Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Sminktrender 2024 – säsongens trendiga makeup

18 jan, 2024 
trender vår smink makeup 2024
Läppar i fokus, nya färger och en enkel bas – det är några av årets måsten om vi ska följa årets trendkarta. ELLE har samlat de hetaste trenderna inom makeup och såklart nyckelprodukterna som fixar looken.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnareBrand logo
ELLE International Beauty Awards 2024: Se alla vinnare

Nytt år och nya trender! Efter en lång period där det naturliga stått i fokus är det dags att välkomna tillbaka färg. Modiga fransar, lackerade läppar och pärlinspirerade looks är hetare än någonsin! För den som föredrar en mer subtil look är nya tidens bryn din bästa vän.

Årets trender inom makeup 2024

ELLE har samlat våren och årets stora trender inom makeup 2024. Här är den snyggaste sminkningarna du inte får missa!

Sminktrend 2024: basmakeup med lyster

highlighter trend år sommar 2024 smink makeup
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Minns du Mermaid makeup? Nu välkomnar vi en ny variant av glow. Nämligen Frosty face. Trenden handlar om att skapa en pärl-liknande hud och att inte vara rädd för att gå mot det metalliska. Blanda i en flytande highlighter i din foundation eller satsa på en primer med lyster – för i vår snålar vi inte med glow.

Annons

Flytande highlighter, Pearl swirl – Caia cosmetics

Caias Pearl Swirl Liquid Highlighter är en multifunktionell produkt som går att använda under, med eller över foundation. Också fantastiskt fin på naken hud.
Här hittar du favoriten från Caia (reklamlänk).

caia liquid highlighter vår trend 2024 makeup smink

SMINKTREND 2024: LIP LINER

lip liner trend vår sommar 2024
Matteo Scarpellini/launchmetrics.com/spotlight

Trender kommer och går i år är flirtar vi friskt med trender från förr – både inom makeup och hår. Vårens hårtrender bjuder till exempel på en kär favorit – zig-zag-diademet. Och inom makeupen har läppennan fullkomligt exploderat.

Annons

Läppenna, Lip Cheat – Charlotte Tilbury

Krämig, pigmenterad och otrolig hållbarhet! Favoriten Lip Cheat från Charlotte Tilbury finns i 15 snygga nyanser.

Här kan du se alla färger av läppennan (reklamlänk).

charlotte tilbury läppenna trend vår sommar 2024 smink makeup

Sminktrend 2024: blå makeup

blå makeup trend vår sommar 2024
Alessandro Zeno/launchmetrics.com/spotlight

Blå fransar, himmelsblå skuggor eller glittriga, blå detaljer – med enkla medel kan du skapa en trendsäker och snygg makeuplook som också är en riktig humörhöjare.

Annons

Blå mascara, Vatn Volume Blue 38° – Idun Minerals

Storfavoriten Vatn 38° finns nu även i blått. Ett roligt och enkelt sätt att lyfta en look och göra makeupen mer lekfull.

Här hittar du mascaran (reklamlänk).

Sminktrend 2024: Enkla ögonbryn

ögonbryn trend vår sommar 2024

Mjuka och minimalistiska – så går det att beskriva säsongens stora ögonbrynstrend. De naturliga och sofistikerad innebär också en brynrutin som är enklare än någonsin. Fyll i glesa partier med en ögonbrynspenna och borsta lätt med en bryngel.

Annons

Ögonbrynskit, Gimme, Gimme Brows Set – Benefit

Brynfavoriter som enkelt trollar fram brynperfektion.

Här kan du köpa kitet (reklamlänk).

Sminktrend 2024: Röda läppar

rött läppstift trend smink makeup vår sommar 2024
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Röda läppar går aldrig ur tiden och i vår och sommar ser vi hur läpparna poppar snyggt i klara, röda nyanser. Rött läppstift är också det perfekta sättet om du snabbt och enkelt vill höja en look.

Annons

Rött läppstift, Phantom volumizing glossy balm – Hourglass

Phantom Volumizing Glossy Balm är den perfekta hybriden mellan läppstift, läppglans och läppbalsam. Förutom fin färg får du även mjuka och återfuktade läppar.

Här hittar du det omtyckta läppstiftet (reklamlänk).

rött läppstift trend vår sommar 2024 smink makeup

Sminktrend 2024: trendfärgen persika

färg persika aprikos smink makeup trend 2024
Filippo Fortis/launchmetrics.com/spotlight

Årets stora trendfärg har också hittat till makeupen. En solmogen aprikos och söt persika är säsongens stora inspiration i val av färger. I stället för kalla, rosa kinder ser vi i stället hur varmare toner på rouge blir mer populärt, samtidigt som ögonlocken gärna får gå i samma ton för en enhetlig look.

