Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Årets bästa body scrub – vinnarna av bäst i test 2023

14 jun, 2022 
bästa body scrub bäst i test kroppspeeling kropsskrubb
Det är dags att storstäda huden och då är en body scrub produkten som gör jobbet! ELLE har samlat årets bästa kroppskrubb som gör huden mjuk, len och smidig. Här är produkterna du inte får missa!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Mjuk hud, jämnare hudstruktur, fin lyster och inga torra partier. Det låter som en dröm, eller hur? Med en body scrub i duschen är det också möjligt att få bort knottror och ojämnheter – samtidigt som produkten är ett måste om du använder brun utan sol. ELLE listar favoriterna i alla kategorier! Längre ner kan du också läsa allt om exfoliering för kroppen och bästa sättet att använda body scrub.

Bästa body scrub – hela topplistan 2023

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Bäst i test kropsskrubb – årets bästa body scrub

Vill du ha en body scrub som påminner om ett tropiskt paradis, eller en prisvänlig variant som toppar bästsäljarlistorna eller föredrar du kanske en snäll skrubb med ordentligt krut i? Här finns garanterat något för dig!

Bästa effektiva body scrub, Saltskrubb Grapefruit Leaf – L:a Bruket

Perfekt rivig och otroligt återfuktande – Saltskrubb Grapefruit Leaf från svenska L:a Bruket levererar gudomlig peeling i ultralyxig förpackning. Skrubben dammar av huden snabbt och enkelt och är dessutom väldigt dryg. Efter användning är huden mjuk och härligt återfuktad – länge! Här har vi svensk beauty när den är som bäst.

Saltskrubb Grapefruit Leaf finns att läsa mer om här (reklamlänk).

body scrub bästa effektiva från la bruket
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa återfuktande body scrub, The Hot Ex – Mantle

Mantle har lyckats igen! The Hot Ex, som är en av de tre första produkterna i kroppskategorin, har inte bara ett genialiskt namn utan är också ett riktigt guldkorn som direkt trollar fram mjuk och följsam hud. Skrubben används på torr hud innan dusch och blir då något varm mot huden. Men väl i duschen blir peelingen sedan till en lätt och härlig mjölk för att till slut förvandlas till en mjuk olja på huden (utan att lägga sig som en hinna). Varning! Den magiska citrusdoften är riktigt beroendeframkallande. Vi spår en framtid som en ny storsäljare från märket!

Sugen på att testa nya The Hot Ex? Du hittar den här (reklamlänk)!

mantle kropsskrubb bäst i test bästa body scrub
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa body scrub med syra, Body Peel – Verso

Body Peel har den perfekta kombinationen av mekanisk och kemisk peeling. Dubbelt upp och dubbelt så bra! I den otroligt finkorniga skrubben finns en härlig blandning av AHA-, BHA- och PHA-syra, men också små, små korn av cellulosa och silica. Den genialiska förpackningen får oss också att hurra högt. Produkten har en högre prislapp, men den är också otroligt dryg, sprider sig lätt över huden och håller i månader. In i duschen och sätt upp stör ej-skylten, för storstädning pågår!

Här kan du läsa mer om och köpa Body Peel (reklamlänk).

body scrub bäst i test kroppskrubb verso body scrub
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa body scrub budget, The Ritual Of Sakura Body Scrub – Rituals

The Ritual Of Sakura Body Scrub har blivit en riktig klassiker i sammanhanget. Kroppskrubben är en av märkets storsäljande produkter och tillhör den härligt blomdoftande serien The Ritual Of Sakura. Skrubben består av sockerkristaller och trollar genast fram en mjuk och följsam hud som också känns återfuktad länge. Det tack vare den generösa mängd olja som också finns i produkten. Skrubben gör jobbet snabbt och effektivt – till ett riktigt pangpris!

Läs mer recensioner och köp prisvärda The Ritual Of Sakura Body Scrub här (reklamlänk).

rituals body scrub bäst i test bästa kropsskrubb peeling kropp
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa veganska body scrub, Pause N' Scrub Repairing Oils Body Scrub – Mon Sun

Har du problem med knottror på dekolletage, armar och lår och har samtidigt känslig hud? Då kommer Pause N' Scrub Repairing Oils Body Scrub att bli din nya vän in duschen! I skrubben finns krossade mandelskal som peelar snällt, samtidigt som mandelolja återfuktar och lugnar huden. Skrubben har en lätt gelkonsistens men förvandlas till mjuk olja vid applicering.

Veganska Pause N' Scrub Repairing Oils Body Scrub finns att läsa mer om här (reklamlänk).

vegansk body scrub budget billig bäst i test kroppsskrubb
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ekologiska body scrub, Vanilla Tangerine Renewing Body Scrub – Estelle & Thild

Ljuvliga Vanilla Tangerine Renewing Body Scrub innehåller bland annat sheasmör som återfuktar och sockerkristaller som skrubbar. Och produkten gör jobbet med bravur (och klär samtidigt duschhyllan snyggt)! Kroppsskrubben lämnar en gnutta olja kvar på huden vilket tacksamt tas emot för en långvarigt återfuktande känsla. Sa någon silkeslena spiror på några sekunder? Produkten är vegansk, certifierad med Ecocert och svensktillverkad.

