Artikeln innehåller reklamlänkar

Brun utan sol för ansikte & kropp – årets bästa produkter och tips för perfekt resultat

bäst i test brun utan sol

Årets bästa brun utan sol – bäst i test!

Mousse eller gelé, mist eller crème. Brun utan sol-utbudet är numera allt annat än fejk och ger bättre fuskbränna än någonsin! ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar de bästa brun utan sol-produkterna 2021 för kropp och ansikte och reder ut hur du får ett perfekt naturligt resultat varje gång.
19 november, 2021

Se videon:

3:08

Efter reklamen: Allt du vill veta om: BUS

(3:08)

Mousse, mist, wipes, crème, gelé och in-i-duschen-lotion. Det är helt fantastiskt hur långt dagens kemister kommit i teknologier för att skapa fuskbränna. Man kan tveklöst säga att mycket har hänt sedan brun utan sol-produkterna först lanserades på 60-talet.

Det är numera över 50 år sedan det kemiska ämnet DHA upptäcktes och började användas i brun utan sol-produkter (BUS) för att skapa känslan av att huden fått färg. Vid upptäckten och i de allra första brun utan sol-produkterna på marknaden var ämnet DHA inte av samma goda kvalitet som i dag och teknologin inte lika långt framskriden. (Morots)resultatet blev därefter och i decennier drogs BUS med ett ganska välförtjänt dåligt rykte.

I dag är läget tack och lov helt förändrat, skräddarsydda fuskbrännor och urvalet av olika typer av produkter är nästintill oändligt.

Hur fungerar brun utan sol?

DHA fungerar som så att det reagerar med det naturliga protein som finns i översta hudlagret – efter några timmar utvecklas en mer eller mindre intensiv ton och även den inte allt för populära, karaktäristiska BUS-doften.

Finns det brun utan sol som inte luktar?

I dag har många produkter blivit bättre på att dölja den doft som kommer med DHA med hjälp av raffinerade parfymcocktails. Bland annat St. Tropez har en patenterad teknologi som bäst beskrivet kapslar in doften och kamouflerar den skarpa DHA-lukten för vårt doftsinne.

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ GRADUAL TAN OCH vanlig brun utan sol?

Mildare, så kallade gradual tan som ger en mild ton/effekt och byggs på dag efter dag, har mindre andel DHA och då inte heller samma påträngande DHA-doft.

Det har också kommit en del DHA-fria substitut som med hjälp av de kemiska ämnet erythrulose ger en mild solbrun ton. Det är dock inte lika snabbt verkande – med dessa produkter får man ge det några dagar för att se resultat. Produkter kallade self tan har generellt en högre koncentration DHA och ger därför en djupare ton.

VAD ÄR SKILLNADEN PÅ BRUN UTAN SOL FÖR ANSIKTET OCH KROPPEN?

Att brun-utan-sola-ansiktet kan vara något av en mental utmaning. Till skillnad från kroppen kan inga missöden döljas i långa ärmar eller byxben. Allt måste klaffa direkt, utan skarvar och missfärgningar. För ansiktet finns det bra brun utan sol som inte ger finnar, som istället återfuktar och inte täpper till porer. Undvik att använda samma produkt för bästa resultat.

Men vilken är årets bästa BUS? ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar årets bästa nyheter på self tanning-hyllan. Längre ner i artikeln får du hjälp att applicera brun utan sol på rätt sätt utan att bli randig eller orange.

ELLE listar årets bästa brun utan sol – här är vinnarna av bäst i test

Self-Tanning Face Lotion Från Ida Warg – Bästa brun utan sol för kroppen

Ida Wargs brun utan sol Self Tanning Mousse blev snabbt en favorit hos många. Nu har BUS-sortimentet fyllts på ordentligt med många fina och bra varianter av brun utan sol. Self-Tanning Face Lotion är en lätt kräm anpassad att använda i ansiktet. Brun utan sol-produkten ger en naturlig färg och håller länge. Till ett härligt pris dessutom! Self-Tanning Face Lotion finns att köpa här (länk till Åhléns).

