Artikeln innehåller reklamlänkar

Topplista vaniljparfym – bästa parfymerna med vanilj

vanilj parfym trend topplista bästa vaniljparfym

Hitta din perfekta parfym med vanilj – se våra utvalda favoriter!

Har du också förälskat dig i vaniljparfymen eller vill du upptäcka den mjuka, varma och söta doften? Nu är det perfekta tillfället, för vanilj är nämligen trendigare än någonsin! Vi har samlat 7 fina dofter där vaniljen står i fokus.
28 november, 2022

Till alla millennials stora förtjusning (eller förskräckelse) har vaniljparfymen gjort en grandios återkomst och att döma av de senaste parfymlanseringarna är det här bara början på en ny vanilj-era.

Du som förknippar vaniljdoften med favoriten från 00-talet, Vanilla EdT från Alyssa Ashley, eller Victoria's Secrets söta kroppsmist, kan andas ut. Dagens vaniljparfymer har nämligen den perfekta sötman som ofta balanseras med noter som tobak, trä eller hudnära mysk.

Parfymer med vanilj – hela topplistan

Vi har samlat 7 parfymer där vanilj finns med bland noterna. Här finns något för alla näsor! Läs mer om dofterna längre ner:

Parfym med vanilj, Black Opium EdP – YSL

En av världens kanske mest omtalade dofter, klassikern Black Opium EdP, är bland annat känd för den varma kaffenoten som finns bland basnoterna. Men i toppen av parfymen finns också rosépeppar och päron och i basen finns såklart vanilj. Mjuk, sensuell och mysig – doften är en sexig klassiker av en anledning.

Här kan du läsa mer om parfymen (länk till Lyko).

Pudrig parfym med vanilj, 501 Iris & Vanilla EdP – N.C.P

Det svenska dofthuset N.C.P är experter på välkomponerade dofter och parfymen 501 Iris & Vanilla EdP har en fin balans av sötman från vanilj och kola, men också det friska och sensuella från från viol och iris. Extra tacksamt är att samtliga dofter från N.C.P också går att köpa i små förpackningar om 5 och 10 milliliter om du vill testa dig fram först.

Här hittar du vaniljparfymen från N.C.P (länk till Lyko).

Välbalanserad parfym, Love, Don't Be Shy – Kilian

Kilians Love, Don't Be Shy går att beskriva som en nykär kärlekshistoria: pirrig, sprudlande, sensuell och romantisk! Bland noterna finns läcker vanilj och hudnära mysk i basen. I hjärtat av doften finns en blomsterdröm av den romantiska rosen, apelsinblom, och iris. Bland toppnoterna hittar du kryddig rosépeppar.

Love, Don't Be Shy finns att köpa här (länk till NK).

Här är doften du ska bära – enligt ditt stjärntecken

Vanilj parfym med tränoter, Replica Jazz Club EdT – Maison Margiela

Glöm allt du minns om söta vaniljdofter som känns på mils avstånd! Maison Margielas otroliga Replica Jazz Club EdT är en djupare doft som, precis som namnet tyder, för näsan till en jazzklubb i Brooklyn. Tänk dig doften av en cigarr som tänds i en fuktig bar en trappa ner, där barstolarna är av trä och bardiskarna och borden lika så. I glaset? Rom såklart! Men för att ge parfymen en lättare känsla kommer såklart vaniljen och gör underverk! En otrolig doft till honom och henne.

Läs mer om noterna i Replica Jazz Club EdT här (länk till NK).

Mjuk parfym med vanilj, Vanilla Vibes EdP – Juliette has a gun

Varm vanilj tillsammans med krispigt havssalt är definitionen av "en blandning av sött och salt". Vanilla Vibes EdP från Juliette has a gun är den perfekta doften för dig som älskar något sötare dofter, men fortfarande vill att doften ska kännas mogen, elegant och lite sexig.

Vanilla Vibes EdP finns att köpa här i Sverige (länk till NK).

Topplista! Årets parfymtrender och dofterna du kommer älska att bära 2022

Varm vanilj parfym , Alien Goddess EdP – Mugler

Mugler är expert på vanilj och doften Alien Goddess EdP är inget undantag! Den pudriga och varma vaniljdoften har bergamott och en hint av kokos i toppen och elegant och sensuell jasmin i hjärtat. Doften rundas såklart av med varm vanilj i basen.

Alien Goddess EdP hittar du här (länk till Lyko).

Elegant och sexig parfym med vanilj, Orchidee Vanille EdP – Van Cleef & Arpels

I läckra Orchidee Vanille EdP är det vanilj som har huvudrollen! Men den söta doftnoten balanseras fint med noter av bland annat mysk, tonkaböna, mörk choklad och bittermandel. En perfekt parfym som passar lika bra till klänning i tropisk värme som ullkofta i ett kallt och snöigt vinterlandskap.

Van Cleef & Arpels fina Orchidee Vanille EdP finns att köpa här (länk till Lyko).

ELLE Beauty: Allt du vill veta om nytvättade dofter
1:50

Efter reklamen: ELLE Beauty: Allt du vill veta om nytvättade dofter

(1:50)

Slå på ljud