Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Bäst i test: Bästa röda läppstiftet – och så väljer du rätt röda läppstift

22 nov, 2022 
bäst i test årets bästa rött läppstift röda läppstift
Klarröd hållbarhet i evighet! Det röda läppstiftet är en evig klassiker och kommer i så många nya skepnader. ELLE har tagit fram de bästa röda läppstiften som håller och visar hur du väljer rätt nyans som passar dig. Här är favoriterna som får bäst i test!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Flytande, stift eller penna – vi älskar att den här säsongen fullkomligt svämmar över av möjligheter att sätta ultrasnygg färg på sina läppar. Rött är ett klassiskt statement, en hero-produkt i necessären – och den bästa accessoaren! Men vilket röda läppstift är bäst och hur hittar man den perfekta röda färgen? ELLE listar alla favoriter – och guidar dig genom djungeln av röda läppstift.

Årets bästa rött läppstift – röda favoriter som får bäst i test 2023

ELLEs beautyredaktörer Carin Hellman och Veronica Henriksson listar favoriterna. Längre ner hittar du också supertipsen om hur du bäst matchar ditt röda läppstift.

Rött läppstift bäst i test
Årets bästa röda läppstift – bäst i test 2023!

Bästa rött läppglans, L´Absolu Gloss Cream– Lancôme

Lancômes flytande L'Absolu Gloss i den röda färgen 132 blir en riktig färgfest på läpparna – med hållbarhet och förpackning deluxe! Både färg och glans sitter kvar länge och trots den krämiga konsistensen känns läpparna inte minsta kladdiga.

Annons

Här kan du läsa mer om läppstiftet (reklamlänk).

bästa läppstift bäst i test rött läppstift
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa rött läppstift, Lip Power Vivid Color Long Wear Lipstick – Giorgio Armani Beauty

Mr. Armani älskar rött och har ett brett portfolio av flytande, matta och klassiska läppstift. Lip Power Vivid Color Long Wear Lipstick har en intensiv färg ger läcker glans. Smack!

Här hittar du produkten (reklamlänk).

bäst i test rött läppstift giorgio armani lip power vivid color long wear lipstick
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Missa inte! Säsongens hetaste röda läppar – ELLE listar produkterna som gör jobbet.

Annons

Bästa rött läppstift som håller hela dagen, Stunna Lip Paint Longwear Fluid Lip Color – Fenty Beauty

En flytande läppfärg vars hållbarhet helt kan likställas med att sitta som berg! Rihannas Fenty Beauty Stunna Lip Paint Longwear Fluid Lip Color kommer i endast en, självklar röd färg med den perfekta applikatorn som är formad efter läpparna.

Här hittar du Stunna Lip Paint Longwear Fluid Lip Color (reklamlänk).

bäst i test bästa läppstift håller hela dagen utan kladd
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa läppstift med blåa underton, Rouge à Lèvres Satin Lipstick – Gucci

Röda läppstift med blå pigment som underton gör att läppstiftet upplevs som kallare – och bland Rouge à Lèvres Satin Lipstick stora färgutbud finns många, fina läppstift i den röda färgskalan. Läppstiftet glider på fantastiskt, har ljuvliga pigment och läcker hylsa.

Annons

Rouge à Lèvres Satin Lipstick finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

bäst i test rött läppstift blå underton
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa mörkrött läppstift, Tatouage Couture Velvet – YSL

Flytande färgmagi med den mest perfekta applikatorn. Tatouage Couture Velvet i färgen 206 från YSL är en sann röd dröm. Det sammetslena läppstiftet har en hög täckning och blir semimatt på läpparna.

Här kan du läsa mer om läppstiftet och se alla vackra färger i sortimentet (reklamlänk).

BÄSTA RÖTT LÄPPSTIFT BUDGET, SUPERSTAY VINYL INK, LIPPY – MAYBELLINE NEW YORK

Billigt läppstift är minst lika hållbart som lyxigt. Applicera på morgonen och Superstay Vinyl Ink Lippy från Maybelline sitter garanterat kvar efter att arbetsdagen är slut. Det otroligt prisvärda läppstiftet har en liten och smidig applikator som levererar perfekt mängd produkt.

Här hittar du produkten (reklamlänk).

rött läppstift bäst i test bästa rött läppstift
Klicka på bilden för att komma till det röda läppstiftet från Maybelline New York.

Bästa återfuktande rött läppstift, Lustreglass Lipstick – MAC

MACs nya tillskott i läppstiftkollektionen, Lustreglass Lipstick, är det perfekta lilla röda för den som ogillar känslan av torra och fnasiga läppar. Läppstiftet har fina pigment och verkar samtidigt återfuktande tack vare bland annat hyaluronsyra och sheasmör.

Annons

Här kan du se alla färger och köpa läppstiftet (reklamlänk).

bästa återfuktande rött läppstift
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa klassiska röda läppstift, Rouge Dior Satin Lipstick – Dior

Det klassiska läppstiftet Rouge Dior Satin Lipstick i den ikoniska färgen 999 är en silkeslen dröm för läpparna. Det pigmenterade och mjuka läppstiftet sitter som berget genom dagen och verkar också återfuktande. Läppstiftet finns nu också som refil – bra för plånboken och miljön.

