Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Så sminkar du fräknar – steg för steg för naturligt resultat

05 sep, 2022 
sminka fräknar hemma fake fräåknar steg för steg bästa tips så gör du fejkfräknar
Fräknar har aldrig varit trendigare – och nu är det enklare än någonsin att fejka fram snygga (och naturliga) fräknar. På TikTok ser vi bland annat hur en root concealer för håret gör jobbet på några sekunder. Här är den ultimata guiden för att lyckas med fejkfräknarna.
Annons

I sommar är det au naturel som gäller! Basen får gärna vara lätt med naturlig lyster, kinderna kläs i rosig rouge – och fräknar ska gärna framhävas istället för att täckas.

Har du inga naturliga fräknar? Ingen fara! ELLE har samlat tipsen som gör att du enkelt kan trolla fram prickarna och fortfarande få ett otroligt naturligt resultat. Här är tre knep som verkligen fungerar!

Sminka fejkfräknar

Det finns många smarta sätt att fejka fram fräknar, utan att du behöver spendera timmar i solen för att försöka locka fram de små prickarna. Kom bara ihåg att det är det operfekta som skapar det perfekta när det gäller fräknar.

Så sminkar du fräknar med root concealer – steg för steg

På TikTok ser vi hur den klassiska root concealern Magic Retouch Instant Root Concealer, som egentligen ska appliceras i hårbotten för att täcka utväxten, har fått ett nytt användningsområde! Kom bara ihåg att vara lätt på handen när du applicerar och håll ett bra avstånd för att inte riskera stora fläckar i ansiktet.

Annons
@stephani.p

✨Fake freckles✨ What's next? 👀 IG: Stephani.p_

♬ original sound - Stephh💠
 • Börja med att skaka flaskan ordentligt.
 • Håll flaskan cirka 20 till 30 centimeter från ansiktet och tryck försiktigt ner sprayen samtidigt som du rör flaskan över ansiktet.
 • Skulle prickarna bli för starka kan du enkelt pressa ditt finger, eller spreja en beautyblender med setting spray och pressa över fräknarna för att dämpa.

Så sminkar du fräknar med eyeliner – steg för steg

Ytterligare ett smart sätt att fejka fram fräknarna är att själv måla dit dem med en eyeliner, kajal eller brynpenna. Det gör att du också har mer kontroll över appliceringen. Tänk på att välja en nyans som är något varmare för att få ett naturligt resultat.

Annons
 • Tryck försiktigt eyelinern eller kajalen där du vill ha dina fräknar. Variera storlek och placering på prickarna.
 • Tona ner prickarna genom att pressa fingret över dem. På så sätt får du ett mer naturligt resultat
 • Avsluta med setting spray för att se till att fräknarna håller hela dagen.

Så sminkar du fräknar med brun utan sol – steg för steg

Vill du ha fejkfräknar som håller mer än en dag är brun utan sol toppen! Då finns två sätt att applicera. Antingen tar du en brun utan sol-spray och försiktigt sprejar över ansiktet. Eller så doppar du en stor pensel i brun utan sol och skvätter över ansiktet. Tänk på att välja en brun utan sol som inte är för orange i undertonen.

 • Använd en brun utan sol-spray och spreja försiktigt över ansiktet.
 • Var noga med att torka bort överflödig produkt med handduk eller bomullsrondell innan brun utan solen torkat. Glöm inte att tvätta händerna.
 • Låt brun utan solen verka och tvätta sedan bort.

Self-Tanning Spray från Ida Warg har en bra och finfördelad spray och ger full färg efter redan tre timmar. Här kan du läsa mer om produkten (reklamlänk).

Annons
 • Applicera en mängd brun utan sol på en appliceringshandske. Tänk på att använda en snabbverkande brun utan sol.
 • Doppa en stor borste i brun utan sol-moussen och skvätt försiktigt över ansiktet.
 • Torka bort överflödig produkt innan brun utan solen har torkat. Glöm inte att tvätta händerna.
 • Låt verka och tvätta sedan bort.

Self Tan Express Mousse är en snabbverkande brun utan sol från St Tropez ger en djup färg och naturlig efter bara en timme! Här hittar du produkten (reklamlänk).

snabbverkande brun utn sol fejkfrälknar sminka fusk fräknar
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Använd en stor pensel för att doppa i brun utan sol-moussen och skvätt sedan med lätta händer över ansiktet. Ett annat alternativ är också att ta en tunn, tunn eyeliner-borste för att sätta fräknarna på plats en efter en.

Annons

Liner brush från LH Cosmetics är en tunn och kompakt sminkborste som är enkel att använda om du vill dutta på fräknar på ansiktet. Här hittar du produkten (reklamlänk).

måla fräknar med brun utan sol steg för steg bästa tips
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vill du skvätta på fräknarna är prisvärda 111 Stippling Brush från Flaer toppen! Dra försiktigt fingret över borsten för att skvätta brun utan sol över ansiktet. Här hittar du sminkborsten (reklamlänk).

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1
Annons