Pro från Tanrevel – Bästa bus utan fläckar

Tan Revel har revolutionerat BUSen och skapat två spraytan-maskiner för hemmabruk. Nya Tan Revel Pro är anpassad att använda för kropp och ansikte och ger en felfri bränna på bara några minuter. Maskinen fylls på med vätska och ut kommer ett lätt moln som sprider sig fint över kroppen. Det bästa är att produkten torkar snabbt på kroppen och ger ett naturligt och fint resultat. Här kan du läsa mer om hur du använder Tan Revel (länk till Lyko).

Self tan radiance plus golden glow booster body från Clarins – bästa brun utan sol-droppar för kroppen

Clarins klassiska droppar finns nu för kroppen för att mixas med din vanliga bodylotion. Ljuvligt naturlig fuskbränna! Self tan radiance plus golden glow booster body från Clarins finns att köpa här.

Bästa Brun utan sol-mist för kroppen – Self tanning mist, Vita Liberata

Brittiska superstjärnorna på BUS – denna mist blir oslagbar när det kommer till snabb och smidig applicering av BUS. Den torkar dessutom snabbare än man hinner blinka och lämnar det mest perfekta Karibien-känslan. Self tanning mist, Vita Liberata. Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Bästa brun utan sol-kitet – Ultimate glow kit, St. Tropez X Ashley Graham

Supermodellen Ashley och St. Tropez har teamat upp för detta lyx-BUS-kit i limiterad upplaga, med en vippig mousse och appliceringsvante för lyxigaste fuskbrännan. Ultimate glow kit, St. Tropez X Ashley Graham. Läs fler recensioner och köp produkten här (länk till Awin.com).

Bästa serum med brun utan sol för ansiktet – Hyglo self tan serum, Isle of paradise

Återfuktande (hyaluronsyra!)-serum med BUS-effekt att mixa med sin vanliga ansiktscrème. Blir ljuvligt naturlig och är superlätt att dosera. Hyglo self tan serum, Isle of paradise. Läs fler recensioner och köp produkten här (länk till Lyko).

Bästa brun utan sol-droppar för ansiktet– Click and glow tan drops, James Read

Kungen av self-tan löser problemet med blekhet med en klick-penna där exakt perfekt mängd droppar mixas med egen crème. Click and glow tan drops, James Read. Läs fler recensioner och köp produkten här (länk till Lyko).

Click and glow tan drops, 345 kr, James Read. Kungen av self-tan löser problemet med blekhet med en klick-penna där exakt perfekt mängd droppar mixas med egen crème..

Bästa återfuktande brun utan sol för kroppen – Whipped tan mousse, Mr och Mrs Tannie.

Nytt svenskt varumärke där denna mousse är både mjukt återfuktande och ger perfekt glow med stort G! Whipped tan mousse, Mr och Mrs Tannie. Här kan du läsa mer om produkten (länk till Lyko).

Bästa BUS för känslig hy – Pure self tan foaming water, Bondi Sands

Bondi Sands har snabbt klättrat och hamnat på många topplistor. Brun utan sol-märket från Australien vet hur man skapar bra och brun utan sol som är otorligt enkla att applicera. Förpackning i 100 procent återvunnen plast och parfymfri – perfekta fuskbränneprodukten för en känsligare hudtyp. Pure self tan foaming water från Bondi Sands finns att köpa här (länk till Åhléns).

Bästa soldusch-kitet för hemmabruk – Spray tan kit, Tan revel.

Spraytan för hemmabruk i smidigt pocketformat. Du fyller på den lilla dosan och sprayar sedan smidigt, när du vill, över hela ansiktet. Spray tan kit, 799 kr, Tan revel. Läs fler recensioner och köp produkten här (länk till Lyko).