Rouge Dior Satin Lipstick finns att köpa här (reklamlänk).

klassiskt rött läppstift bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa semimatta läppstift, Le Rouge Sheer Velvet – Givenchy

Le Rouge sheer velvet får beautyhjärtat att slå hårt. Ett semimatt och sammetslent läppstift som kommer i 11 nyanser. Hållbarheten på läpparna är fantastisk och trots att resultatet är mer åt det matt än glansigt, känns läpparna inte torra och fnasiga. Att hylsan är klädd i sammet gör inte köpet tråkigare...

Annons

Här hittar du läppstiftet (reklamlänk).

matt läppstift bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Bästa rött läppstift för fylliga läppar, Le Phyto Rouge – Sisley

Sisley är mästare på läppstift och magiska Le Phyto Rouge i nyansen Rose Mexico är inget undantag. Läppstiftet ger läpparna en ordentlig färgklick – men ger samtidigt fukt i massor (det tackar vi hyaluronsyran för). Läpparna känns fylliga, färgstarka och riktigt fräscha, utan minsta tendens till fnas.

Le Phyto Rouge hittar du här (reklamlänk).

rött läppstift håller länge bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Missa inte! Årets alla bäst i test – här är hela topplistan.

Annons
rött läppstift bäst i test

Det klassiska, röda läppstiftet är en av få produkter som aldrig går ur tiden och som finns med oss oavsett säsong. Men det röda läppstiftet bär på mer historia än att bara ge oss kyssäkta läppar. Under forntida Egypten symboliserade röda läppar status och makt och det var förbjudet för den lägre klassen att bära färg på läpparna. Men under antikens Grekland sägs det i stället att det röda läppstiftet innebar prostitution.

Så sent som under tidiga 1900-talet blev det röda läppstiftet en symbol för kvinnliga rättigheter och kampen om den kvinnliga rösträtten. Med och påverkade gjorde ingen mindre än Elizabeth Arden som då delade ut rött läppstift till de marscherande kvinnorna på New Yorks gator – och plötsligt var den lilla röda en kraftfull symbol och en del av uniformen.

Annons

Hitta rätt rött läppstift

Flytande, stift, glans eller penna – det röda läppstiftet kommer i mängder av nyanser och former och vilken variant som passar dig beror såklart på preferenser. Ett sammetslent stift med lätt glans eller ett matt och mjukt liquid lipstick. Oavsett vilken du väljer är det alltid bra att grunda läpparna ordentligt för att resultatet ska hålla så bra och länge som möjligt. Gör en lätt exfoliering, återfukta med ett läppbalsam och applicera läppenna runt och på läpparna för att stiftet inte ska blöda.

Men en av de vanligaste svårigheterna med rött läppstift är att hitta rätt nyans. ELLE hjälper dig att hitta den perfekt röda nyansen!

Hur hittar man rätt nyans på rött läppstift?

Nyckeln till att hitta rätt röda nyans är att följa hudens undertoner. För att identifiera din underton, kolla på undersidan av handleden. Om ådrorna ser blå ut har du kalla undertoner, men om ådrorna ser grönaktiga ut så har du varma undertoner.

Annons

Rätt underton på läppstift

Precis som din hud, har läppstift också undertoner. Ett varmt läppstift är ofta mer orange, korallfärgad eller rostfärgat. Medan ett kallt rött läppstift ofta har en blåröd, vinröd eller rosenröd ton. Om du vill ha röda läppar som man verkligen lägger märke till: Välj en röd som har undertoner motsatta din huds underton. Om du vill ha en chic look: Välj en röd ton som har samma undertoner som din hud.

Vilket rött läppstift är bäst?

Det finns en mängder olika varianter på röda läppstift – flytande, klassiskt, matt, skimmer... Möjligheterna att hitta det perfekta röda läppstiftet är oändliga. De flesta av oss skulle aldrig köpa ett par jeans utan att först prova en mängd varianter och precis samma gäller läppstift.

Rött läppstift är alltid rätt

Den rätta röda för din look handlar inte bara om färg. Du ska också välja rätt formula och finish för dig. Du behöver inte alltid gå efter den klassiska, Hollywoodröda sammetslooken. I dag finns också fina, färgade läppbalsam som har pigment och ger en något mer skir röd färg till läpparna. En perfekt början!

Annons

Hur får man rött läppstift att hålla?

Ett superknep för att ditt röda läppstift inte ska flyta ut är att måla läpparnas konturer med en läppenna. Fyll gärna i läpparna också! Det ger en mer intensiv färg och gör också att läppstiftet tonar ut snyggare.

Foto: TT, Imaxtree

Bäst i test: Årets bästa CC-creams för naturlig täckningBrand logo
Bäst i test: Årets bästa CC-creams för naturlig täckning

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons