hårrötterna. Borsten kan också användas för att forma topparna eller ge lätta lockar.

Här kommer du till produkten (länk till Lyko).

Missa inte! Årets bästa volymspray – alla favoriter!

Hårtrend sommar 2022: Vågigt hår

vågigt hår trend sommar 2022

Sommarens stora hårtrend – vågigt hår!

Det trendiga, vågiga håret tar nu mer plats än någonsin! Stora, små, busiga eller eleganta – vågorna kommer i alla former. Vill du slå två trender i en smäll avslutar du din styling med att addera glansspray till håret!

Justerbar vågtång, PROluxe 4-in-1 Adjustable Waver – Remington

Remingtons smarta PROluxe 4-in-1 Adjustable Waver är en vågtång som går att justera för olika typer av vågor. Genom att ändra storleken på cylindern i mitten kan du skapa flera olika looks med bara ett verktyg.

Läs mer om produkten här (länk till Lyko)!

Läs mer: Årets bästa vågtång – ELLEs stora bäst i test!

HÅRTREND SOMMAR 2022: Fina flätor

flätor hår trend sommar 2022

Sommarens stora hårtrend – flätor som tar plats!

Redan i våras såg vi hur flätorna började ta mer plats och nu ser vi att det flätade håret är här för att stanna. Inbakade, utbakade eller som en stilren detalj vid luggen – de okomplicerade flätorna kommer i alla former!

Små gummisnoddar, Hårsnodd mini – Åhlens

Fäst flätorna med små och osynliga snoddar! Gummisnoddarna finns i svart och genomskinliga.

Här hittar du de små hårsnoddarna (länk till Åhlens).

HÅRTREND SOMMAR 2022: Beach waves

strandhår beach waves trend sommar 2022

Sommarens stora hårtrend – busiga beach waves!

Busiga beach waves hör sommaren till! Stylingen är varken tidskrävande eller speciellt svår att fixa. För den enkla, men ack så snygga och tidlösa looken, handlar om att det är det operfekta som skapar det perfekta! Addera saltvattenspray och håret får samma snygga look som om du precis klivit upp ur medelhavet!

Smidig saltvattenspray, Salt Water Spray – Björn Axén

Salta stänk, samlat i en flaska! Saltvattensprayen ger snygg stadga till håret, utan att göra längderna hårda eller krispiga. Sprayen är lättapplicerad och går att krama in enkelt för att trolla fram snyggt och busigt självfall. Extra plus för att den också innehåller vårdande och stärkande vitamin B5 och UV-skydd!

Här hittar du saltvattensprayen (länk till Lyko)!

HÅRTREND SOMMAR 2022: Sleek Wet Look

sleek wet look hår trend sommar stling trendigt hår 2022

Sommarens stora hårtrend – slickat hår i wet look!

I sommar ser vi en ny, något mildare variant av wet look! Nya tidens slickade hår är något mer välkammad och något mindre blöt – men lika glossig och snygg för det! Kamma luggen slätt åt sidan, borsta ner varje strå med hjälp av en gel eller satsa på att ha halva håret slickat bakåt. Det går inte att misslyckas!

Lättapplicerad vax, Waxes & Pastes Continental Glossing Wax – R+Co

Superlätt gel som vax en glansig finish till håret. Vaxet, som påminner mycket om en gel till konsistensen, känns inte kladdig och ger ett snyggt resultat på några sekunder! Håret ligger felfritt hela dagen.

Här hittar du Waxes & Pastes Continental Glossing Wax (länk till Lyko).

Hårtrend sommar 2022: scarf

Y2K-trenden har nått sommarens hårtrender i allra högsta grad och 00-talets hetaste accessoar är tillbaka (och vi gissar här för att stanna – länge). Med en scarf över huvudet kan det inte bli fel – och dessutom skyddar du sommarhåret från solens starka strålar, vilket minskar risken för missfärgat barr.

Somrig scarf, Floral Print Scarf – &Other Stories

Fin och enkel sjal i återvunnen polyester. Kommer i flera olika färger och prints.

Här kommer du direkt till scarfen (länk till & Other Stories).

Missa inte! Så tar du hand om håret i sommar – bästa tipsen som gör att frisörbesöket kan vänta!

Bäst i test! Årets bästa UV-skydd för håret – och därför är spf för håret ett måste

Sommarens hårtrend 2022 – trendig frisyr

Under våren har vi sett hur de korta frisyrerna tagit mer plats, samtidigt har det uppklippta håret i ren Y2K-anda blivit hetare än någonsin. Och sommarens frisyrer följer samma tydliga trendtema – lekfull och chic!

HÅRTREND SOMMAR 2022: Uppklippt hår

uppklippt hår sommar 2022 trend frisyr trendig

Sommarens trendiga frisyrer – uppklippt hår!

Minns du 00-talets härliga era där det uppklippta håret var allt? Ju fler lager, desto bättre! Och de uppklippta klippen är minst lika hett nu. Det såg vi redan i höstas när mullets var (och fortfarande är) på allas läppar. Det uppklippta håret är extra tacksamt eftersom att det framhäver självfall, ger snygg volym och är enkelt att styla.

Texturspray, More Inside This is a Dry Texturizer – Davines

Ge liv och stadga till håret med hjälp av en texturspray! Sprayen hjälper till att ge snygg volym och skapar lekfulla längder.

Läs mer om produkten här (länk till Kicks).

HÅRTREND SOMMAR 2022: naturliga lockar

lockigt hår naturliga lockar hår 2022 trend frisyr

Sommarens trendiga frisyr – lockigt hår!

Den här säsongen gör vi en extra ansträngning för att trolla fram självfall och lockar! Mjuka vågor eller små, kompakta lockar spelar ingen roll – så länge håret är skruvat. För att ge det ofta ganska torra sommarhåret extra fukt är en curl cream den perfekta produkten för att minska friss, ge fukt och samtidigt ge lockarna snygg studs.

Curl cream för lockar, Killer Curls – Kevin Murphy

Killer Curls från Kevin Murphy är en omtalad favorit som direkt tar bort friss, formar lockarna fin och gör också att lockarna håller ihop bättre. Håret får också megafin glans som håller länge.

Här hittar du produkten (länk till Lyko).

Läs också! Så tar du han om lockigt hår – bästa tipsen för att motverka friss.

Årets bästa leave in-produkter – 10 favoriter som vårdar och trollar bort friss

HÅRTREND SOMMAR 2022: Kortklippt hår

kort hår frisyr trend sommar 2022

Sommarens trendiga frisyr – kort bob!

Det korta håret tar mer och mer plats och i sommar är det den käk-korta boben som står i fokus. Tidigare har vi sett hur boben gärna fått vara lockig och busig, men nu får håret gärna ligga prydligt längst ansiktet. Sätt saxen i håret och kombinera med sleek-trenden så har du genast prickat in två av sommarens stora trender!

Plattång, Platinum+ID Collection Hair Straightener Pastel Blue – ghd

Sommarens limiterade design av Platinum + styler från ghd är snyggt babyblå! Plattången (som också är en av vinnarna i ELLEs bäst i test) glider enkelt igenom håret, utan att lämna skarvar. Håret känns lent och mjukt efter användning och har även fått en fin glans. Plattångens rundade kanter gör det också enkelt att forma topparna.

Här hittar du den limiterade plattången (länk till Lyko)!

Missa inte! Vill du ha mer hårinspiration? Här är årets stora hårtrender och stylingen, färgerna och klippen som gäller!

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1
5:21

Efter reklamen: ELLE Talks – avsnitt 1

(5:21)

Slå på ljud