Klicka här för att komma direkt till Vanilla Tangerine Renewing Body Scrub (reklamlänk).

ekologisk body scrub bäst i test bästa kroppsskrubb
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa väldoftande body scrub, Bum Bum Body Scrub – Sol de Janeiro

Om du tidigare är en fantast av Brazilian Bum Bum Cream kommer du att älska Bum Bum Body Scrub! Precis som kroppslotionen i samma serie, har peelingen en doft som tar näsan på en lyxresa till tropiska breddgrader. Och förutom underbar doft levererar peelingen också förstklassigt resultat och en silkeslen hud som kläs med lätt skimmer. Body scruben sprider sig fint över huden, har små och bra korn (av bland annat socker) som skrubbar ordentligt och verkar samtidigt återfuktande.

Den tropiska Bum Bum Body Scrub kan du köpa här (reklamlänk).

body scrub bästa kroppskrubb bäst i test bästa doft
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA BODY SCRUB MED GLOW, HEALTHY GLOW BODY SCRUB – LÖWENGRIP

Föredrar du skrubbar som känns allt annat än riviga mot huden är det Healthy Glow Body Scrub du ska sträcka dig efter! Kroppskrubben innehåller prebiotika och probiotika som ska stärka hudbarriären och samtidigt ge lyster till huden. Och absolut syns ett lätt och klädsamt glow. Produkten har en sötare doft och bra och stabil tub.

Här hittar du Healthy Glow Body Scrub (reklamlänk).

body scrub glow bäst i test bästa kroppsskrubb bäst
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA MILT EXFOLIERANDE BODY SCRUB, SHEA SUGAR SCRUB VITAMIN C – TREE HUT

Tree Hut har blivit en omtalad favorit vad gäller body scrubs – och vi förstår varför! I sortimentet finns många fina (och prisvärda) varianter men härliga dofter. Favoriten Shea Sugar Scrub Vitamin C är en sockerskrubb som doftar ljuvlig persika och citrus. Den finkorniga skrubben verkar också återfuktande tack vare avokadoolja. Resultatet är mjuk hud, med snygg och klädsam lyster.

Läs mer recensioner om Shea Sugar Scrub Vitamin C här (reklamlänk).

tree hut body scrub bäst i test bästa kropsskrubb
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur använder man body scrub?

En klassisk body scrub används i duschen när huden är fuktig, men en del används på torr hud innan dusch. Du tar en liten mängd produkt och masserar sedan in i huden. Tänk på att inte skrubba för hårt och låt gärna exfolieringen verka någon minut innan du duschar av produkten.

Annons

Det finns också kroppspeeling i form av exfolierande body lotions. Dessa innehåller ofta AHA-, BHA-, eller PHA-syra (i bland även en kombination av alla) och duschas inte av.

Vad är body scrub?

En body scrub, eller kroppsskrubb som det också heter, är en peeling för kroppen som tar bort döda hudceller, mjukar upp huden, ger en jämnare hudstruktur och ökar blodcirkulationen. Peelingkornen består ofta av socker, salt eller krossade mandelskal som försiktigt tar bort döda hudceller.

Hur ofta använder man body scrub?

Det beror dels på vilken variant du använder och vilken hudtyp du har. Minst en gång i veckan är toppen, men minst varannan vecka. En body scrub är också ett måste innan brun utan sol. Genom att skrubba huden innan du använder brun utan sol minskar du risken för fläckar och gör också att fejkbrännan håller bättre.

Missa inte! Bli proffs på brun utan sol! ELLE har samlat årets favoriter och den ultimata guiden som skapar ett fläckfritt resultat.

Annons

Vad är body scrub bra för?

En body scrub är bra av många olika anledningar! Förutom det uppenbara, att en kroppskrubb tar bort döda hudceller och gör huden mjuk och len, hjälper en body scrub också till att kicka igång blodcirkulationen när du masserar in produkten. Det på sin tur leder till slätare hud och gör det möjligt för huden att lättare absorbera fukt från din body lotion. Dessutom fungerar en body scrub perfekt att använda innan brun utan sol och rakning!

Vad är skillnaden på kemisk och mekanisk peeling?

Peeling finns som mekanisk peeling, kemisk peeling och enzympeeling. En kemisk peeling betyder att produkten exfolierar med hjälp av syror, som AHA-, BHA- och AHA-syra. Men en mekanisk peeling exfolierar istället med hjälp av korn, en så kallad kornpeeling. Peelingkornen kan bestå av bland annat havre, kärnor, salt eller socker. Det är inte allt för ovanligt att en body scrub är en kombinerad kemisk och mekanisk peeling.

Annons

Läs mer: Allt om kemisk och mekanisk peeling och favoriterna för ansiktet!

Hur gör man egen kropsskrubb?

DIY-projekt i all ära, men när det kommer till hudvård är det viktigt att vara lite försiktig i vad du väljer att använda från skafferiet. Tänk också på att du inte alltid får full effekt och alla fina egenskaper om du väljer att blanda din egen kroppsskrubb.

DIY body scrub – så gör du

Tänk på att salt kan vara för rivigt för huden, använd därför hellre socker eller kaffesump när du gör en egen body scrub.

1 msk olja, förslagsvis olivolja eller kokosolja

2 msk socker eller kaffesump. Det går också bra att krossa havregryn med en mortel.

Blanda ihop ordentligt och skrubba försiktigt mot huden.

Foto: Imaxtree

ELLE Beauty: Allt du vill veta om syraBrand logo
ELLE Beauty: Allt du vill veta om syra

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons