Artikeln innehåller reklamlänkar

10 nya parfymer du kommer älska att bära

Nya parfymer 2021 godaste gucci

Bästa och godaste parfymerna för dam.

Söta stråk, salta stänk, nytvättat eller omfamnad av vita blommor? ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman listar årets mest spännande parfymlanseringar och dofttrender – nya spännande dofter att bära långt in på det nya året.
21 januari, 2020

För varje säsong kan man spå dofttrender och ingredienser inom de nya lanseringarna och några noter och ingredienser sticker ut lite extra i år:

Noter och stråk av te, salta ackord, plommon och vita blommor är de allra starkast lysande dofttrenderna. Men det är också en rad mjuka noter av nytvättat och den rena känslan som efter ett regn som buteljerats och blivit till några av detta års mest spännande doftnyheter.

ELLEs beautyredaktöre Carin Hellman utser 2020:s bästa parfymer för dam –varsågod att hitta din nya favorit!

Bästa parfymerna för dam – här är beautyredaktörens topplista (Scrolla ner och läs mer om varje doft)

Läs mer om varje parfym längre ner i artikeln.

1. Clean reserve skin edp – För dig som älskar nytvättat

Säg nytvättat och vi är fler än en som tänker på Clean-dofterna. Och nu relanseras Cleans prestigekollektion Clean Reserve åter i Sverige. Du kommer att känna igen det fräscha och nytvättade känslan i alla Reserve-parfymer.

LÄS OCKSÅ: Fler parfymer för dig som älskar doften av nytvättat

Förutom en högre doftkoncentration och lite ”dyrare” doftbrygder utgår Reserve från att göra doft mer hållbart – bland annat är plasten gjord av majs, som är en förnybar naturresurs och även kan komposteras. Läs mer om parfymen och köp den här. (länk till Nordicfeel)

2. Armani Privé Thé Yulong – en mustigt harmonisk doft

Doften av te är som bekant lugnande och harmonisk. Och vem behöver inte lite mer av det i sitt liv? Armani Privé, Armanis mer exklusiva doftkollektion lanserar under våren Thé yulong med just svart te som toppnot. Den är den perfekta mixen av luftigt grönt och mustigare svärta från svart te. Läs mer om parfymen och köp den här. (länk till Kicks)

3. Giorgio Armani Passione Si Intense EDP – intensiv parfym

-doftfamiljen från Giorgio Armani är en älskad och storsäljande doft. Passione, som är den mer dramatiska medlemmen i familjen får i vår en ny, än mer intensiv version i Intense. Än mer av mjukaste vanilj, toppat med svartvinbär och patchouli gör den sofistikerad, med rätt mått dramatik. Läs recensioner om doften och köp den här. (länk till Nordicfeel)

4. Le Labo Baie 19 – för dig som älskar doften av regn

NY-baserade Le Labo är experimentella och ligger bakom bl a kultklassikerna Santal 33. Deras senaste skapelse Baie 19 är en doft av… ingenting! Eller mer att den ska fånga doften och känslan efter torka och när ett ordentligt regn rensat luften. Det lättaste av luftighet på flakong! Läs mer om parfymen och köp den här. (länk till Kicks)

5. black opium neon, ysl – en elegant och djup parfym

YSL:s klassiska Black opium, är med sina djupa och mörka stråk ändå en magiskt lättburen doft. Under tidig vår dyker den upp som en ny version under namnet Black opium Neon. Den distinkta kaffenoten och stråk av vanilj har komponerats med söt drakfrukt. Läs mer om parfymen, fler recensioner, och köp den här. (länk till Nordicfeel)

6. Gucci guilty love edition pour femme – söt och vårig parfym

Gucci Guilty Love Edition Pour Femme är, trots sitt mjuka pastelltonade yttre, en grön kristallklar doft med bland annat frisk bergamott och grapefrukt. Toppat med lite söta hallon blir det en av vårens allra vårigaste parfymer. Läs fler recensioner och köp doften här. (länk till Nordicfeel)

7. Molton Brown milk musk – sensuell och varm doft

Molton Brown har nyligen stöpt om sin parfymkollektion och i mars kommer en ny, mjuk drömsk parfym i kollektionen. Milk musk är nykomlingen i vår och precis som namnet skvallrar om, en flirt med mjölkigt mjukt och mysk – varm och sensuell på samma gång. Läs fler recensioner om parfymen och köp den här. (länk till Nordicfeel)

8. Byredo Night Veils

Byredo har relanserat sina allra mest exklusiva doftkollektion – parfymelixiren Night veils. En trio parfymextrait där doftkoncentrationen är högre och mer intensiv (en minidroppe räcker långt). Läs mer om parfymerna och köp dem här. (länk till Kicks)

9. För dig som älskar klassiker

För dig som inte kan få nog av rosor – och Dior! Miss Dior, en sann klassiker som kommit i ett flertal skepnader sedan lanseringen 1940. Nya Miss Dior Rose n’roses är såklart en hyllning till en av våra mest älskade doftnoter – rosen. Läs mer om parfymen och köp den här. (länk till Åhléns)

10. För dig som älskar semester

Escada har gjort vårens hyllning till sommaren och semestern! Flor de sol är som en drink vid poolen – noter av fruktig Tequila sunrise och blommande dahlia är det sommaren buteljerad! Läs mer om parfymen och fler recensioner samt köp den här. (länk till Nordicfeel)

Läs mer:

Vinnarna i ELLE International Beauty Awards 2020

8 kryddiga parfymer du kommer älska i vinter