Nedan har du förra årets vinnare – som är precis lika aktuella i år!

SELF TAN PURITY VITAMINS BRONZING WATER FACE SERUM – BÄSTA BRUN UTAN SOL för ansikte

St.Tropez Purity vitamins bronzing water serum med C- och D-vitamin för att även ge hudboostande effekt i form av lite extra lyster. Serumet har en mild dos DHA och kan användas som ett vanligt serum under din dagcrème där den bygger en mild fuskbränna. Perfekt om du vill ha en lätt, solkysst känsla. Ger inga ränder, tonen blir mjukt brun och naturlig. Läs fler recensioner och köp serumet här (länk till Lyko).

NATURAL TANNING MOUSSE, MARC INBANE – BÄSTA Mousse-BRUN UTAN SOL FÖR KROPPEN

Self tan-kungen Marc Inbanes nyhet är en BUS-mousse som nästan kan tänka själv! För Natural tanning mousse anpassar sig efter din egen hudton och innehåller bland annat hyaluronsyra för att ge en extra fuktboostande effekt. Superenkel att applicera, går på jämnt med ett mjuk och naturlig effekt. Här hittar du produkten (länk till Lyko).

SELF TANNING FACIAL SKIN CARE, SISLEY – BÄSTA BRUN UTAN SOL-crème

Lika mycket mjuk och mysig ansiktscrème som lyxig brun utan sol. Sisleys nya Self tanning hydrating facial skin care går inte att misslyckas med – ljuvlig doft, krämig formula med ett slutresultat som ser ut som en tur och retur till Franska rivieran! Läs mer om crèmen och köp den här (länk till Lyko).

SELF TAN PURITY VITAMINS BRONZING WATER MIST, ST. TROPEZ – BÄSTA BRUN UTAN SOL-SPRAY FÖR KROPPEN

Mist är den absolut smidigaste sättet att bli solbrun på. St.Tropez Purity vitamin bronzing water mist har boostats med hudvårdande C- och D-vitamin och kan lätt spritzas över kroppen när som, både för en pick me up (doften är frisk och fräsch) och en solbrun effekt. Ger naturligt resultat! Läs mer om misten och köp den här (länk till Lyko).

SUNKISSED SELF-TANNING FACE CREAM, ACO – BÄSTA BUDGET-BUS FÖR ANSIKTET

Att den är ofärgad kräver lite mer av användaren, men resultatet blir diskret och fint. Applicera dagligen tills du uppnår din drömnyans. Parfymerad. Läs fler recensioner och köp här (länk till Meds).

HYDRATING ENHANCING SELF TAN FACE&BODY, NUXE – BÄSTA BRUN UTAN SOL FÖR BÅDE ANSIKTE OCH KROPP

Passar både ansikte och kropp! Superlätt gel som går lätt att sprida ut jämnt och fräsch doft. En klar favorit som ger vackert och naturligt resultat! Läs fler recensioner och köp här (länk till Lyko).

JAMES READ SLEEP MASK FACE RETINOL – BÄSTA BRUN UTAN SOL-ansiktsmask

En av årets mest innovativa nyheter är self tan-experten James Reads Sleep mask face retinol, med just ja – retinol! James var faktiskt först med en brun utan sol-mask man kunde gå och lägga sig med, för att sedan vakna solbrun. Nu har han steppat upp med att inkludera anti age-ingrediensen retinol som verkar över natten för jämn och solbrun hy i ett! Läs mer om nattmasken och köp den här (länk till Lyko).

DR DENNIS GROSS ALPHA BETA GLOW PAD- GRADUAL GLOW – BÄSTA BRUN UTAN SOL-WIPES

Kan det bli mycket smartare än att snabba och effektiva wipes med brun utan sol-effekt och exfoliernade AHA-syra i en och samma dos? Peeling-experten Dr. Dennis Gross kultförklarade Alpha Beta pads finns numera också som Alpha Beta glow pads som ger en lätt brun utan sol-effekt, dock utan DHA (här är det ett sojaprotein som skapar den solbruna effekten) så du slipper den karaktäristiska DHA-doften. Läs fler recensioner och köp brun utan sol-wipesen här (länk till Lyko).

AQUA-GELÉE AUTOBRONZANTE, BIOTHERM – BÄSTA snabbverkande BUS FÖR ANSIKTET

Här får du solbadad hy på bara en timme. Går snabbt in och ger superfin lyster. Att krämen är färgad innebär både att det går att se exakt var du applicerat och slippa ränder, och att du får fräsch färg på direkten. Använd tre dagar i följd för bäst resultat. Läs fler recensioner och köp här (länk till Lyko).

RADIANCE-PLUS GOLDEN GLOW BOOSTER, CLARINS – BÄSTA BUS-DROPPAR FÖR ANSIKTET

Kioskvältaren som ständigt är slutsåld – med all rätta. Dropparna som tillsätts i din vanliga ansiktskräm ger dig full kontroll att skräddarsy din perfekta nyans. Så naturlig att den kan användas året runt. Läs fler recensioner och köp här (länk till Åhléns).

Idag vet vi att det inte är hälsosamt att ligga och trycka i solen alltför länge. Men det behöver inte betyda att man inte kan få lite somrigt brunbrända ben. Brun utan sol kan kännas läskigt innan man testat det för första gången. Kommer jag bli fläckig och orange-tanken kanske har hindrat dig från att köpa med en flaska BUS hem. Men fear not. Att få en jämn fuskbränna är lättare än man tror om man bara känner till vissa knep. Hur gör man då för att få till en jämn BUS-bränna? Låt oss på ELLE guida dig!

Så applicerar du brun utan sol – steg för steg till perfekt resultat

1. Exfoliera och skrubba innan du börjar

Skrubba, skrubba, skrubba bort din döda hud. Vi har alla en massa döda hudceller på kroppen och på dessa fastnar inte brun utan sol-medlet. Därför är det jätteviktigt att du skrubbar bort torra partier för att resultatet ska bli jämnt.

2. Raka dig innan

Gillar du rakade ben så är det nu du ska se till att raka dem. Efter skrubben kommer rakhyveln närmare hårsäcken vilket gör att rakningsresultatet varar längre. Sen vill du inte raka dig efter att du applicerat brun utan sol eftersom det kommer slita på färgen.

3. Fukt är A och O

Fuktboosta huden med någon form av fuktkräm. För att resultatet ska bli jämt måste huden vara återfuktad annars kommer det torra delarna av huden att suga åt sig mer BUS och du kommer bli fläckig. Viktigt är också att låta krämen torka in helt innan du fortsätter med nästa steg.

4. Preppa huden

Nu är det snart dags för att applicera själva brun utan solen, men precis innan du börjar: smörj in de delar av kroppen som du inte vill ska bli lika bruna med en fet kräm. Exempel på ställen som du bör smörja in för ett snyggt resultat är armbågar, knän och nyckelben.

5. Applicera med handske

Äntligen är det dags för färgen. Ett tips här är att använda en applikationshandske. Välj också en brun utan sol som har en guidefärg så att du ser vart du har applicerat produkten. Själva ämnet som gör att du blir brun syns inte men i många produkter blandar man i en tillfällig bronzer så att du lättare kan se var du har, och inte har, applicerat produkten.

Det här med att man blir orange av BUS är lite av en myt idag. Visst, när produkten först kom fanns det absolut tendens till orangehet, men idag är det inget att vara orolig för.

6. Låt verka innan du duschar

Nu är det bara att vänta. Oftast ungefär åtta timmar, men följ anvisningen på just den produkt du använder. På grund av väntetiden kan det vara smart att göra det innan du går och lägger dig. Se till att sova i långärmade kläder då hud mot hud-kontakt kan göra dig fläckig. Beroende på vilken produkt du använder kan du behöva duscha av överflödig färg.

