Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Allt om siren eyes – och därför är sminkningen så trendig

15 nov, 2022 
siren eye trend eyeliner smink ögon
Ge ögat en snygg inramning och ordentligt lyft med makeuptrenden alla älskar! Här är allt du behöver veta om Siren eyes – eyelinertekniken som är både TikTok och kändisarnas favorit.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Den naturliga sminkningen har länge varit en stående favorit på trendkartan, men nu är det dags att sluta vara återhållsam och börja ta ut svängarna. Och vad passar då bättre än det virala sminkfenomenet Siren eyes? Makeuptrenden är inte bara en favorit på TikTok – utan också en välkänd look hos många kändisar. Den sylvassa vingen har till exempel blivit Khloé Kardashians signaturlook och ett självklart val för Gigi Hadid.

Här är allt du behöver veta om looken – och såklart steg för steg-guiden som gör att du lyckas hemma!

Vad är siren eyes?

Siren eyes går att beskriva som en blandning mellan smokey eye och den klassiska cat eye-looken. Men vad som gör Siren eyes extra unik är det faktum att du ger ögat ett ordentligt lyft. Tekniken handlar om att måla eyelinervingen efter ögats form – och gå in med eyeliner även i ögonvrån för att ge en förlängande look till ögat. Som en sista touch kan du lägga en lätt sotning längst fransraden.

Annons

Och sminkningen, som är en solklar favorit till såväl vardag som fest, blev snabbt en viral favorit och har i skrivande stund närmare 20 miljoner visningar på TikTok.

Siren eyes – så gör du steg för steg

Looken må se avancerad ut, men kräver trots det ingen vidare expertis. Superknepet är att applicera kajal med en borste istället för eyeliner, om du är skakig på handen.

Här är guiden som gör att du lyckas med looken.

@stxph.h

🚨SIREN EYES TUTORIAL🚨step by step breakdown on how to achieve the viral #sireneye trend! 🥵 hottest eye look evaaa #sireneyestrend #sireneyestutorial #makeuptutorials

♬ original sound - stephhui

1. Ögonskugga som bas

Börja med att applicera en ljus basögonskugga på ögonlocket. Var försiktig så att du inte går för högt upp mot globen (målet är inte att jobba uppåt, utan ut från ögat för att ge en förlängande look). Använd också samma ögonskugga under ögat och arbeta dig utåt mot yttre ögonvrån och låt skuggorna möta varandra.

Ögonskuggspalett, On Point Eyeshadow Palette Wednesday – Pür Cosmetics

Här kommer du till paletten On Point Eyeshadow Palette från Pür Cosmetics (reklamlänk).

2. Ögonskugga längst franslinjen

Applicera sedan en något mörkare skugga längs franslinjen och ut från ögat. Du vill lägga full fokus på den yttre delen av ögonvrån (tänk dig en triangel) för att ge just den förlängda looken till ögat.

Annons

Sminborstar för ögonen, Everyday Eye Essentials – Real Techniques

Klicka här för att komma till setet med alla ögonborstar du behöver för att skapa den perfekta ögonsminkningen (reklamlänk).

sminktrend tiktok siren eyes
Klicka på bilden för att komma till det prisvärda kitet med sminkborstar.

3. Måla eyeliner

Gå sedan in med lookens huvudperson – eyelinern! Måla en tunn linje nära fransraden och skapa vingen genom att utgå från den nedre fransraden (tänk en förlängning från ögat) för att ge den lyftande looken. Men är du skakig på handen eller tycker att det är svårt att måla eyeliner fungerar en kajal minst lika bra! En kajal ger också en något mjukare och sotat look.

Flytande eyeliner, Clean Line Liquid Liner – Ilia beauty

Här kommer du till eyelinern från Ilia Beauty (reklamlänk).

4. Måla eyeliner i inre ögonvrån

Vad som utmärker Siren eyes är att eyelinern går in i inre ögonvrån (och även på vattenlinjen om du önskar). Eyeliner i inre ögonvrån hjälper till att ge den mandelformade känslan till ögat.

Annons

Kajal, Colour Excess Gel Pencil Eye Liner Glide Or Die – MAC

Här kommer du till Colour Excess Gel Pencil Eye Liner (reklamlänk).

kajal siren eyes trend tiktok
Klicka på bilden för att komma till den vattenfasta kajalen från MAC.

5. Förstärk med ögonskugga

Sista steget för att lyckas med linern är att måla en svart ögonskugga längst in vid ögonvrån och längst nedre fransraden för att rama in ögat (du ska möta eyelinern på övre och nedre fransraden).

Svart ögonskugga, Matte Eye Shadow Carbon – MAC

Här kommer du till Matte Eye Shadow i färgen Carbon (reklamlänk).

svart ögonskugga kajal siren eyes trend tiktok
Klicka på bilden för att komma till singelögonskuggan från MAC.

Skillnaden Siren eyes och Doe eyes

@a.j_artistry

Replying to @e_m_i_l_i_e.22 tutorial youve all been waiting for! #doeeyes #sireneyes #doeeyesvssireneyes #doeeyestutorial #sireneyestutorial

♬ original sound - <3

Tidigare har vi sett hur Doe eyes gjort stor succé och trots att sminkningarna liknar varandra på många sätt, finns det några saker som utmärker looksen från varandra. Den stora skillnaden är att Doe eyes har en mjukare och rundare look som öppnar upp ögat, medan Siren eyes gör ögat mer mandelformat.

Foto: Instagram

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons