Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Årets bästa rouge – favoriterna som får bäst i test

15 aug, 2022 
bästa rouge bäst i test topplista recensioner
Rosiga kinder och ett friskt intryck – ingen makeup är komplett utan rouge på kinderna! Men hur hittar man egentligen rätt nyans och vilken av alla varianter passar bäst? ELLE listar årets bästa rouge och tipsen hur du enkelt trollar fram blommande kinder!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Rouge har en fantastisk historia och har använts sedan urminnes tider! Under de senaste decennierna har vi sett hur trenderna har förändrats markant. På 40- och 50-talet var det subtilt och ljusrosa som gällde, medan 70- och 80-talet stod för more is more.

Ska vi följa trendkartan är rouge hetare än någonsin och alla makeupartister är enade: ingen makeup är komplett utan ett rouge på kinderna. Men hur vet man egentligen vilket rouge som klär ens kinder bäst och hur applicerar man rouge utan att riskera clown-känsla?

Bästa rouge – vinnarna av bäst i test 2023

ELLE listar årets bästa rouge och knepen som hjälper dig att hitta rätt och lyckas med appliceringen! Scrolla vidare för att läsa längre recensioner om produkterna.

Vilken färg på rouge ska jag välja?

Vilket rouge som passar dig bäst är såklart en smaksak. En del föredrar en hint av färg, medan andra vill att kinderna ska poppa ordentligt! Det gäller helt enkelt att testa sig fram för att hitta rätt. Men det finns också några knep som hjälper dig att hitta din perfekta nyans och precis som med mycket annat inom makeup, spelar din underton en stor roll.

Annons

Har du kall underton är det fördelaktigt att klä dina kinder i pigment som också går åt det kalla hållet. Ljusrosa, en ljus och klar röd färg med blått i undertonen och nyanser som drar något mer åt det lila hållet är extra smickrande för en hud med kall underton.

Har du en varm underton är däremot mer varmare röda, orange, persika och bronsiga färger riktigt snyggt!

Det är också snyggt att matcha rouge med färg på läpparna! Och du vet väl att många läppstift också med fördel går att använda på kinderna?

Bäst i test: Årets bästa rougeBrand logo
Bäst i test: Årets bästa rouge

Hur använder man rouge?

Rouge används för att ge en frisk och rosig känsla till ansiktet. Som att du precis varit ute på en promenad en kall vårdag! En rouge används inte för att skulptera ansiktet på samma sätt som en bronzer eller contouring gör.

Annons
backstage tory burch
Backstage på Tory Burch SS22.

Hur applicerar man rouge?

Även här är det smaken som avgör! En del väljer att applicera bara på kindens äpplen (det vill säga närmast näsan där kinderna är som bulligast), medan andra väljer att applicera på hela kindbenet. Ett supertips är att jobba uppåt med din rouge och gå närmare tinningen. Det ger ett så kallad "lifted look".

Det är viktigt att välja en borste som inte är för kompakt när du applicerar rouge. Det gör att du inte riskerar att lämna två tydliga streck på kinderna och resultatet blir mer naturligt. Det finns vinklade rougeborstar och det finns rougeborstar som påminner mer om en klassisk puderborste i formen. Tänk också på att jobba i tunna lager. Det är enklare att addera rogue, än att ta bort om det blivit för mycket.

Annons

Fluffig rougeborste, Blush brush – Real Techniques

En mjuk och lättanvänd rougeborste som fångar upp precis lagom mängd produkt och ger ett naturligt resultat. Blush brush är en av borstarna i Real Techniques prisvärda set Everyday Essentials.

ANNONS Här kan du läsa mer om hur du använder blush brush.

Annons

snedskuren borste, 201 ANGLED CHEEK BRUSH – FLAER

En snedskuren borste följer snällt kindbenens konturer. 201 angled cheek brush är härligt mjuk och är av syntetiska strån.

ANNONS Här kan du köpa den prisvärda borsten!

bästa rougeborste flaer
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer: ELLEs stora bäst i test – årets bästa sminkborstar!

Vilket rouge passar mig?

Det finns flera varianter av rouge! Kräm, stick, flytande och klassiskt puder – du väljer såklart den variant du känner dig mest bekväm med att använda. Vill du ha något som går snabbt att applicera är ett puderrouge toppen och har du torra kinder kanske ett kräm- eller flytande rouge klär dig bäst. Och vill du ha mycket pigment är det möjligt att ett stickrouge är din bästa vän.

Annons
kendall jenner med rouge på kinderna på Michael Kors
Kendall Jenner på Michael Kors SS 22.

Bäst i test rouge – årets bästa rouge

Flytande, kräm eller puder – ett rouge kommer i många former. ELLE har samlat favoriterna som snabbt skapar rosiga kinder!

Psst! Här hittar du beautyredaktörens bästa tips på billigt rouge.

Bästa pigmenterade rouge, Glow Play Blush – MAC

I dosan ser Glow play blush ut som ett klassiskt puderrouge, men på kinderna förvandlas konsistensen och blir istället till ett silkeslent krämrouge som smälter fantastiskt över kinderna. Det lättapplicerade rouget, som finns i elva nyanser, har fina pigment och ger samtidigt en lätt lyster. Rouget appliceras enklast med fingertopparna och appliceringen går i raketfart.

