Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Få fina naglar och nagelband – nagelproffset Frida Selkirk ger bästa tipsen

19 okt, 2022 
torra nagelband räfflade naglar tips bra naglar fina
Har du problem med torra och trasiga nagelband och räfflade naglar som klyver sig och går av? Du är inte ensam! ELLE träffade nagelproffset Frida Selkirk som ger dig bästa tipsen för snygga och välmående naglar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att hålla naglarna i gott skick är ett konstant projekt. Precis när alla naglar fått samma längd, bryts någon av och flisar sig. För att inte tala om det eviga projektet med att hålla nagelbanden i schakt.

ELLE tog hjälp av nagelstylisten och superproffset Frida Selkirk för att få svar på de vanligaste frågorna om naglar och nagelband! Här är tipsen som ger dig starka och snygga naglar på nolltid.

Hur får man fina nagelband?

”Det är viktigt att inte pilla utan istället smörja ordentligt! Man kan med fördel använda dels en nagelbandsremover som hjälper till att luckra upp den döda huden så att det är lättare att få bort den. Och dels ska man också kombinera med nagelbandsolja som mjukar upp nagelbanden för att få bästa resultat.”

Nagelbandsolja, Nail & Cuticle Oil – OPI

Mjukgörande nagelbandsolja som återfuktar nagelband och naglar.

Nail & Cuticle Oil finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

bässta nagelbandsolja opi nail oil
Klicka här för att komma direkt till nagelbandsoljan.

Läs mer! Årets bästa nagelbandsolja – favoriterna som får bäst i test

Hur ofta ska man använda nagelbandsremover?

”Gärna en gång om dagen! Nagelbandspeeling kommer ofta som en kräm och tänk det lite som en snäll PHA- eller AHA-syra för ansiktet, fast i stället för nagelbanden. Allra bäst är det såklart att gå till en salong och göra en manikyr där nagelteknologen gör grovjobbet, rensar och petar ner nagelbanden. Då är nagelbandspeeling ett jättebra sätt att underhålla nagelbanden så att det inte växer upp igen. ”

Annons

NAGELBANDSREMOVER, CUTICLE ERASER – CND

Cuticle Eraser innehåller exfolierande kräm med AHA-syra som kan användas dagligen.

Här hittar du produkten (reklamlänk).

bästa nagelbandsremover bäst i test ta bort nagelband
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur tar man bort nagelbanden hemma?

”Man kan peta med pinne, men tänk på att försiktigt skjuta fram snarare än att peta ner dem. Det finns pusher som har som små sandstensslipar, dom är helt magiska när du ska rensa och få bort huden som sitter på plattan. Då har du både pushern och skrapan. Om du petar ner nagelbanden är det bra att göra det på torra naglar för att få ett bättre fäste och när du har fört ner nagelbandet och fått bort överflödet, smörjer du in nagelbandet. Då kan nagelbandet ta till sig oljan bättre.”

Annons

Nagelbandsremover och pusher, Peelingpenna – Depens

Peelingpenna som också försiktigt kan användas som pusher till nagelbanden.

Här kan du läsa mer om produkten (reklamlänk).

Hur ofta ska man klippa nagelbanden?

”Man ska vara försiktig med att klippa nagelbanden. Det är lite som att fila för hårt på hälen. Det som händer då är att du stimulera tillväxten av ny hud om du klipper för mycket och då får du mer, tjockare och hårdare nagelband i stället. Det blir samma effekt när du pillar och river upp sår på nagelbanden. Huden skyddar sig då genom att bli hårdare. Men det är alltid bra att ha en nagelbandssax hemma för att klippa bort hårda flisor som sticker upp.”

Läs mer: Fixa finaste pedikyren – steg för steg för fotvård och pedikyr hemma

Finns det några knep för att få fina nagelband?

”Absolut! Ha till exempel handskar på dig när det är kallt för att behålla mjukheten. Var noggrann med att torka händerna ordentligt när du tvättat dem så att det inte ligger massor av vattenkristaller som fortsätter att lösa upp huden. Och snåla såklart inte med handkrämen! Är du extra torr är det bra att köra en peeling först för att handkrämen verkligen ska gå in. Och sno lite av ditt återfuktande ansiktsserum till händerna.”

Annons

Återfuktande handkräm, The High Five – Mantle

En av vinnarna i ELLEs stors bäst i test av handkräm är The High Five. Den återfuktande handkrämen håller händerna mjuka länge och sjunker in direkt.

Här kan du läsa mer om produkten (reklamlänk).

handkräm torra händer nagelband bästa bäst i test fina naglar
Klicka på bilden för att komma direkt till handkrämen.

Finns det någon snabblösning för trasiga nagelband?

”Tyvärr inte. Jag har ibland använt plåster man kan ha för munsår eller spruckna hälar för att det inte ska komma in smuts och bakterier. Om man får ett rivsår på nagelbanden som blöder är det ganska stor risk för infektion och då kan man köra sårtvätt på såret och sedan limma ihop med nagellim för att stänga och skydda såret.”

Annons

Läs mer: Årets bästa nagelbandsolja – vinnarna av bäst i test

Vad kan man göra åt räfflade naglar?

”En räfflad nagel är tyvärr en räfflad nagel. Det kan antingen vara ett ärr i roten av nageln, eller bero på att du är torr och med åldern brukar man få mer och mer räfflor. Det är som rynkor, fast för naglarna. Man kan absolut täcka och jämna ut nageln med en riktigt bra ridge filler. Jag älskar Butter London Priming Basecoat (reklamlänk) som äntligen har kommit tillbaka till Sverige! Essie har också det stärkande nagellacket Ridgefilling Smooth Over som är riktigt bra!”

Utjämnande nagellack, Ridgefilling Smooth Over – Essie

Genomskinligt nagellack som ger en jämn yta till nageln. Fungerar utmärk ensam för glans eller som baslack till färgat nagellack.

Ridgefilling Smooth Over finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Vad gör man åt naglar som lätt flisar och går av?

”Att nageln flisar sig beror också på att nageln är torr vilket gör att naglarna inte fäster ihop ordentligt. Yttre påverkan av handtvätt, väder, lösningsmedel och arbete eller inre påverkan som kost, sjukdom och stress påverkar. Bra kost, lite extra omsorg och en bra nagelolja kan verkligen göra skillnad.”

Hur snabbt växer en nagel?

”Man brukar säga ungefär två till tre millimeter i månaden, men det känns som att det är mycket mer! Man måste komma ihåg att den nageln man ser är gammal. Den skapades för fyra, fem månader sen, så det du äter nu ger effekt några månader framåt.”

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons