Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Mermaid makeup – därför pratar alla om trendiga mermaidcore

28 dec, 2022 
mermaid makeup trend smink tiktok
Trolla fram din inre sjöjungfru – nu pratar alla om Mermaid makeup! Här är allt du behöver veta om vad som väntas bli vårens stora beautytrend, där skimmer och pärlor står i fokus.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Sandra BeijerBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Sandra Beijer

Skimrande ögonlock i vackra pasteller, söta pärlor för den perfekta detaljen och såklart naglar som blänker snyggt – vi ser ett tydlig tema när det gäller vårens beautytrender 2023! Det är dags att välkomna tillbaka Mermaid makeup som nu är större än någonsin.

Mermaid makeup – VÅRENS BEAUTYTREND 2023

Mermaid makeup, eller mermaidcore som trenden också kallas, har snabbt blivit en snackis på sociala medier och såklart en storfavorit på TikTok. Hashtagen #mermaidmakeup har till exempel över hundra miljoner visningar på appen.

Annons

Men det är inte första gången vi ser mermaid-trenden ta plats. 2017 var pärlemorskimrande kinder och makeup med halo-effekt det alla pratade om. Nu ser vi däremot att trenden får ta mer plats än tidigare och mermaidcore handlar om att trolla fram din inre sjöjungfru både vad gäller makeup, hår, doft och kläder.

Mermaid makeup – så lyckas du med trenden

Vill du skapa den perfekta mermaidcore-looken hemma ska du plocka fram necessärens finaste pasteller och skimrande skuggor (som matchar en sjöjungfrus fena). Gå också gärna lite utanför ramarna och låt ögonskuggan möta kindbenet. Något som också kännetecknar den omtyckta trenden är de lätt markerade ögonen som målas i en mjuk så kallad siren eyes. Eyelinertekniken handlar om att ge ögonen ett lätt lyft och en förlängande look.

Annons

Mermaid skin

Basen i Mermaid makeup handlar om att skapa en snygg, daggig lyster och gärna fokusera lite extra på skimmer och friska kinder. En lystergivande primer, en lätt foundation med glow, rosa rouge och highlighter med en något metallisk effekt är produkterna som gör jobbet för att lyckas med den perfekta, pärlemorskimrande mermaid skin-looken.

Pärlor som makeup

Den senaste säsongen har vi sett mer och mer av små pärlor både inom makeup och som en accessoar till håret. Och trenden följer Mermaid-looken till punkt och pricka! Ett superknep för att få pärlorna att fästa på huden är att använda ögonfranslim.

Foto: Imaxtree

Annons