Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Årets bästa nagellack – bäst i test från budget till lyx

08 aug, 2022 
bäst i test nagellack bästa nagellack 2023 topplista recensioner nagellack
Föredrar du färg på naglarna eller vill du ha ett nagellack som fokuserar på att stärka naglarna? ELLE har samlat årets bästa nagellack och tipsen som skapar en felfri manikyr som håller – länge! Varsågod, här är hela topplistan och knepen för naglar med salongskänsla.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Välmålade naglar som håller i flera dagar – med rätt nagellack och teknik går det att skapa en snygg manikyr likt den du får på salong. ELLE har samlat årets bästa nagellack som ger perfekt resultat, varje gång.

Bäst i test nagellack 2023 – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om alla vinnare.

Bäst i test nagellack 2022 bästa nagellack
Bäst i test – nagellack!

Årets bästa nagellack – stort bäst i test

ELLE har samlat favoriterna inom nagellack. Här är varianterna för lång hållbarhet, bra täckning och i alla prisklasser.

Bästa gellack, Gel Couture Nail Polish – Essie

Vill du ha salongsmanikyr men till en bråkdel av priset är det Gel Couture Nail Polish från Essie du ska sträcka dig efter. Tillsammans med ANNONS Gel Couture Top Coat sitter lacket som berget i över en vecka, men är trots det inte svår att ta bort när det är dags. Nagellacket ger full täckning efter två lager, torkar relativt snabbt, ger en jämn yta, har fantastisk glans och ett brett nyansutbud. Högsta betyg!

ANNONS Essies Gel Couture Nail Polish finns att läsa mer om och köpa här.

Bästa nagellack med glansigt resultat, Vernis Couture Colour Nail Lacquer – Dior

Spegelblank glans och full täckning – Vernis Couture Colour Nail Lacquer från Dior är nagellackens Rolls-Royce! Ja, nagellacket kostar också därefter, men levererar ett så fint resultat, varje gång – och kräver tack och lov inte heller vidare precision för att sprida sig jämnt på nageln. Konsistensen på lacket är tunn och två lager räcker fint. Nagellackets dryghet, tillsammans med den fina hållbarheten (vi pratar upp till en vecka med under- och överlack), gör den också mer prisvärd!

ANNONS Här kan du köpa fina Vernis Couture Colour Nail Lacquer.

Bästa gellack hemma, Gel iQ Start Kit – Depend

Äntligen går det att göra snygga och hållbara gellack hemma! Depends nya Gel iQ Start Kit är ett plånboksvänligt kit med UV-lampa, bas- och topplack och rengöring för naglarna. Dessutom finns många snygga nagellack att välja mellan! Nagellacket målas på i tunt lager och härdas sedan i lampan i 30 sekunder, för att målas igen och härdas. Otrolig glans, snygg täckning och lång hållbarhet – med det här kitet får du salongsnaglar till en bråkdel av priset.

ANNONS Prisvärda Gel iQ Start Kit finns att köpa här.

gellack hemma bäst i test bästa gellack billigt budget
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa täckande nagellack, High Shine Nail Laquer – Gucci

High Shine Nail Laquer är nagellyx när den är som bäst! Den tunna, men täckande, nagellacket sprider sig fint över nageln, torkar snabbt och ger en superfin glans som får naglarna att poppa snyggt. Det långa skaftet på nagellacket gör att penseln ligger lätt i handen och risken att måla utanför är minimal (även för den med skakiga händer). Borsten är också något formad vilket också underlättar appliceringen. Nagellacket är tunt men ger imponerande nog full täckning. Den tunna formulan gör också att nagellacket torkar imponerande snabbt! Nyansutbudet är inte det största, men varje färg känns noga utvald – och riktigt chic.

ANNONS Guccis superlyxiga och suveräna High Shine Nail Laquer finns att köpa här.

nagellack bäst i test bästa nagellack topplista
Klicka på bilden för att komma direkt till nagellacket.

Psst! Mer inspiration på röda naglar hittar du hos ELLE.

Bästa lättapplicerade nagellack, Nail Polish – H&M

H&Ms Nail Polish får alldeles för lite uppmärksamhet för det fina resultat det faktiskt levererar! Det plånboksvänliga nagellacket ger ett jämnt och perfekt resultat, har ett otroligt färgutbud och en pensel som är precis lagom hård och bred. Lacket lämnar inga ränder och täcker fint redan efter ett lager (men minst två lager är definitivt att föredra). Stort plus för att H&M och släpper fina färger inför varje säsong.