Annons

Flytande ögonskugga, Idôle Tint Liquid Eyeshadow – Lancôme

Fin och pigmenterad ögonskugga som snabbt och enkelt skapar den perfekta vårlooken.

Här hittar du den användbara ögonskuggan (reklamlänk).

persika färg trend aprikos makeup 2024

Sminktrend 2024: Skin tint

makeup trens smink 2024

Skin tint, eller tinted serum som produkten också kallas, är en kategori som fullkomligt exploderat och som fortsätter att växa under 2024! Produkten ger den perfekta "no makeup-makeup"-looken och får huden att stråla. Men förutom att ge en lätt täckning och snyggt glow innehåller tinted serum ofta vårdande ingredienser så som till exempel hyaluronsyra, niacinamid och squalane. Här hittar du vinnarna av ELLEs bäst i test skin tint.

Annons

Lätt tinted serum, Tinted Oleo-Serum – Clarins

Tinted Oleo-Serum är favoriten som genast gör att huden känns jämn, klar och riktigt fräsch! För att inte tala om det förtrollande glow som produkten också ger. Ett måste – speciellt sommartid.

Här hittar du produkten (reklamlänk).

skin tint makeup trend 2024

Årets sminktrender 2023 – bästa inspirationen på sminkningar

Gör en tillbakablick och spana in fjolårets stora snackisar. Många ser vi dessutom mycket av även 2024.

Sminktrend: Pärlor

makeup trend 2023 pärlor smink ansikte hår

Pärlorna har kommit att bli en av de hetaste beautyaccessoarerna och går att använda både inom makeup och hår. Trenden går också hand i hand med Mermaid makeup-trenden.

Annons

Sminktrend: Cloud skin

Den minimalistiska Cloud skin-basen handlar om att ge huden en perfekt, airbrushed look. Fokusera på att ge glow med hjälp av en primer eller ansiktsolja, applicera sedan en lätt concealer med hjälp av micro conceal-tekniken och avsluta med en sofistikerad rouge. Det krävs inte mycket för att lyckas med looken.

Lätt concealer, True Skin Serum Concealer – Ilia Beauty

True Skin Serum Concealer är en lätt och tunn concealer som trot det täcker fint! Den smala applikatorn gör det möjligt att vara precis vid applicering. Här kommer du direkt till den omtalade concealern (reklamlänk).

lätt concealer trend makeup 2023
Klicka på bilden för att komma till concealern.

Sminktrend: Metalliskt och skimmer

Den metalliska och pärlemorskimrande makeupen är här för att stanna och vi har helt klart Hailey Bibers olika glazed-looks att tacka! Inom nageltrender ser vi chrome-naglarna överallt och inom makeup är det skimrande ögonlock som gäller!

Annons

Metallisk ögonskuggspalett, Mothership IX Artistry Palette Huetopian Dream – Pat McGrath labs

Vacker palett med tio skuggor i metalliska och matta färger. Här hittar du Mothership IX Artistry Palette Huetopian Dream (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma till ögonskuggspaletten.

Sminktrend: Naturliga ögonbryn

Att de blekta ögonbrynen är en av de senaste (och mest omtalade) trenderna har varit svårt att missa! Men vågar du inte gå hela vägen och bleka brynen kommer årets absolut största ögonbrynstrend att passa dig perfekt! Vi pratar såklart om de naturliga ögonbrynen som går nästan ton i ton med din naturliga hudton. Snyggt och enkelt!

Annons

Sminktrend: Eyeliner

eyeliner trend 2023 sminktrend

Siren eyes, doe eyes eller reversed eyeliner – efter ett längre uppbrott är nu (äntligen) eyelinern finns i alla dess former! Eyelinern, som går att variera i oändligheter, är den perfekta produkten för att enkelt ge ögat ett snygg inramning. Vilken variant föredrar du?

Sminktrend: Brun mascara

brun mascara trend smink 2022
Årets stora sminktrend – brun mascara!

Den bruna mascaran har åter gjort entré och rimmar precis med den naturliga sminkningen som syns överallt. Genom att måla ögonfransarna bruna får du en mer dov och mjuk look. Matcha med en brun kajal och enklare, jordnära sotning och du prickar in tre trender i en!

Annons

Brun mascara, Lash ClashMascara Brown – YSL

Storfavoriten Lash Clash Mascara finns nu i en brun variant! Här få du samma otroliga wow-effekt som orginalet, men med en något mer naturlig touch!