7. Få din brun utan sol att hålla

För att brännan ska hålla sig jämn och vara så länge som möjligt se till att smörja in kroppen med en lotion varje dag.

***

KAN MAN HA VILKA SYROR SOM HELST UNDER BUS?

– Syra exfolierar och påskyndar cellfönyelsen och det har en viss påverkan på BUS:et, alltså att det snabbare försvinner. Men det gör ju också att brännan blir jämnare när man städar bort döda hudceller och då framförallt glykolsyra.

NÄR DET BÖRJAR FLAGNA VAD ÄR BÄSTA TIPSET? SMÖRJA NYTT ELLER SKRUBBA?

– Jag skulle säga både och! Börja med att skrubba, i alla fall varannan dag. Jag upplever också att om jag smörjer mig med en vanlig bodylotion innan jag applicerar BUS så blir resultatet jämnare. Ett bra trick nu är att använda en lotion eller duschprodukt med syra mellan varven för att påskynda cellförnyelsen och på så sätt hindra flagnandet något.

HUR OFTA SKA JAG ANVÄNDA BRUN UTAN SOL FÖR ETT NATURLIGT RESULTAT?

– Jag skulle säga att det beror på vilken typ av brun-utan-sol-produkt du använder. Det finns många varianter av gradual tan-produkter som är så milda i tonen att du kan använda dem varje dag. Sedan finns det mousser och crèmer som snabbt ger en mörkare ton och dem kan man nästan låta det gå en vecka mellan du applicerar en ny omgång.

Men det beror ju också helt på hur mörk ton du vill ha. Och det är också helt beroende på vilken din naturliga hudton är.

En bra gradual tan, det vill säga kan användas varje dag:

Bondi Sands Everyday gradual tanning milk är en superhärlig lotion som verkligen återfuktar och ger mjuk och naturlig ton. Mjuk kokosdoft, som kamouflerar den karaktäristiska DHA-doften väl.

HUR länge håller brun utan sol och hur får jag resultatet att hålla längre?

– Grundarbete är A och O, men jag skulle också säga att en viss förlängande effekt får man om man också varvar med att smörja sig med en helt vanlig bodylotion. DHA, det aktiva ämnet som ger färgen i huden, har en lätt uttorkande effekt, och man behöver återfukta med lotions eller crème mellan varven.

KAN MAN ANVÄNDA BRUN UTAN SOL NÄR MAN ÄR GRAVID?

– Mig veterligen finns inte någon fara med det – DHA (ingrediensen som ger den bruna tonen) fungerar som så att det reagerar med det naturliga protein som finns i översta hudlagret, med andra ord inget som påverkar fostret. Jag använde BUS-produkter under båda mina graviditeter – det var en fantastisk pick-me-up när man kände sig trött och svullen.

KAN JAG ANVÄNDA BRUN UTAN SOL PÅ HÄNDER OCH FÖTTER?

– Absolut. Det har blivit så mycket enklare sedan appliceringsvanten för brun-utan-sol gjorde entré. Vanten gör det bulletproof att få jämn färg även på händer och fötter – bara att byta hand när man ska applicera på höger/vänster fot eller hand. Det finns en rad smidiga vantar som jag tycker är ett absolut måste för att få en jämn ton – inte bara på händer och fötter.

En numera klassisk handske och faktiskt bland de allra första ut med detta oumbärliga verktyg är St Tropez Tan applicator mit. Sammetselik ytstruktur som ger helt perfekt jämn applicering, oavsett om du använder mousse, Crème eller spray.

Ida Warg har också en prisvärd appliceringshandske som får varje BUS-produkt att få fin finish.

HUR FÅR applicerar man BRUN UTAN SOL för att slippa linjer?