Annons

ANNONS Här kan du läsa mer och se alla nyanser av Glow play blush.

bästa rouge bäst i test Glow play blush från mac
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa rouge för naturligt resultat, Ambient Lighting Blush – Hourglass

Ambient Lighting Blush är det perfekt rouget om du vill ha en subtil färg till kinderna och inte vill riskera att resultatet blir för skarps. Rouget ger samtidigt en mjuk och naturlig lyster. Några dutt i dosan är allt som krävs för att trolla fram nyponfriska kinder!

ANNONS Se alla nyanser av Ambient Lighting Blush här.

Annons
bästa rouge ambient lightning blush från Hourglass
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa lättapplicerade rouge, Neo Nude Melting Blush Balm – Giorgio Armani Beauty

Fina Neo Nude Melting Blush Balm från Giorgio Armani Beauty är ett fantastiskt rouge om du vill ha ett naturligt resultat och vill att appliceringen ska gå snabbt och enkelt. Det lätta och silkeslena rouget har en kräm-till-puder-konsistens som smälter otroligt över huden och skapar naturligt rosiga kinder. Finishen är semimatt och produkten väldigt dryg!

ANNONS Neo Nude Melting Blush Balm finns att köpa här.

Annons
lättapplicerat rouge naturligt rouge bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa rouge stick, Vanish Blush Stick – Hourglass

Vanish blush stick osar lyx och ger också kinderna en glammig känsla. Rouget ger mycket färg, är otroligt enkelt att blenda ut och appliceras enklast med fingertopparna eller en makeupsvamp. Den krämiga rougen passar torr och yttorr hud perfekt, känns inte kladdig på huden och sätter sig snabbt.

ANNONS Vanish blush stick finns att köpa här.

bästa rouge stick Vanish blush stick från hourglass
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa flytande rouge, Liquid blush orgasm– Nars

Det kultförklarade rouget Orgasm (där bara namnet får kinderna att bli generade) från Nars finns även som en flytande variant! Det flytande rouget har en vädligt lätt konsistens och är enkelt att få jämn och naturlig på kinderna. Resultatet blir skirt och snyggt, men det går även att bygga upp i flera lager för mer intensitet. Rouget ger en lätt daggig look till ansiktet, utan att kännas glittrig och håller fint hela dagen.

Annons

ANNONS Liquid blush finns att köpa här.

ANNONS Här hittar du orginalet Blush Orgasm som puderrouge.

nars orgasm rouge bäst i test flytande rouge
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa krämrouge, Cheeks Out Freestyle Cream Blush – Fenty Beauty

Omtalade Cheeks out freestyle cream blush får verkligen komplimangerna att trilla in! Rouget har en mjuk och krämig konsistens som gifter sig fantastiskt med övrig makeup. Det är nästan löjligt hur dryg produkten är! Ett litet dutt med fingertoppen i dosan räcker för att ge kinden en rosig och frisk look. Stort plus för generöst nyansutbud.

Annons

ANNONS Klicka här för att komma direkt till rouget.

Cheeks out freestyle cream blush bästa krämrouge bäst i test rouge
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa rouge, Liquid Blush – Rare Beauty

Älskar du kinder som poppar är Liquid Blush rouget för dig! Det flytande rouget är ordentligt pigmenterat, men smälter ihop otroligt med huden. Två dutt på vardera kind är allt som krävs för att skapa snyggt och naturligt markerade kinder. Förpackningen håller med andra ord i evigheter!

ANNONS Rare Beautys omtalade Liquid Blush finns att köpa här.

flytande rouge bäst i test rare beauty rouge bästa
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa rougepalett, Iconic blush kit – BeautyAct

Iconic blush kit är multipaletten som kan användas på både ögonlock och kinder och blandningen mellan varma och kalla färger gör att du kan leka och anpassa exakt efter det resultat du vill åt. Trots starka pigment ger rouget ett sömlöst och jämnt resultat. Priset är hurrande bra, dosan känns ordentlig (och har en bra och stor spegel) och rouget håller sig lika fint från morgon till kväll.

Annons

ANNONS Iconic blush kit finns att köpa här.

Bästa puderrouge, Innerglow cheek powder – Shiseido

Innerglow cheek powder påminner mycket om den kultförklarade klassikern Orgasm från Nars, men har något starkare pigment och lite mer skimmer. Kinderna täcks av en klädsam lyster och får den perfekta, rosiga färgen. Pudret fastnar inte i småfjun eller ojämnheter utan lägger sig som ett lätt täcke på kindbenen – och ligger också på plats hela dagen.

ANNONS Här kan du läsa mer om Innerglow cheek powder.

Annons
Innerglow cheek powder bäst i test rouge
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: TT, Imaxtree

Amanda Lindh 5 frågor om mode och skönhetBrand logo
Amanda Lindh 5 frågor om mode och skönhet
Annons