ANNONS Här kan du köpa H&M:s prisvärda Nail Polish.

hm nagellack bäst i test bästa nagellack recension
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa nagellack budget, 7day Hybrid Polish – Depend

Prisvärda 7day Hybrid Polish från svensktillverkade Depend är ett toppenalternativ om du vill måla dina naglar i regnbågens alla färger. Lacken kostar nämligen under 50-lappen, vilket gör att det inte svider i plånboken när du ska fylla på nagellacksgarderoben. Lacket är superenkelt att applicera, har en perfekt pensel som glider lätt över nageln och har också fina pigment. Tre tunna lager ger både snygg täckning och fin glans. Nagellacket håller i närmare fem dagar utan att skava.

ANNONS Depends 7day Hybrid Polish finns att köpa här.

depend nagellack bäst i test bästa nagellack 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa snabbtorkande nagellack, Wonder Nail Polish – IsaDora

IsaDoras Wonder Nail Polish har funnits med länge, men tillhör fortfarande favoriterna bland prisvärda nagellack. Nagellacket har fina och täckande pigment, håller fint i flera dagar och har ett fint nyansutbud. Borsten är något bredare, vilket gör appliceringen snabb och enkel. Har du mindre naglar, eller tånaglar, krävs det dock en viss precision för att inte måla utanför. Pluspoäng för att nagellacket torkar på några minuter!

ANNONS Klassikern Wonder Nail Polish från IsaDora kan du läsa mer om och köpa här.

isadora nagellack bäst i test 2022 nagellack bästa topplista
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

BÄSTA NAGELLACK SOM HÅLLER, INFINITE SHINE – OPI

Infinite Shine är suverän på många sätt, men det mest imponerande med lacket är hur snabbt det torkar – och hur länge det håller. Perfekt om du vill ha vällackade naglar, men inte har lust att måla naglarna varannan dag. Naglarna får ett gelresultat med fin glans och tjockare yta, men för att få ut maximal effekt (och gel-finishen) krävs överlack från samma serie, vilket tyvärr också kostar en slant.

ANNONS Klicka här för att läsa mer om Infinite Shine och se hela färgsortimentet.

bäst i test nagellack bästa nagellack 2022 opi
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa veganska nagellack, Nail Polish – London Grace

I London Grace färgpalett finns närmare 40 snygga färger i allt från ljusrosa till snygg svart. Nail Polish har fantastiska pigment (de mörkare färgerna täcker fint redan efter ett lager, och en lagom rinnig formula som sprider sig fint över nagelen. Penseln är något smalare och kompakt, men ger ändå inga tråkiga ränder. Nagellacket håller också fint i fem dagar med över och underlack.

ANNONS Klicka här för att komma direkt till Nail Polish.

veganskt nagellack bäst i test london grace topplista 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Missa inte! Bli expert på fransk manikyr! ELLE har samlat finaste inspirtionen och bästa produkterna

Annons

Bästa stärkande nagellack, Hard to Resist Nail Strengthener – Essie

Essies nyhet Hard to Resist Nail Strengthener är det perfekta nagellacket att använda om du har naglar som lätt går av och flisar sig. Nagellacket har en lätt, lätt ljusrosa färg som också ger fantastisk glans till naglarna. Tänk dig ett gloss – fast i form av nagellack. Nageln blir hård och slät och nagellacket hjälper också till att bevara fukt i huden, vilket på sikt också ger bättre naglar.

ANNONS Hard to Resist Nail Strengthener från Essie kan du köpa här.

Bästa baslack, Ridgefilling Smooth Over – Essie

Har du problem med ojämna naglar är Ridgefilling Smooth Over från Essie ett måste! Baslacket ger en jämn yta och gör att det färgade nagellacket sprider sig extra lätt och lägger sig jämnt på nageln. Också perfekt att använda om du bara vill ge snygg glans till naglarna!

ANNONS Här kan du läsa fler recensioner av underlacket Ridgefilling Smooth Over.

bästa baslack underlack bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa överlack, Dry Fast Top Coat – Seche Vite

Tunt, drygt, glansigt och otroligt snabbtorkande! Det finns en anledning till att Dry Fast Top Coat från Seche Vite blivit en riktig klassiker att räkna med när det kommer till topplack. Nagelns yta blir stark, hård och hållbar och lacket sitter snyggt i flera dagar! En favorit som aldrig sviker.

ANNONS Det snabbtorkande överlacket Dry Fast Top Coat finns att köpa här.