– Utgå från tre saker: peela, återfukta och smörj. Och fundera på vilken typ av BUS du använder. Jag upplever att mousse är bland de enklaste BUS-formerna att få jämn. Så kanske just prova en mildare mousse?Garniers Natural bronzer self tan mousse är en prisvärd mouss med kokosvatten (yum) – ger en mild och mjuk ton som är lätt att lyckas med.

Brun utan sol i ansiktet – vilka tips är viktiga att följa?

– Jag skulle säga: välj två olika produkter, men från samma varumärke. Då brukar tonen gå hand i hand. Och använder du en mildare, så kallad gradual tan i ansiktet – använd gradual tan även där, fast för kroppen.

Det finns riktigt bra brun utan sol för ansiktet i form av droppar, serum och ansiktscrème. Självklart finns det även spray och andra produkter som ger perfekt resultat.

HUR UNDVIKER JAG FLÄCKAR AV BRUN UTAN SOL PÅ HÄNDERNA?

Samma som ovan gällande om man ska busa fötter och händer – använd en appliceringsvante.

Varför blir jag orange av brun utan sol?

Du kan ha valt en för mörk brun utan sol.-produkt eller så har du applicerat för mycket produkt. Alla produkterna i ELLEs test här ovan ger garanterat icke-orange resultat. Vill du garanterat slippa ett orange resultat bör du testa en gradual tan som bygger upp en gradvis bränna istället för en vanlig brun utan sol.

Kan man sola med brun utan sol?

Ja, brun utan sol påverkas inte av vanlig sol. Tvärtom kan det vara härligt med gyllenbrun grund innan du lägger dig i solstolen.

SKA MAN SKRUBBA BORT BRUN UTAN SOL INNAN MAN APPLICERAR ETT NYTT LAGER?

– Det är inte helt lätt att skrubba av färgen – men peeling med hjälp av korn eller syra påskyndar processen. Så absolut är det att föredra att peela med jämna mellanrum, framförallt innan man ska göra en ny applicering.

HUR FÅR man BORT BRUN UTAN SOL?

En BUS-bränna är oftast bäst de första dagarna och kan därefter bli rätt fläckig. Visserligen försvinner fläckarna så småningom, men när brännan gjort sitt vill man gärna få bort färgen direkt. Med en remover avlägsnar du gammal brun utan sol och förbereder också huden inför nästa behandling. Produkten bryter även ner döda hudceller och är därför som mest effektiv minst tre dagar efter din BUS-behandling.

Citronsyra är effektivt för att lösa upp brun utan sol-fläckar, men att använda det över hela kroppen kan framkalla hudirritationer. Applicera i stället försiktigt på mindre känsliga områden som exempelvis vrister eller händer, där det ofta bildas fläckar. Du kan också blanda lite citronsaft med en matsked socker eller bikarbonat för att exfoliera de värst drabbade områdena.

Jämna ut BUS-linjer med ett varmt bad där olja är hemligheten. Addera en generös klick badolja och luta dig tillbaka i minst 15 minuter för att mjuka upp de skarpa linjerna. Torka sedan varsamt med en handduk för ett jämnare resultat. Har du inte badolja fungerar olivolja minst lika bra!

Det är vanligt att få små mörka prickar på benen om du rakat dem innan du smort in dig. Förmodligen är det mer synligt för dig än för andra, men en andra rakning kan få bort en del av färgen som lagt sig i hårsäckarna. Dock försvinner det översta lagret av produkten vid rakning, så tänk på det innan rakningen.

***

James Read är self-tanning-gurun som ser till att allt från Lady Gaga till Rosie Huntington-Whiteley får sina solkyssta looker. Nyligen besökte tanning-experten Stockholm och ELLEs beautyredaktör fick en intervju och hans oumbärliga tips för hur du lyckas perfekt med din brun-utan sol.

Det finns en ödmjuk, charmig och passionerad kille bakom ett av de senaste årens mest premierade brun-utan-sol-varumärke James Read. En britt med glimten i ögat som sedan barnsben haft en passion för self tanning och som han själv säger en strävan efter att göra det enkelt för alla att lyckas med fuskbränna.

