Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa ansiktsskrubb med korn – beautyredaktörens favoriter

31 jan, 2022 
bästa ansiktsskrubb peeling bäst i test kornpeeling
Skrubba huden fri från torrhet och fnas med en mjuk och djuprengörande kornpeeling. ELLEs beautyredaktör Carin Hellman och beautyexpert Veronica Henriksson listar årets bästa ansiktsskrubb med korn och reder ut skillnaden mellan kemisk- och mekanisk peeling. Varsågod!
Annons

Dags för storstädning av huden – så var gör sig inte bättre än en riktigt bra och djuprengörande, mekanisk peeling? ELLE har testat sig igenom djungeln av ansiktsskrubbar med korn och listat favoriterna för alla hudtyper.

Bästa ansiktsskrubb med korn – årets bäst i test

Scrolla längre ner för att läsa längre recensioner om produkterna – och dessutom allt du behöver veta om ansiktsskrubb med korn.

Bäst i test peeling för ansiktet– årets bästa ansiktsskrubb

ELLE har samlat bästa ansiktsskrubbarna för alla hudtyper. Här är favoriterna som snällt peelar bort döda hudceller – och istället trollar fram en mjuk och len hud.

Bästa ansiktsskrubb för lyster, Potent-C Power Scrub – Peter Thomas Roth

Potent-C Power Scrub från Peter Thomas Roth är en peeling med krut som levererar glow deluxe. I ansiktsskrubben finns korn av alla storlekar – svarta små jojobakorn och större korn av kakaosmör. Basen har en gultextur som känns otroligt len mot huden. I peelingen finns bland annat C-vitamin (THD Askrobat) och ferulinsyra som får huden att stråla och stora porer att bli mindre.

bästa ansiktsskrubb bäst i test lyster glow
Bästa ansiktsskrubb för lyster från Peter Thomas Roth. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa återfuktande ansiktsskrubb, Comfort Scrub – Clarins

Comfort Scrub från Clarins är som en mjuk, härlig fuktboost och peeling i ett. Ansiktsskrubben har en ljuvlig och nästan oljig formula med små, små sockerkristaller som både återfuktar och lugnar, samtidigt som den peelar lent och rent. I peelingen finns också mangosmör som matar huden med fukt.

bästa ansiktsskrubb bäst i test återfuktande skrubb peeling korn
Bästa återfuktande ansiktsskrubb från Clarins. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa effektiva ansiktsskrubb, Achive Triple Microdermabrasion Face Polish – Exuviance

Varför välja en när man kan få allt och lite till i samma produkt? Achive Triple Microdermabrasion Face Polish från Exuviance är en trippelverkande exfoliering med mikrokristaller (mekanisk peeling), AHA-syra (kemisk peeling) och papayaenzymer (enzympeeling). Den här hudvårdshjälten rengör ordentligt och gör susen på igentäppta porer, småknott på kinder och skrovlig haka. Resultatet är en jämn och len hud som skiner – utan att kännas torr!

effektiv ansiktsskrubb bäst i test exuvaince kornskrubb
Bästa effektiva ansiktsskrubb. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa finkorniga ansiktsskrubb, Transform Lemonade Smoothing Scrub – Ole Henriksen

Alla citronälskare, se hit! Transform Lemonade Smoothing Scrub påminner om en smarrig lemon curd både till doft och konsistens, men med små, fina korn av socker och citronskal som polerar perfekt, utan att kännas för rivig på huden. Den veganska ansiktsskrubben innehåller även AHA-syra som exfolierar och kamomill som lugnar och verkar antiinflammatoriskt. Ansiktet blir len som en bebishud och får också en klar och jämn ton.

Ole Henriksen peeling bäst i test kornpeeling
Bästa finkorniga peeling från Ole Henriksen. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ansiktsskrubb budget, The Ritual Of Namasté Skin Brightening Face Exfoliator – Rituals

En krämig och något tjockare kornpeeling med bambu som skrubbkorn. Ansiktsskrubben exfolierar ordentligt, men känns inte för rivig på huden. Extra tacksamt är att skrubben också är enkel att skölja av, vilket inte alltid är en självklarhet. The Ritual Of Namasté Skin Brightening Face Exfoliator är inte bara otroligt prisvärd, den är också otroligt dryg!

rituals ansiktsskrubb bäst i test bästa peeling korn
Bästa ansiktsskrubb budget från Rituals. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa ansiktsskrubb för pormaskar, Scrub & Detox Mask – Filorga

Filorga sviker sällan och Scrub & Detox Mask är verkligen inget undantag! Har du problem med stora porer och tilltäpptheter är den här dubbelverkande peelingen produkten för dig. I den svarta och fluffiga skrubben, vars konsistens är den mjukaste av alla mousse, finns både niacinamid (perfekt för stora porer) och vitamin E (mjukgörande) samt kol som rengör ordentligt. Skrubben, vars korn är så fina att det nästan kittlas på huden, går också att användas som en mask och resultatet är outstanding!

filorga ansiktsskrubb detox bäst i test djuprengörande skrubb
Bästa djuprengörande ansiktsskrubb från Filorga. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa djuprengörande ansiktsskrubb, Gentle Black Sugar Facial Mask – Klairs

En av det koreanska märket Klairs storsäljare, Gentle Black Sugar Facial Mask, är en riktig hit om du vill ha en något grövre peeling som gör huden ordentligt len. Kornpeelingen skrubbar med socker med återfuktar samtidigt tack vare bland annat glycerin och sheasmör. Och huden? Ja, den blir som ny! Mjuk, len, klar och ren är bara några av alla fördelar. Supertips! Har du något känslig hud, eller vill ha en lite mjukare känsla på huden? Blanda då exfolieringen med en rengöringsolja eller rengöringsbalm!

ansiktsskrubb bäst i test klairs skrubb socker
Bästa djuprengörande ansiktsskrubb från Klairs. Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Är ansiktsskrubb bra?

Ansiktsskrubb med korn, eller mekanisk peeling som det också kallas, är toppen för att storstäda bort döda hudceller, men passar inte alltid alla hudtyper. Har du torr och känslig hud kan en kornsskrubb vara för hård och rivig (om den inte är speciellt anpassad för torr hud vill sga). Har du normal till fet hud är däremot en kornpeeling super att använda med jämna mellanrum. Tänk bara på att inte ta i för hårt när du applicerar produkter, utan använd lätta händer och jobba i små, cirkulerande rörelser. Har du problem med akne bör du också vara försiktig för att inte irritera huden.

bästa ansiktsskrubb bäst i test kornpeeling

Vad är mekanisk peeling?

En mekanisk peeling kallas även kornpeeling, vilket betyder att peelingen skrubbar huden med hjälp av korn (ofta innehåller produkterna även någon typ av kemisk peeling). Peelingkornen kan bestå av bland annat havre, kärnor, socker eller mikrokristaller.

Annons

Vad är skillnad på syra OCH peeling MED KORN?

Senaste åren har det varit mycket prat om syrapeeling och det är knappt en badrumshylla som inte fyllts med exfolierande AHA, BHA och PHA-produkter. Så lite i skuggan har den mer traditionella skrubben med korn, den så kallade mekaniska peelingen, hamnat.

Så vad är skillnaden mellan mekanisk peeling och kemisk peeling? Syrapeeling exfolierar huden med hjälp av bland annat frukt- och glykolsyra. Syrapeelings kommer generellt som produkter som får verka över huden under några minuter, upp till en en hel natt beroende på koncentration och syra och typ av produkt.

Ansiktsskrubb med korn är generellt en mjuk hudvårdande, krämigare bas med små mekaniska korn som skapar den peelande effekten.

Varför ska jag använda ansiktspeeling med korn?

Kornpeeling är perfekt att ha stående i duschen, då den snabbt och effektivt kan både rengöra och mjuka upp huden. I torra tider är en mekanisk peeling också bra för att få bort döda hudceller och istället ge plats till nya. Har du en fet hud eller problem med igentäppta porer är en ansiktsskrubb med korn också bra, eftersom att den hjälper till att städa varje liten por.

Annons

Kan man göra en egen hemmagjord ansiktsskrubb?

DIY-projekt har letat sig in även i badrumsskåpet och visst kan du göra en egen ansiktsskrubb, men det bästa för din hud är att låta maten stanna i skafferiet – inte på ansiktet. Tänk på att ansiktsskrubbar är speciellt framtagna för att skrubba, men inte skada din hud och använder du för rivigt innehåll (som till exempel socker från skafferiet) riskerar du att skada din hudbarriär. Hemmagjorda ansiktsmasker och ansiktsskrubbar har också större molekyler, vilket gör att innehållet inte jobbar djupt ner i huden.

Foto: Imaxtree

Kakan Hermansson om sina beautyrutiner
Kakan Hermansson om sina beautyrutiner
Annons
Innehåller annonslänkar