överlack bäst i test seche vite bästa nagellack snabbtorkande
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Hur applicerar man nagellack? Steg för steg!

Vill du att din manikyr och pedikyr ska hålla längre finns några enkla tips och knep att följa. Här är steg för steg för hur du lyckas med nagellacket.

Annons
  • Börja med att rengöra nageln. Det finns speciella rengöringar för nageln som tar bort fett och smuts, vilket gör att lacket fäster bättre.
  • Applicera underlack. Det ger en jämn yta på nageln och gör också att nagellacket inte fäster direkt på nageln.
  • Måla nagellacket i tunt lager. Hur många lager som behövs beror på vilket nagellack du använder, men två till tre lager är en bra riktlinje. Tänk på att låta lacket torka mellan appliceringarna.
  • När det färgade nagellacket torkat helt avslutar du med ett överlack, eller topplack som det också kallas. Det låser in lacket, ger glans och får lacket att hålla längre!
  • Supertips! Återapplicera det genomskinliga överlacket varannan dag för att maxa nagellackets hållbarhet. Genom att applicera flera lager överlack skyddar du det färgade nagellacket bättre och minskar risken att lacket flisar och lossnar. Om du till exempel stöter i nageln är det överlacket som slits.

Missa inte! Vårens finaste nageltrender – här är 11 fantastiska manikyrer att testa nu!

Hur lång tid tar det för nagellack att torka?

Den eviga frågan: har nagellacket torkat? Precis när du trodde att nagellacket torkat och att det var fritt fram att röra på fingrarna igen visar det sig att så tydligen inte var fallet. Det finns egentligen inget definitivt svar på när naglarna torkat helt, för hur lång tid det tar för nagellacket att torka beror dels på vilket nagellack du använder och dels på hur tjockt lager du målat. Men räkna med att avsätta minst 15 till 20 minuter från det att du målat färdigt. Vill du vara helt på den säkra sidan ska du såklart vänta längre.

Hur länge håller nagellack?

I regel kan man säga att ett bra nagellack ska hålla minst i tre dagar, men nagellackets kvalité och hur noggrann du varit vid applicering spelar stor roll. Det är viktigt att måla på en nagel som är helt ren och torr och under- och överlack gör stor skillnad!

Annons

Hur många lager nagellack ska man ha?

Det beror på vilket typ av nagellack använder – en del är mer täckande än andra. Men i regel krävs två till tre lager nagellack för att resultatet ska bli heltäckande och jämnt. Tänk på att låta nagellacket torka ordentligt mellan målningarna.

Varför ska man använda underlack?

Underlack, eller baslack som det också kallas, är viktigt att använda eftersom det minskar risken för nagellacket att missfärga naglarna samt jämnar ut nagelbädden vilket gör att resultatet blir jämnare. Tänk dig som en primer, men för naglarna! Ett baslack hjälper också till att få nagellacket att hålla längre.

Topplista nagellack bäst i test recensioner
Bästa tipsen för en hållbar manikyr!

Hur tar man bort nagellack?

Nagellack tas enkelt bort med nagellacksborttagning. Det finns en uppsjö av olika varianter, men tänk på att undvika nagellacksborttagning med aceton. Aceton är effektivt, men också uttorkande för dina naglar och kan slita på på nagelbädden. ELLEs favorit är en dip in-remover från Depend som snabbt och effektivt tar bort ditt nagellack när du stoppar ner nageln i burken.

Annons

NAIL POLISH DIP IN REMOVER – DEPEND

ANNONS Här kan du läsa mer om och köpa ELLEs favorit inom nagellacksborttagning. Den acetonfria removern är också miljöanpassad.

bästa negallacksremover bäst i test ta bort nagellack
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Var slänger man nagellack?

Nagellack räknas som farligt avfall och ska därför lämnas in på en återvinningscentral eller en miljöstation som tar emot farligt avfall. I dag tar också många butiker som Kicks och Sephora emot skönhetsprodukter och sorterar åt dig.

Missa inte! Det senaste från ELLE Beauty:

Värmespolar – ELLEs beautyexpert har testat den senaste hårtrenden från TikTok.

Årets bästa hårfön – här är favoriterna från budget till lyx.

Topplista! Parfymerna du kommer att älska att bära i vår – och allt om vårens dofttrender.

Foto: Imaxtree

Vinnarna i ELLE beauty awards 2022Brand logo
Vinnarna i ELLE beauty awards 2022
Annons