Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets mest googlade skönhetstrender 2022 – hela listan

20 dec, 2022 
sminktrend 2022 skönhetstrender makeup smink trend
Röda naglar, sleepy eyes och ingrediensen niacinamid – här är listan på årets mest googlade trender. Så här minns vi beautyåret 2022 (och ja, många av trenderna följer såklart med oss in 2023)!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela RathanaBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela Rathana

Trender kommer och trender går och tack vare sociala medier sker det i en rasande fart! Tidigare har vi sett de stora trenderna sättas på catwalken och visst gäller det än idag – men nu är det inte allt för ovanligt att en trend slår igenom över en natt på TikTok. Se bara på till exempel Crying makeup, Hailey Biebers naglar och Clean girl beauty.

Skönhetstrender 2022 – hela listan

Vi har samlat några av årets mest googlande skönhetstrender 2022. Här hittar du allt från vanliga frågor, trendiga hår och beautysnackisar på TikTok. Hur många har du testat?

Annons

stora makeuptrender 2022

Sminkningar med ögonen i fokus och sminkningen som skapar den perfekta "passport makeup look". Se listan på årets snackisar när det gäller makeuptrender.

Doe eyes

Cat eye, siren eye och såklart doe eye – 2022 är året som ögonen fått full fokus! Den omtyckta Doe eyes handlar om att trolla fram stora och pigga ögon med en rund och mjuk känsla.

Tired eyes eller sleepy eye

Till alla tröttas stora glädje är också tired eyes, eller sleepy eye som trenden också kallas, en favorit från 2022. Men också en look som bland annat Billie Eilish och Kaia Gerber anammat länge. Sleepy eye handlar om att följa den övre fransradens vinkel och skapa en linje som är svagt lutad neråt. Det ger ett något "tyngre" (men ack så snyggt) uttryck till ögonlocket.

Annons

Andra googlade makeuptrender:

stora hudvårdstrender 2022

Här är vanliga frågor som folk har googlat om hudvård. Vilka har du svaret på?

Hur använder man niacinamid?

2022 är niacinamidens år och vi har sett serum efter serum med superingrediensen i fokus. Niacinamid löser flera hudvårdsdilemman. En annan vanligt googlad fråga gällande just niacinamid är vad ingrediensen är bra för. Bland annat har niacinamid fin effekt mot ojämn hudton, förstorade porer och pigmenteringar.

Vad är slugging?

Slugging för håret, slugging för naglarna – och såklart slugging för ansiktet. Begreppet blev ordentligt omtalat 2022 och på TikTok har hashtagen #slugging närmare 652 miljoner visningar! Vad innebär då hudvårdstrenden? Slugging betyder i korta drag att låsa in fukt i huden för att skapa en starkare hudbarriär.

Hur länge håller hudvård?

Frågornas fråga – och vad är egentligen svaret? Hur länge hudvårdsprodukter håller beror dels på vilken typ av hudvårdsprodukt det gäller och dels om produkten är öppnad eller inte. På varje förpackning finns en stämpel med en burk och en siffra. Stämpeln visar hur länge produkten håller från det att du öppnat den. En dagkräm håller i regel till exempel mellan 6 till 12 månader.

Annons

Andra googlade hudvårdsfrågor:

Stora nageltrender 2022

Enkelt och klassiskt eller extravagant och pampigt. Här är fem av årets mest googlade nageltrender 2022. Och kanske en av tidernas mest omtalade manikyr står såklart på listan!

Hailey Biebers naglar eller Glazed donut nails

Hailey Biber har varit en av de stora trendsättarena under 2022 och stjärnan har bjudit på inspirerande looks som sunburn blush och tekniker so micro concealing. Men framförallt är det såklart Glazed donut nails som vi minns extra mycket! Här hittar du guiden som visar hur du enkelt gör glazed donut nails hemma.

Annons

Red nail theory

@girlbosstown

Reply to @meganandliz @tinx @serenakerrigan care to comment on this

♬ original sound - GirlBossTown

Röda naglar har kommit tillbaka med pompa och ståt men med den klassiska manikyren har det nu börjat cirkulera en hel del spekulationer om vad röda naglar faktiskt innebär. Genom tiderna vet vi att rött ofta har symboliserat makt, rikedom och passion och under 2022 har Red nail theory gått vild på sociala medier. Teorin handlar om att röda naglar får komplimangerna att trilla in och att röda naglar faktiskt är en av få saker som män uppmärksammar. Har du testat om teorin fungerar?

Annons

Half moon nails

En googlad trend som vi ser börjar bli större och större (och som säkerligen kommer att toppa listorna 2023) är Half moon nails. Nageltrenden, som innebär att du målar allt förutom en halvmåne längst ner på nageln (tänk dig en bakvänd fransk manikyr), hade sin storhetstid för några år sedan men börjar nu sakta smyga sig tillbaka.

Andra googlade nageltrender:

  • Euphoria nails
  • Milky nails
  • Chrome nails

Andra googlade skönhetstrender 2022:

Här är ytterligare 7 vanliga trender och beautyfraser som ligger på topplistan bland mest googlade 2022.

  • Clean girl aesthetic eller clean girl beauty
  • Chocolate glazed donut nails
  • Old money aesthetic
  • Stranger Things aesthetic
  • Pink french tip nails
  • Crying make-up trend
  • Dark lip liner trend

Källa: Cosmetics Business

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons