Artikeln innehåller reklamlänkar

Höstens röda läppar – så fixar du den trendiga looken

I höst har vi läpparna röda

Bold lips, bare skin – så lyder en av höstens hetaste trend när det kommer till makeup. Lämna huden naken och låt färgen på läpparna föra talan. Här är guiden till hur du lyckas med den ikoniska läppen!
24 augusti, 2021

Röda läppar hör hösten till och ska vi följa catwalken är hösten 2021 inget undantag! Sportmax, Dolce & Gabbana och Prabal Gurung... Överallt ser vi de läckra läppstiften och kyssvänliga läpparna i 50 nyanser av rött. Men hur får man egentligen det röda läppstiftet att sitta bättre och vilken nyans passar bäst?

Här visar vi varför rött är på allas läppar (och hur du får till looken)!

Dolce och Gabbana AW21

Dolce & Gabbana snålade inte med färg på höstens visning i Milano!

Fixa looken: Så lyckas du med röda läppar

Att ha det lilla röda i necessären, har idag blivit lika självklart som att ha den lilla svarta i garderoben. Det tidlösa läppstiftet är både ikoniskt, funkar till både vardag och fest – och kan göra en hel look. Vill du vara säker på att ditt läppstift sitter som berget på läpparna finns det några knep som gör jobbet.

Skrubba läpparna

Vegansk läppskrubb, Clean start exfoliating lip scrub – IsaDora

Överkurs kan tyckas, men det blir en stor skillnad! För att ge läppstift (och läppenna) den perfekta ytan är en läppskrubb ett måste! Att skrubba läpparna hjälper till att få bort det torra och nariga och gör läpparna mjuka. Clean start exfoliating lip scrub från IsaDora kommer i en smidig förpackning som gör att du inte behöver stoppa (smutsiga) fingrarna i en bruk och därmed håller onödiga bakterier borta!

Clean start exfoliating lip scrub finns att köpa här (länk till Åhléns).

Måla konturerna med en läppenna

Lättapplicerad läppenna, Crayon Contour Des Lèvres – Gucci

För att vara säker på att inte läppstiftet blöder, det vill säga flyter ut utanför läpparnas konturer, är en läppenna super! Läppennan kan också användas på hela läppen för att förstärka färgen. Men det finns också genomskinliga läppennor, för den som vill låta läppstiftet föra talan. Crayon Contour Des Lèvres är en läppapplicerad penna med fantastiska pigment som håller läppstiftet på plats (och ökar lyxfaktorn i necessären).

Crayon Contour Des Lèvres finns att köpa här (länk till Åhléns).

Prabal Gurung AW21

Prabal Gurung visar att rosa och rött är en perfect match!

Applicera rött läppstift

Flytande läppstift, Rouge Dior Forever Liquid Lipstick – Dior

Var inte rädd – att applicera ett läppstift är inte svårt! Det som däremot är viktigt att tänka på är att ta det stegvis. Det är enklare att lägga till än att ta bort. Ett klassiskt knep som alltid funkar är att lägga en bit papper mellan läpparna för att bli av med överflödig produkt (som riskerar att flyta ut). Rouge Dior forever liquid lipstick har en perfekt applikatorn som gör appliceringen enkel och precis. Det högpigmenterade läppstiftet med matt finish sitter snyggt hela dagen och tonas ut fint.

Rouge Dior forever liquid lipstick finns att köpa här (länk till Åhléns).

Hitta rätt läppstift

Att hitta rätt i läppstiftsdjungeln är inte alltid helt lätt. Föredrar du flytande läppstift, eller vill du ha ett klassiskt? Vi har samlat några favoriter inom vardera kategori!

Rött läppstift med blå underton, Lustreglass lipstick – Mac

Röda läppstift med blå pigment som underton gör att läppstiftet upplevs som kallare. Lustreglass lipstick finns i 28 nyanser, varav åtta röda med både kalla och varma pigment. Läppstiftet har en något skirare och glansigare finish och innehåller härliga ingredienser som hyaluronsyra, sheasmör och hallonfröolja.

Lusterglass lipstick finns att köpa här (länk till Lyko).

Rött läppstift som passar alla, L'Absolu lacquer lipgloss – Lancôme

L'Absolu lacquer lipgloss är ett pigmenterat läppglans som funkar lika bra ensam, som topper över ett läppstift för att ge fin glans och extra färg.

L'Absolu lacquer lipgloss finns att köpa här (länk till Åhléns).

Veganskt rött läppstift, Kiss & make up! satin lipstick – Indy Beauty

Att hitta bra, veganska röda läppstift är inte helt lätt. Men det veganska skönhetsmärket Indy Beuty som skapats av influencern Therese Lindgren, har lyckats! Det sammetslena läppstiftet Kiss & make up! satin lipstick glider fantastiskt över läpparna och håller bra under dagen!

Kiss & make up! satin lipstick finns att köpa här. (länk till Lyko)

Naeem Khan aw21

Naeem Khan visade att det är läpparna som gör jobbet i necessären!

Här hittar du ELLEs bäst i test med röda läppstift och den ultimata guiden för hur du hittar just din röda nyans!

Se även årets skönhetskalendrar här!

Foto: TT

Höstens hetaste hårtrender
0:42

Efter reklamen: Höstens hetaste hårtrender

(0:42)

Slå på ljud
Prabal Gurung AW21

Prabal Gurung visar att rosa och rött är en perfect match!