Den här dagen sitter den bubblande kreatören på Miss Clara Hotel i Stockholm för att inspirera oss skandinaver till att bli egna experter på self tan i det egna badrummet.

Det är inte svårt att förstå att energiska James, som introducerade sin egen första self-tan-salong på exklusiva Sanderson hotel 2009, snabbt blivit en rad celebriteters guru och expert när det kommer till att få den perfekt, naturliga brännan inför events och röda mattan-events.

2013 gick han vidare och öppnade sin egen tanning-studio på Harvey Nichols:

– Jag ville att mina kunder skulle få en upplevelse. Studion var inspirerad av Studio 54 och jag var först med att skräddarsy brun-utan-sol och skapa layering baserat på kundens hudton och önskemål av effekt på sin self-tan.

Numera är han högst på listan när det kommer till att få fram perfekt solkyssta modeller under modeveckorna i London, Paris and New York. Och allt från Lady Gaga till Mariah Carey ringer honom inför The Academy Awards, The Brits, The Grammys och BAFTAs.

2012 lanserade han sina första egna produkter under sitt eget namn och har sedan dess fått en rad priser och utmärkelser för sina self-tan-produkter. Först ut och en sedan dess oändligt kopierad produkt var hans milda, gradual-tan sova-sig-till-en-tur-och-retur-till-Hawaii: Sleep mask tan.

James berättar att inspirationen var de fuktmasker som han brukade sova med på natten.

– Jag tänkte att det vore en dröm, att man fick en återfuktande mask som samtidigt trollar fram en mjuk, subtil och lyxig bränna. Överhuvudtaget ville jag skapa produkter med hudvårdande egenskaper, samtidigt som man får b-u-s-effekt.

Sleep mask är fortfarande en av hans storsäljare och James har även på senare år banat vägen för några av de senaste årets b-u-s-trender med den allra första self-tan-sprayen H20 Tan mist och i år en torr kokosdoftande olja för kroppen.

MEN! Den allra viktigaste frågan vi alla vill få svar på från mannen som vigt sitt liv åt att skapa en lyxig fuskbränna – hur lyckas man då med sin brun-utan-sol?

james read brun utan sol

James Read är expert på brun utan sol.

James Reads tips för att applicera brun utan sol

  • Förutom ledordet: less is always more, välj self-tan efter din hudton. Är du väldigt blek – välj produkter med gradual tan-effekt som är mildare och steg för steg kan byggas på dag för dag. Om du har en mellan- till mörkare hudton, koncentrera dig på produkter som är märkta i kategorin self tanning och välj gärna där en mousse eller mist som ger djupare effekt.

  • En appliceringsvante är aldrig fel, då slipper du irriterande ränder och onödig färg i handflatorna. Överlag blir slutresultatet jämnare och finare.

  • Välj gärna en produkt med återfuktande egenskaper och glöm inte att både återfukta och exfoliera med lotion och peeling dagligen.

Men om olyckan ändå är framme och ojämna ränder stökar till det, vad gör man då? Jo, så här enligt James.

James Reads tips om du har misslyckats med brun utan sol

rosie huntington whiteley med brun utan sol

Rosie Huntington Whiteley i perfekt brun utan sol

  • Ränder på kroppen avslägsnar du bäst med världens bästa husmorsknep! Fukta en tvättlapp i bomull. Pressa en citron och lite lime i den och stoppa in i microvågsugnen en minut. Låt trasan svalna och skrubba sedan försiktigt på de ställen där ränder visat sig. Aha-syran i citrusfrukter har en milt och snabbt exfolierande effekt och jämnar ut.

  • På armbågar – ta två halvor citron och sitt minst tio minuter så försvinner den färg som samlats i vecken. Ger samtidigt babymjuk hud!

Mer fantastiska tricks och tips för hur du lyckas med din self-tan ger James i sina pedagogiska tutorials här.