Artikeln innehåller reklamlänkar – läs mer här >

Bästa röda läppstiftet (och så väljer du rätt nyans!)

Så får du de perfekta röda läpparna.

Hitta det bästa röda läppstiftet och välj rätt nyans som passar dig!

Klarröd hållbarhet i evighet! Det röda läppstiftet är en evig klassiker och kommer i så många nya skepnader. ELLEs beautyredaktör har tagit fram de bästa röda läppstiften som håller och visar hur du väljer rätt nyans som passar dig.
07 februari, 2018

Flytande, stift eller penna – vi älskar att den här säsongen fullkomligt svämmar över av möjligheter att sätta ultrasnygg färg på sina läppar. Och rött är ett klassiskt statement – inte heller helt fel att inviga alla hjärtans-dag med.

Våra favoriter bland röda läppstift? De har ELLEs Beautyredaktör Carin Hellman listat här:

Matte ink pioneer, Maybelline – rött läppstift som håller länge

Applicera på morgonen och Matte Ink i tonen Pioneer från Maybelline sitter garanterat kvar på kvällen. Läs fler recensioner om läppstiftet och köp det här. (reklamlänk från Adtraction)

Matte Ink i tonen Pioneer från Maybelline håller länge. Klicka på bilden och kom till läppstiftet.

Absolu lacquer Be happy, Lancôme – flytande rött läppstift

Lancômes eldröda flytande Absolu lacquer i tonen Be happy blir en glansig, färgfest. Med hållbarhet och förpackning deluxe! Läs fler recensioner om läppstiftet och köp det här. (reklamlänk från Adtraction)

Absolu lacquer i tonen Be happy från Lancôme är perfekt rött läppstift. Klicka på bilden och kom till läppstiftet.

Lip magnet nr 304, Armani Beauty – magiskt på läpparna

Mr. Armani älskar rött och har sin signaturröda även i flytande läppstift. Lip Magnet Nr 304 blir magiskt på läpparna. Läs fler recensioner om läppstiftet och köp det här. (reklamlänk från Adtraction)

Lip Magnet Nr 304 från Armani Beauty är magiskt på läpparna. Klicka på bilden och kom till läppstiftet.

Stunna lip paint, Fenty Beauty – håller i 24 timmar

En flytande läppfärg vars hållbarhet helt kan likställas med att sitta som berg! Rihannas Fenty Beauty Stunna lip paint kommer i endast en, självklar röd färg. Läs fler recensioner om läppstiftet och köp det här. (reklamlänk från Apprl)

Fenty Beauty Stunna lip paint håller i 24 timmar. Klicka på bilden och kom till läppstiftet.

ULTRA MATTE LIQUID LIPSTICK red romance, ISADORA – MATT RÖTT LÄPPSTIFT

Ljuvligt matt, utan att bli minsta torr. Isadoras Ultra matt liquid lipstick i tonen Red Romance sitter säkert. Läs fler recensioner om läppstiftet och köp det här. (reklamlänk från Adtraction)

Isadoras Ultra matt liquid lipstick i tonen Red Romance är ett matt läppstift som sitter länge. Klicka på bilden och kom till läppstiftet.

Tatouage couture 201, YSL – klassiskt rött läppstift

Flytande färgmagi med den mest perfekta applikatorn. Tatouage couture, 201 från YSL är en sann klassisk röd.Läs fler recensioner om läppstiftet och köp det här. (reklamlänk från Adtraction)

Tatouage couture, 201 från YSL är en sann klassisk röd färg. Klicka på bilden och kom till läppstiftet.

Man kan inte förneka att det röda läppstiftet är skönhetsvärldens motsvarighet till modevärldens ”lilla svarta”. Det röda läppstiftet är den lysande stjärnan i makeupgarderoben och julen är därför den perfekta tiden att lyfta fram den klassiska looken.

En av de vanligaste svårigheterna med rött läppstift är att hitta rätt nyans – så vi på ELLE har tagit till en expert för att lösa denna eviga fråga åt dig.

Cliniques färgexpert Matin Maulawizada är proffs på hur man bäst hittar den perfekt röda nyansen. Matin älskar röda läppar och har arbetat med kändisar som Claire Danes, Margot Robbie och Angelina Jolie. Vi fick Matins bästa tips på hur du hittar en bra och personlig röd färg, som passar just dig. Perfekt inför julsäsongen.

1. KÄNN DINA UNDERTONER

Nyckeln till att hitta rätt röd nyans är att följa hudens undertoner, ställ frågan; ”hur arbetar min underton tillsammans med läppstiftets kulör?”. För att identifiera din underton, kolla på undersidan av handleden. Om ådrorna ser blå ut har du kalla undertoner, men om ådrorna ser grönaktiga ut så har du varma undertoner.

Precis som din hud, har läppstift också undertoner.

”Varmt läppstift har ofta en orangeröd ton när du ser på det”, förklarar Matin och fortsätter: ”Ett kallt, rött har oftast en blå-röd, som en djup rosenröd ton.”

Nu har du två val: Om du vill ha röda läppar som man verkligen lägger märke till: Välj en röd som har undertoner motsatta din huds underton. Om du vill ha en chic look: Välj en röd ton som har samma undertoner som din hud.

2. TESTA STIFTET PÅ DINA LÄPPAR

De flesta av oss skulle aldrig köpa ett par jeans utan att först prova en mängd varianter. Matin rekommenderar samma approach när det kommer till rött läppstift. Du måste prova det på och inte bara välja utifrån en färgkarta eller prova det på din hand som de flesta av oss gör.

”Även om läppstiftet ser varmt eller orange ut, så kan det ändras när du applicerar det på dina läppar, då kan det plötsligt se blått ut”, berättar Matin. Särskilt när du söker en ren rödfärg så är det viktigt att testa färgen precis där den ska vara – på dina läppar.

”På vissa kvinnor med naturligt mörkare läppar kan även en orange-röd se lite kall eller blå-röd ut”, säger Matin. ”Det enda sättet att veta om det passar är att applicera det och se hur det ser ut”. Ett råd: När du testar i butik, be personalen rengöra läppstiftet innan du applicerar det för att undgå andras bakterier.

3. LEK!

Den rätta röda för din jullook handlar inte bara om färg. Du ska också välja rätt formula och finish för dig. Du behöver inte alltid gå efter den klassiska, Hollywoodröda sammetslooken. ”Det är verkligen svårt att säga att alla borde bära matta röda läppar den här säsongen”, säger Matin. ”En kvinna kanske inte känner sig bekväm i en matt röd look. Den röda som passar är den du som du känner dig självsäker i”.

4. LÅT DEN RÖDA STÅ FÖR SIG SJÄLV

Du har gjort det! Du har funnit det perfekta röda läppstiftet. Nu ska du hitta rätt rouge, ögonskugga och eyeliner. ”Om du tvivlar och inte vet hur du ska komplettera din makeup så måla en röd läpp och gör inget mer”, säger Matin. ”Du kan inte misslyckas. Det är ultramodernt med den här enkla looken. Applicera eventuellt lite foundation, borsta dina ögonbryn och du är klar!”

Läs mer:

Beauty tutorial: Så fixar du de perfekta röda läpparna

Röda läppar- en evig makeupklassiker

”Äntligen behöver jag inte sminka fram mitt glow”