Artikeln innehåller reklamlänkar

Beautytrend: Krämrouge – favoriterna för friska kinder

krämrouge cremerouge bästa bäst i test

Årets trendiga krämrouge – och produkterna som får bäst i test!

Rosiga kinder har gjort en storslagen comeback – och nu är det krämrouget som gäller! ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson listar fem favoriter som enkelt och snabbt trollar fram friska kinder som rodnar.
31 januari, 2023

Brun eyeliner för en dov sotning, hudvårdande makeup, lätt glans på läpparna – och såklart rougen som så snyggt klär våra kinder. Ett genomgående tema när vi ser på årets stora beautytrender är utan tvekan att makeupen gärna ska vara naturlig.

Nu kan vi också ta ett försiktigt farväl till highlighter, för nu är det rouget som är huvudkaraktären i makeupen och krämrouget som fullkomligt har exploderat! Vi förstår varför. Det är enkelt, går snabbt – och resultatet blir fantastiskt naturligt och fint.

bästa krämrouge 2023 – hela topplistan med årets favoriter

Scrolla längre ner för att läsa mer om produkterna.

Krämrouge – allt om den stora trenden

Krämrouge kommer i flera färger och former – som stick, i dosa eller helt flytande. Oavsett vilken du väljer kan vi lova att du inte kommer att bli besviken över resultatet. En krämvariant av ditt rouge gör nämligen resultatet både otroligt naturligt och ger dig även mer kontroll när du applicerar. Många krämrouge skapar också en lättare lyster som får kinderna att poppa snyggt. Tänk dig daggig lyster med en hint av färg. Perfektion, med andra ord!

Säsongen stora makeuptrend – rosiga kinder

Bästa creme rouge – bäst i test

ELLE har samlat årets bästa krämrouge. Här är smickrande favoriter som är enkla att applicera, håller snyggt hela dagen och ger en frisk look till ansiktet.

Bäst i test: Årets bästa rouge
1:26

Efter reklamen: Bäst i test: Årets bästa rouge

(1:26)

Slå på ljud

Bästa rougestick, Vanish Blush Stick – Hourglass

I urläckra Vanish Blush Stick gömmer sig ett mjukt och krämigt rouge som med bara två dutt på vardera kind ger kinder som rodnar. Rouget har en semimatt finish, har starka pigment som trots det är enkla att blenda (bäst med en fuktad makeupsvamp) och sitter som berget hela dagen.

Här hittar du alla nyanser av Vanish Blush Stick (länk till Skincity).

Bästa flytande rouge, Liquid Blush – Nars

Nars klassiska rouge Blush finns också som en flytande variant, Liquid Blush. De flytande rouget har blivit en viral snackis – med all rätt! Rouget är otroligt dryg (vi pratar mindre än en pump) och smälter ut som en dröm på huden. Rouget, som finns i tre olika nyanser, appliceras bäst med en borste och ger en lättare, daggig lyster utan att kännas för glittrig. Det bästa är också att rouget absorberas snabbt och känns inte på huden, men den läckra lystern och friska färger sitter kvar hela dagen. Dessutom innehåller produkten hela 15 milliliter, vilket gör att den håller i evigheter!

Läs mer om den omtalade Liquid Blush här (länk till butik). Men skynda! Rouger säljer slut snabbt.

Årets bästa rouge – favoriterna från budget till lyx

Bästa krämrouge, Cream Blush Refillable Cheek & Lip Color – Rose Inc

Lättapplicerat rouge som innehåller hudvårdande ingredienser som ceramider och squalene vilket gör att rouget känns återfuktande på kinderna. Duttas enkelt på med fingrarna och ger naturligt resultat. Extra plus för generöst nyansutbud med hela tolv färger. Dessutom smart refillösning!

Cream Blush Refillable Cheek & Lip Color från Rose Inc hittar du här (länk till NK).

Bästa krämrouge, Cheeks Out Freestyle Cream Blush – Fenty Beauty by Rihanna

Rihannas Fenty Beauty är verkligen mästare på krämprodukter. Nyligen utsåg ELLE märkets bronzer till årets bästa krämbronzer och rouget Cheeks Out Freestyle Cream Blush ligger såklart med på topplistan i årets bästa rouge. Det mjuka och krämiga rouget, som kommer i ett generöst nyansutbud, smälter in sömlöst med övrig makeup. Rouget kan appliceras med (rena) fingrar, en fuktad makeupsvamp eller en borste – oavsett blir resultatet perfektion.

Cheeks Out Freestyle (länk till butik)Cream Blush finns att köpa här i Sverige (länk till butik).

Missa inte! Allt om "clean girl beauty" – så fixar du den perfeka no makeup-makeup-looken.

