Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Slugging för håret – så gör du hårtrenden steg för steg

26 aug, 2022 
slugging för håret så gör du vad är slugging
Ge maxad glans till håret över en natt! Här är allt du behöver veta om den senaste hårtrenden från TikTok – och produkterna du behöver.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

När vi precis bekantat oss med slugging inom hudvård, där vaselin sägs vara lösningen på alla dina problem, tar vi nu rutinen ett steg längre och adderar den även till vår hårvård. Vi pratar såklart om den senaste TikTok-trenden hair slugging som fokuserar på att ge skinande längder och ett frissfritt hår.

ELLE har samlat allt du behöver veta om trenden – och ger dig också den enkla steg för steg-guiden som gör att du lyckas varje gång.

Vad är hair slugging?

Precis som med slugging inom hudvård, handlar slugging för håret om att addera extra fukt och sedan "låsa in" fukten. När man pratar om hair slugging är det vårdande håroljor som är superhjälten i processen.

slugging för håret tiktok produkter
Annons

Vad gör slugging för håret?

Hair slugging, som har fått hela TikTok att vilja dränka håret i hårolja, har många fina fördelar. Inte bara ger metoden otrolig glans och frissfria längder, hair slugging ska också hjälpa till att minska risk för slitage på håret och göra håret mindre elektriskt. Låter som en dröm, speciellt om du har problem med torrt hår, eller hur?

Vilka produkter använder man för slugging till håret?

Det bästa av allt är att det faktiskt inte krävs mycket för att lyckas med hair slugging. Allt du behöver är en lättare hårolja, en strumpa och en scrunchie för att vakna upp med skinande längder! Metoden används med fördel under tiden du sover och du behöver inte tvätta håret morgonen efter. Enkelt och effektivt!

@moniquemrapier

you will never go back 🥺 say goodbye to split ends 👏🏼 comment any questions!💗 #hair #hairtok #hairhacks #haircare #hairtips #hairdamage

♬ Eenie Meenie (Radio Version) - Sean Kingston & Justin Bieber

Steg för steg sluggig för håret – produkterna du behöver

Så gör du hair slugging i tre enkla steg. Här är allt du behöver veta och produkterna som gör jobbet.

1. Applicera en lättare hårolja

Börja med att borsta igenom håret och applicera sedan en lättare hårolja. Håret ska vara torrt och tänk på att inte snåla med produkten – håret ska ha något att gotta sig i hela natten.

Annons

Silkeslen Hårolja, SP Luxe Oil – Wella Professionals

Mandel-, argan och jojobaolja – i den prisvärda klassikern SP Luxe Oil finns maxad vård, utan att håret känns tungt eller flottigt! Håroljan har också en ljuvlig doft och otrolig konsistens.

SP Luxe Oil finns att köpa här (reklamlänk).

lätt hårolja för håret glans
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Lätt hårolja, Light Treatment – Moroccanoil

Moroccanoils otroliga Light Treatment är en lätt, lätt olja som känns allt annat än oljig i håret – men ger ett skinande resultat, oavsett slugging eller inte! Håroljan gör håret enkelt att reda ut, längderna blir mjuka och luftiga.

Annons

Light Treatment finns att läsa mer om här (reklamlänk).

lätt hårolja som inte tynger ner håret bästa bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vårdande hårolja, True Soft Argan Oil – Maria Nila

True Soft Argan Oil från Maria Nila är ett veganskt alternativ som också är fritt från sulfater och parabener om du föredrar det i din hårvård. Håroljan är en riktig stjärna på att minska friss och ger såklart otrolig glans.

Här kan du köpa håroljan från Maria Nila (reklamlänk).

maria nila hårolja lätt hårolja bästa slugging för håret
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. För in håret i en mjuk strumpa

TikTok har tidigare lärt oss att sova med strumpor i håret för att skapa de perfekta lockarna utan värme. Men när det kommer till hair slugging är det strumpan som hjälper till att låsa in fukten i håret – hela natten. Genom att välja en mjukare, så kallad Fuzzy sock, minskar risken för friss och elektriskt hår, enligt sluggingexperterna.

Annons

Mjuk strumpa, Gina Tricot

Lurviga och mjuka strumpor som träs över håret.

Här kan du läsa mer om och köpa de prisvärda strumporna som säljs i två-pack (reklamlänk).

lurviga strumpor sköna strumpor sova med strumpor i håret
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

3. Fäst strumpan med en scrunchie

Har du inte redan ersatt dina vanliga tofsar mot en scrunchie, är det dags nu! En silkesscrunchie sliter betydligt mindre på ditt hår, absorberar inte heller lika mycket fukt – och lämnar inga hack eller veck i håret. Därför är en scrunchie extra bra att använda om du gör hair slugging! Fäst sockan med en scrunchie för att strumpan inte ska riskera att åka ur under din skönhetssömn. Voilà – morgonen efter har du silkeslena längder med maxad glans.

Annons

Scrunchie, Silk Bow – Amelie Soie

Minimerar friss, minskar risken att håret bryts av och behåller glansen i håret – svenska Amelie Soie var tidiga på bollen med skonsamma scrunchies.

Här kan du läsa mer om tofsen – och se alla olika modeller och storlekar (reklamlänk).

scrunchie för håret
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Imaxtree

Elle Talks – avsnitt 3Brand logo
Elle Talks – avsnitt 3

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons