Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Sunburn blush – rouget som ger en solkysst look

20 okt, 2022 
sunburn blush trend smink tiktok
Förläng sommarlooken med den stora sminktrenden från TikTok. Här är allt du behöver veta om trendiga "Sunburn blush" – och knepen som gör att du lyckas med appliceringen.
Annons

Kendall Jenner, Hailey Bieber, Selena Gomez – och såklart över hundra miljoner TikTok... Den omtalade (och urfina) rougetekniken "Sunburn blush" är hetare än någonsin och får också sommarkänslorna att hänga kvar trots att mörkret är här.

ELLE har samlat allt du behöver veta och produkterna som gör jobbet för att lyckas med den virala trenden som fått hela internet att förälska sig i rouge.

Sunburn blush – så gör du

Sofistikerad och enkel men ack så elegant. Sunburn blush går ut på att skapa rosiga kinder som rodnar snygg, men helt utan ansträngning. Effortless, naturlig och daggig beskriver looken till punkt och pricka. Målet är att det ska se ut som att du precis kommit från stranden eller hem från en varm joggingtur (vem trodde att det någonsin skulle bli trendigt?).

Den enkla tekniken går emot alla regler vi lärt oss gällande rouge. Istället för att applicera rouget på kindens äpple, lägger du rouge över kindbenen, på äpplet och över näsan där solen naturligt träffar ansiktet. Tänk dig formen av ett W. Det trollar fram den perfekta, solkyssta looken.

Annons

För att lyckas med de daggstänkta och rosiga kinderna är det toppen att först applicera ett krämrouge eller en liquid blush. Avsluta sedan genom att addera en touch av puderrouge, gärna i en ljusare, rosa eller korallfärgad nyans, för att få kinderna att poppa extra.

Rouge stick, Radiant Cream Colour Stick Blush – BeautyAct

Prisvärda BeautyAct har hakat på trenden där makeup i stiftform står i fokus. Märkets senaste lanseringar är nämligen highlighter, bronzer och rouge som stift. Bland favoriterna finns bland annat Radiant Cream Colour Stick Blush som är krämiga, naturliga och smälter ut som en dröm mot huden.

Flytande rouge, Liquid Blush – Rare Beauty

Rare Beautys Liquid Blush (som också är en av vinnarna i ELLEs bäst i test) har blivit en viral snackis – med all rätt! Rouget som kommer i många nyanser ger en perfekt och naturlig look, är enkel att arbeta in och dessutom väldigt dryg.

Skimrande rouge, Gen Nude Blonzer – BareMinerals

I ren Sunburn blush-anda har bareMinerals lanserat Gen Nude Blonzer som är en hybrid mellan bronzer och blush. Produkten har ett subtilt skimmer och något varmare underton som ger ett solkysst sommarglow!

Annons
rouge bronzer applicera rouge trend tiktok
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Flytande rouge med glow, Halo Sheer To Stay Color Tint – Smashbox

Nya Halo Sheer To Stay Color Tint är en ljuvlig, flytande rouge som också ger en daggig look till huden. Produkten är otroligt dryg och jobbas enkelt in med fingrarna eller beautyblender. Och kom ihåg: skulle det bli för mycket produkt är det enkelt att gå in med en foundationborste för att jämna ut.

flytande rouge glow
Klicka på bilden för att komma direkt till nyheten från Smashbox.

Rosa puderrouge, Pressed Blush Powder – Kylie Cosmetics

Avsluta din look genom att addera en hint puderrouge. Det får kinderna att poppa snyggt och förstärker den solkyssta och friska looken.

Annons
kylie jenner rouge bäst i test bästa rouge
Klicka på bilden för att komma direkt till rouget från Kylie Cosmetics.
Bäst i test: Årets bästa rougeBrand logo
Bäst i test: Årets bästa rouge
Annons