Bästa krämrouge för naturligt resultat, Les Beige Blush Stick – Chanel

Definitionen av ett krämigt och lättapplicerat rouge som tacksamt nog även kan användas på läppar och ögonlock. Det smickrande rouget ger en perfekt, daggig finish och gifter sig fint med övrig makeup. Ett underbart, mjukt balm i en generös förpackning.

Här hittar du rouget från Chanel.

Bästa multistick, Multi-stick – Ilia Beauty

Ilia Beauty finns äntligen i Sverige! Ska du testa något från det omtalade märket är det sticket Multi-stick! I den lilla och nätta förpackningen finns en multiprodukt som klär läppar, kinder och ögonlock otroligt snyggt. Produkten smälter sömlöst in i huden och skapar rodnande magi!

Multi-stick från Ilia Beauty finns att köpa här (länk till Skincity).

Bästa pigmenterade krämrouge, Stick Blush – Anastasia Beverly Hills

Perfekta pigment och en ljuvlig konsistens – Stick Blush från Anastasia Beverly Hills är en härlig rouge som snabbt och effektivt ger ett resultat som stavas perfektion!

Stick Blush finns att läsa mer om och köpa här (länk till Lyko).

Bästa krämrouge budget, On-The-Glow Blush Fleur – Pixi

Prisvärda On-The-Glow Blush Fleur är ett fantastiskt multistick som fungerar på kinder, ögonlock och läppar. Inte bara har stickrouget en fantastisk prislapp, i hylsan finns hela 19 gram produkt. Ja, den håller i evigheter – och så gör även rouget på kinderna. Det veganska krämrouget som gifter sig fint med övrig makeup innehåller aloe vera och ginseng som samtidigt vårdar och återfuktar huden vilket ger ett lätt, daggigt resultat på kinderna. Komplimangerna fullkomligt trillar!

Här kan du köpa rouget (länk till Bangerhead).

Bästa krämrouge för resa, Blush Stick – Caia Cosmestics

Mjukt krämrouge som smälter som en dröm över kinderna. Rouget kan appliceras med borste, svamp eller fingrarna – oavsett blir resultatet fint och naturligt. Extra plus för liten och nätt förpackning som gör produkten till en fröjd att ta med på resan!

Blush Stick från Caia Cosmetics finns att köpa här.

Bästa lättapplicerade krämrouge, Stay Vulnerable Melting Blush – Rare Beauty

När Rare Beauty kom till Sverige blev många eld och lågor och snabbt klättrade Stay Vulnerable Melting Blush upp på topplistan som en av bästsäljarna. Rouget är mjukt och krämigt och känns lätt på kinderna. Rouget har något lättare pigment, men är lätt att bygga upp till önskat resultat vilket är gör att du har full kontroll på appliceringen. Rouget är också vattenresistent vilket gör att det håller snyggt från morgon till kväll!

Läs mer om Stay Vulnerable (länk till butik)Melting Blush här (länk till butik).

Budgetspecial! ELLE listar årets bästa budgetsmink – i alla kategorier

Hur applicerar man krämrouge?

Krämrouge är extra tacksamt att använda just för att produkten är så enkel att applicera. Krämrouge, rouge stick och flytande rouge går att applicera på en rad olika sätt. Har du övrig basmakeup i form av foundation eller färgad dagkräm, ska rouget appliceras efter din basmakeup.

Tänk på att krämrouge, oavsett form, är väldigt dryg och ofta också väldigt pigmenterat. Applicera därför lite i taget för att inte riskera clownkinder. Lägg rouget med en borste eller en fuktad svamp. Det går såklart även bra att applicera med fingrarna, men det kan du vara något svårare att blenda ut produkten ordentligt.

modell med cremerouge backstage
Filippo Fortis/imaxtree.com

Applicera creme rouge med borste

Väljer du att applicera en krämrouge eller flytande rouge med borste ska du med fördel använda små, cirkulerande rörelser för att få ett mjukt och naturligt resultat och för att rouget ska blendas ut ordentligt. Lägg gärna rouget något högre upp i tinningen för att ge kinderna ett lyft!

Applicera creme rouge med makeupsvamp

Vill du istället använda en fuktad makeupsvamp fungerar det såklart lika bra! Det viktigaste är att tänka på att pressa in rouget ordentligt och att svampen inte ska vara för blöt när du applicerar.

Få rouge att hålla hela dagen

Vill du vara extra säker på att ditt krämrouge håller hela dagen är det super att sätta rouget med en annan produkt. Det kan vara i form av ett annat puderrouge (tänk bara på att skaka av överflödig produkt från dosan), eller med ett transparent setting powder.

Foto: Imaxtree

Här är vårens hårtrender 2022
1:05

Efter reklamen: Här är vårens hårtrender 2022

(1:05)

Slå på ljud