Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Årets bästa ansiktsskrubb med korn – beautyredaktörens favoriter

bästa ansiktsskrubb med korn bäst i test

En bra ansiktsskrubb med korn städar bort torr hy!

Skrubba huden fri från torrhet och fnas med en mjuk och djuprengörande kornpeeling. ELLEs beautyredaktör Carin Hellman listar årets bästa ansiktsskrubb med korn och reder ut skillnaden mellan syra- och mekanisk peeling. Varsågod!
03 mars, 2020

Dags för vårstädning av huden – så var gör sig inte bättre än en riktigt bra och djuprengörande, mekanisk peeling?

Vad är skillnad på syra OCH peeling MED KORN?

Senaste året har det varit mycket prat om syrapeeling och det är knappt en badrumshylla som inte fyllts med exfolierande AHA, BHA och PHA-produkter. Så lite i skuggan har den mer traditionella skrubben med korn, den så kallade mekaniska peelings, hamnat.

Så vad är skillnaden på de två? Syrapeeling är i flytande form och exfolierar huden med hjälp av bland annat frukt- och glykolsyra. Syrapeelings kommer generellt som produkter som får verka över huden under några minuter, upp till en en hel natt beroende på koncentration och syra. (AHA är den starkaste, PHA den mildaste).

Läs mer om peeling: Allt du borde veta om AHA, BHA & PHA-peeling (och bästa produkterna)

Ansiktsskrubb med korn är generellt en mjuk hudvårdande, krämigare bas med små mekaniska korn som skapar den peelande effekten.

Eftersom miljöfarliga mikroplaster är förbjudet i kosmetiska produkter i Sverige sedan 1 januari 2019 finns idag bara peelingprodukter där kornen har naturligt ursprung. Druvkärnor, cellulosa, socker och jojoba är vanligt förekommande peelingkorn.

Läs mer: Beautyredaktören listar årets bästa fuktserum med hyaluronsyra

Varför ska jag använda ansiktspeeling med korn?

I torra tider och när man har känslig hy är en ansiktsskrubb med korn inte att förglömma. Den är lätt att använda, ligger inte kvar på huden och exfolierar över en längre tid (och är därmed bra för den som är känslig) utan att den sköljs bort.

Den mjuka, krämiga ”basen” ger fukt, så man får den bästa kombon av hudvård och rengöring i ett. Kornpeeling är perfekt att ha stående i duschen, så den snabbt och effektivt kan både rengöra och mjuka upp huden.

Läs också: Allt du borde veta om retinol – och produkterna som är bäst i test

vilken ansiktsskrubb med korn är bäst? Här nedan väljer beautyredaktör carin hellman sina favoriter!

1. COMFORT NOURISHING OIL SCRUB, Clarins: "FUKT OCH PEELING I ETT"

Som en mjuk, härlig fuktboost och peeling i ett – Comfort Nourishing oil scrub från Clarins är en ljuvlig olje/crèmeformula med små sockerkristaller som både återfuktar och lugnar, samtidigt som den peelar lent och rent. Läs fler recensioner och köp peelingen här. (reklamlänk från Adtraction)

Comfort nourishing oil scrub, Clarins ansiktsskrubb med korn bästa

Comfort nourishing oil scrub, Clarins är en av årets bästa ansiktspeeling med korn. Klicka på bilden och kom direkt till peelingen.

2. SACRED NATURE BIO GOMMAGE, Comfort zone: "EKOLOGISK"

Det bästa valet för den som vill välja ekocertifierat och miljövänligt – Comfort Zones Sacred nature bio gommage är en helt naturligt baserad, ekocertifierad ansiktsskrubb med snällt djuprengörande jojobakorn, magisk doft och krämigaste, återfuktade formula. Läs fler recensioner och köp peelingen här. (reklamlänk från Adtraction)

Comfort Zones Sacred nature bio gommage ansiktsskrubb med korn

Comfort Zones Sacred nature bio gommage är en av beautyredaktörens bästa ansiktsskrubbar med korn. Klicka på bilden och kom direkt till peelingen.

3. GENTLE BLACK SUGAR FACIAL POLISH, KLAIRS: "MILD ANSIKTSSKRUBB MED SMÅ KORN"

Klockrent för dig som kämpar med lite problemhud – koreanska Klairs Gentle black sugar facial polish verkar antibakteriellt och återfuktande på samma gång och exfolierar milt med hjälp av små små sockerkorn. Läs fler recensioner och köp peelingen här. (reklamlänk från Apprl)

Klairs Gentle black sugar facial polish ansiktsskrubb med korn bästa

Klairs Gentle black sugar facial polish är en mild ansiktspeeling med korn. Klicka på bilden och kom direkt till peelingen.

4. GENTLE EXFOLIATING GEL, AVÈNE: "ANSIKTSSKRUBB FÖR KÄNSLIG HY"

Helt perfekt för sig som är superkänslig – mild geléformula och mjuka korn från jojoba gör Avènes Gentle exfoliating gel den perfekta produkten att ha stående i duschen. Kan med lätthet användas varje dag för finaste lyster. Läs fler recensioner och köp peelingen här.

Avènes Gentle exfoliating gel ansiktsskrubb bästa med korn

Avènes Gentle exfoliating gel är en av årets bästa ansiktspeeling med korn. Klicka på bilden och kom direkt till peelingen.

5. SUPERFOOD BLACKCURRANT JELLY EXFOLIATOR, ELEMIS: "SKRUBB MOT TORR HY"

Räds inte den blåsvarta geletexturen – här pratar vi superfood för ansiktet! Elemis Superfood blackcurrant jelly exfoliator är en magisk mix av nordiska, antioxidantrika blåbär och svart te som blir till en mjuk, mjölkaktig formula när den kommer i kontakt med vatten. Läs fler recensioner och köp peelingen här. (reklamlänk från Adtraction)

Elemis Superfood blackcurrant jelly exfoliator ansiktspeeling med korn

Elemis Superfood blackcurrant jelly exfoliator ansiktspeeling med korn är en av de bästa. Klicka på bilden och kom direkt till peelingen.

6. GENTLE PEELING, BABOR: "ÅTERFUKTANDE ANSIKTSPEELING MED KORN"

Crème de la crème-peeling på tub – Babors Gentle peeling är precis som det låter en snäll, mjukt återfuktande skrubb med korn från naturlig cellulosa. Perfekt för torrisen! Läs fler recensioner och köp peelingen här. (reklamlänk från Adtraction)

Babor Gentle peeling ansiktsskrubb bäst i test

Babors Gentle peeling är en av årets bästa ansiktspeeling med korn enligt beautyredaktören. Klicka på bilden och kom direkt till peelingen..

7. SMOOTH SUGAR GLOW SCRUB, L’Oréal Paris: "ANSIKTSSKRUBB TILL BUDGETPRIS"

En bra sockerchock får man med L’Oréal Paris Smooth sugars glow scrub – tre olika sorters socker skrubbar snällt både läppar och ansikte och formulan är späckad med återfuktande druvkärne- och ljuvligt doftande monoïolja. Till ett superbra pris! Läs fler recensioner och köp peelingen här. (reklamlänk från Adtraction)

L’Oréal Paris Smooth sugars glow scrub bäst i test skrubb

L’Oréal Paris Smooth sugars glow scrub är en bra budgetpeeling med korn. Klicka på bilden och kom direkt till peelingen.

LÄS MER:

De bästa brun utan sol-produkterna 2020

Här är årets bästa basmakeup 2020