Här kommer du till mascaran från YSL (reklamlänk).

brun mascara trend
Klicka på bilden för att komma til produkten.

Sminktrend: Fejkfräknar

fejkfräkar trend höst 2022
Årets stora sminktrend 2022 – fejkfräknar!

TikTok har kommit att bli en ny trendbibel inom beauty – och det är också på TikTok vi sett hur (fejk)fräknarna fullkomligt exploderat! Har du inga egna fräknar? Ingen fara! Det finns många knep för att få till de perfekta fejkfräknarna, men också produkter ämnade för jobbet!

Annons

Smink för fejkfräknar, Jason The Freckled Boy, Beauty Mark – Jason Wu

Med brun utan sol, med eyeliner eller utväxtspray. Det finns många sätt att addera fräknar. Men det finns också speciella produkter som trollar fram fräknarna på några sekunder. Jason The Freckled Boy, Beauty Mark är en eyelinerlikande produkt som ger snyggt och naturligt resultat.

Här hittar du produkten (reklamlänk).

fejkfräknar produkt sminka fräknar
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Sminktrend: Glaserad hud

smink med glow trend
Årets sminktrend – glow!

Om du trodde att du sett nog av det gyllene glowet, trodde du fel! Glazed donut nails, spegelblanka läppar och högglansigt hår – det tar aldrig slut. Nu satsar vi på den glaserade looken i hela ansiktet!

Annons

CC-cream med glow, CC+ Nude Glow – It Cosmetics

CC+ Nude Glow levererar allt och lite till när det kommer till den perfekta basprodukten. CC-creamen, som också verkar vårdande och har spf 40, täcker rodnad, men låter ändå din hud lysa igenom. Och ger också den perfekta lyster – såklart!

Här kommer du till nya CC+ Nude Glow (reklamlänk).

cc cream it cosmetics nude glow
Klicka på bilden för att komma direkt till CC-creamen från It Cosmetics.

Här hittar du ELLEs favoriter när det kommer till rött läppstift!

Sminktrend: Krämprodukter

krämprodukter trend smink höst
Årets sminktrender – krämprodukter!

Produktkategorin med krämprodukter fortsätter att växa! Inte bara ger krämprodukter det perfekta, naturliga resultatet på huden. Krämprodukter är också otroligt enkla att applicera och många går till och med att applicera i farten.

Annons

Krämbronzer, Laguna Bronzing Cream – Nars

Sätt färg på kinderna och ge liv till ansiktet på några sekunder med en krämbronzer. Favoriten Laguna Bronzing Cream från Nars gör att appliceringen går snabbt och enkelt och resultatet blir supernaturligt!

Här hittar du krämbronzern Laguna Bronzing Cream från Nars (reklamlänk).

Missa inte! Är du redo för en hårförvandling? ELLE har samlat säsongens snyggaste styling, frisyrer och färger.

Sminktrend: Hudvårdande makeup

trend smink 2022 hetaste trenderna
Årets sminktrender – återfuktande makeup.

Precis som med din hudvårdsrutin går det också att anpassa din makeup efter din hudtyp. Och med dagens innovativa produkter går det också att få hudvård och makeup i ett. Den heta ingrediensen hyaluronsyra finns till exempel i många foundations (och hyaluronsyra används också håret!) och spf i makeup blir mer vanligt.

Annons

Återfuktande foundation, SYNCHRO SKIN SELF-REFRESHING TINT SPF 20 – SHISEIDO

Synchro Skin Self-Refreshing Tint Foundation är en återfuktande foundation som ger lätt täckning – och massor av vård. Innehåller även spf 20.

Synchro Skin Self-Refreshing Tint Foundation finns att köpa här (reklamlänk).

lätt foundation bästa trend höst 2022
Klicka på bilden för att komma till den lätta foundationen från Sisley.

Läs mer! ELLE utser årets bästa foundation. Här är alla favoriter för alla hudtyper!

SMINKTREND: Brun ögonskugga

sminktrend vår 2022 brun ögonskugga
Årets sminktrender – brun ögonskugga.

Enkla och jordnära tonerna är en evig klassiker. Ögonskuggan får gärna matcha din bronzer och sveps enkelt på med en stor, fluffig ögonskuggsborste. Vill du slå två trender i en smäll adderar du en brun kajal!

Annons

Pigmenterad ögonskugga, Mini Nude Palette – Natasha Denona

brun kajal eyeliner sotning enkel
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

ELLE Beauty: Min rutin – med Chloé SchutermanBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Chloé Schuterman

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons