Artikeln innehåller reklamlänkar

Säsongens nageltrender – och snyggaste nagellacken

nageltrender vår

Snygga naglar är den bästa accessoaren, eller hur? Här är nagelinspirationen till vårens och årets hetaste nageltrender. Med vilken nageldesign vill du matcha din outfit?
05 januari, 2023

En riktig färgfest som hör våren till och glazed donut nails 2.0 – vårens blommande nageltrender bjuder på allt från avancerad nagelkonst och stilrena detaljer till enfärgade naglar med snygg glans. Vilken look föredrar du?

Vårns NAGELTRENDER 2023 – FIN INSPIRATION TILL MANIKYREN

Hitta din nya nagelfavorit! ELLE har samlat snyggaste nageltrenderna och bästa inspirationen för långa och korta naglar. Längre ner hittar du också förra årets nageltrender 2022 – och många hänger såklart med oss in i 2023.

Vårens naglar 2023: enkel manikyr

Enkelt, välskött och stilrent fortsätter att vara en av de största nageltrenderna även 2023. Milky nails, naglar med högglans eller pärlemorskimrande naglar – det är just det simpla som skapar det snygga! Formen på naglarna får gärna fortsätta vara korta och raka.

VÅRENS NAGLAR 2023: CHROME-NAGLAR

Kanske var Hailey Biebers Glazed donut nails startskottet på den högglansiga och metalliska trend vi har framför oss, för nu ser vi den glimmande manikyren i mängder av färger och former. Till våren kommer naglarna i en uppdaterad variant och vi kan glatt välkomna chrome-naglarna tillbaka!

Våren naglar 2023: liten fransk manikyr

Den franska manikyren kommer i mängder av varianter: som en tunn linje på tippen av nageln, en fransk manikyr som går runt hela nageln eller i regnbågens alla färger. Här är det bara fantasin som sätter gränserna, men vi kan konstatera att den klassiska manikyren är hetare än någonsin!

Maxad nagelinspiration – 8 fina manikyrer för alla naglar

Vårens naglar 2023: skimmer och metall

Som en kontrast till den minimalistiska nageltrenden (som är det genomgående temat för vårens naglar) ser vi också mer detaljer till manikyren. Naglar med halo-effekt, pärlor som snygg nageldekoration eller metalliska mönster i alla färger och former.

Vårens naglar 2023: Aura nails

TikTok fortsätter att sätta trender inom beauty och den senaste nageltrenden aura nails blev redan i höstas en storfavorit på appen. Till våren ser vi hur den spirituella manikyren, som i grunden handlar om att matcha manikyr med färgen på din aura, får ta ytterligare mer plats.

Vårens naglar 2023: färgglad fransk manikyr

Gillar du färg men inte vill gå all in med en färgsprakande manikyr? Då passar den enkla och färgglada franska manikyren perfekt! Pudriga pasteller eller klara toner spelar ingen roll bara färgen får stå i fokus!

Vårens naglar 2023: Chockrosa

Chockrosa spås bli en av vårens stora it-färger, både inom beauty och mode. Kanske har vi Barbie-trenden att tacka för det? En chockrosa manikyr är inte bara ursnyggt och precis i tiden, utan också en riktig humörhöjare.

ÅRETS NAGELTRENDER 2022 – FIN INSPIRATION TILL MANIKYREN

Har du inte fått nog av en trend? Här är nageltrenderna som dominerade 2022 – och många hänger såklart vidare. Längre ner hittar du dessutom knepen som hjälper dig att du får starka och välskötta naglar, snabbt och enkelt!

Jordnära toner: nageltrend 2022

I takt med att löven blir mörkare ändrar också naglarna färg och blir mer jordnära. Och vad passar inte bättre än att matcha den stickade, ljusa ulltröjan med bruna naglar? En stående hit – speciellt varje höst!

Brunt nagellack, Nail Lacquer Brazil – OPI

Fantastiskt nagellack som också finns i flera nyanser av brunt. Klä hela naglarna i kulören eller satsa på snygga detaljer i form av bruna tippar. Bara fantasin sätter gränserna. Klicka här för att komma direkt till nagellacket (länk till Lyko).

Naturliga naglar: nageltrend 2022

2022 ser vi hur naglarna blir kortare och färgerna blir något dovare. Grönt, lila och blått som alla är en del av årets trendiga färgpalett finns såklart kvar, men nu som snygga detaljer till en i övrigt naken nagel.

Ljust nagellack, Nail Polish Sandsten – Idun Minerals

Fokusera på en hudnära bas med extra mycket glans. Det gör att naglarna ser välvårdade och fina ut. Favoriten Nail Polish i nyansen Sandsten från Idun Minerals ger en lätt, lätt täckning och fokuserar på glansen. Klicka här för att komma till nagellacket (länk till Apohem).

GLAZED DONUT NAILS: NAGELTREND 2022

Hailey Bieber är inte bara en trendsättare inom mode utan även när det kommer till beauty och trendmanikyren Glazed donut nails har vi stjärnan att tacka. Skimrande naglar i ljusa nyanser – här har du den perfekta manikyren!

Skimrande nagellack, Nail Lacquer 04 Pearly White – Essie

Låt naglarna glimma snyggt med ett pärlemorskimrande lack. Nail Lacquer i nyansen 04 Pearly White hittar du här. (länk till Lyko)

Läs mer: Lyckas med glazed donut nails – här är produkterna Hailey Bieber använde!

Chromenaglar: Nageltrend 2022

I samma stil som Glazed donut nails ser vi också hur chromnaglarna kommer tillbaka! De holografiska naglarna går att få till på olika sätt – dels genom att jobba in ett chrome-puder och dels genom att addera ett holografiskt topplack.

Topplack med chrome-effekt, Holographic Top Coat 300 – IsaDora

Holographic Top Coat är ett prisvärt och lättanvänt topplack som går att använda på alla typer av nagellack för att ge en snygg halo-effekt. Här hittar du nagellacket (länk till Cocopanda). Men skynda, det säljer slut snabbt.

Hallonröda naglar: Nageltrend 2022

Den röda manikyren är en evig klassiker året om och en självklar manikyr så fort löven faller. Rött kommer i många nyanser, men den hallonröda favoriten får hjärtat att slå extra hårt.

Psst! Snyggaste inspirationen på röda naglar hittar du hos ELLE.

Rött nagellack, Patent Shine 10X Nail Lacquer Come To Bed Red – butter London

Snabbtorkande, täckande – och med den perfekta, röda nyansen! Patent Shine 10X Nail Lacquer Come i färgen To Bed Red har allt vi önskar i höst.

Klicka här för att komma till det hallonröda nagellacket (länk till Lyko).

Vårens nageltrender 2022 manikyr inspiration trende naglar

Fina nageltrender 2022 – inspirationen du inte får missa!

Alessandro Zeno
hallonrött nagellack trend 2022

Klicka på bilden för att komma direkt till nagellacket.

Missa inte! Vårens stora makeuptrender – här är sminket att inspireras av!

Rosa och rött nagellack: Nageltrend 2022

Rosa och rött är den perfekta kombon – det visar årets trender både inom mode och makeup. Klara kulörer eller dova pasteller, vilken nyans av den röda och rosa färgskalan du väljer spelar ingen roll, så länge du matchar färgerna med varandra!

Rosa nagellack, Nail Polish LouLou – Atelier Rouge

Prisvärda Atelier Rouge har nagellack i regnbågens alla färger. Här kommer du till Nail Polish LouLou (länk till Kicks).

Färgglada naglar: Nageltrend 2022

Klä klorna i klara kulörer – i år är den nämligen en färgexplosion som gäller! Utforska regnbågens alla färger och hitta din nya favorit. Kan du inte bestämma dig för en färg? Ingen fara! Att matcha alla tillsammans är minst lika snyggt.

Blått nagellack, Nail Polish Brook – London Grace

Här hittar du Nail Polish Brook och samtliga färger ur sommarens färgsprakande kollektion (länk till Lyko).

design på naglarna: Nageltrend 2022

Trenden där en enkel nagelbädd pryds av grafiska linjer fortsätter att vara stark. Tunna linjer, små prickar eller böljande mönster... Hur du väljer att smycka dina klor spelar ingen roll. Det är detaljerna som räknas. Nu ser vi starka färger, snygg missmatch och mycket kontraster. Rosa och rött har aldrig känts så rätt och grönt och blått tillsammans skapar en perfekt duo.

nagellack, Vernis Couture Colour nail lacquer 849 rouge cinema – Dior

Gå emot allt du lärt dig – rosa och rött passa absolut tillsammans! Ju starkare färger, desto bättre om vi följer trendkartan. Här kommer du direkt till det pigmenterade nagellacket från Dior (länk till Åhléns).

Missa inte! Så gör du den perfekta franska manikyren hemma – steg för steg

Ljusrosa nagellack, Nail Laquer 822 Day Drift Away – Essie

Rosa passar till allt och är också den perfekta kulören att ha som bad på nagelbädden. Klicka här för att komma direkt till nagellacket (länk till Lyko).

Flera nyanser på naglarna: Nageltrend 2022

Ett sätt att gör en enkel manikyr roligare är att blanda hela nyansskalan på naglarna. Föredrar du 50 nyanser av blått eller vill du ha naglar som påminner om löven som faller?

Så fixar du den perfekta franska manikyren hemma – 7 snygga varianter att testa

Klarblått nagellack, Nagellack Navy Teal – H&M

Ljusa pasteller eller mörkare, klara färger – hur du matchar färgerna spelar ingen roll. Nu är det färgexplosion som gäller! Här kommer du direkt till det prisvärda nagellacket (länk till butik).

Supertrend! Håll naglarna till samma färgskala med satsa på olika nyanser. Denna trend, som vi såg redan 2021, blir bara starkare och starkare.

Gröna naglar: Nageltrend 2022

Årets stora trendfärg både inom mode och naglar är utan tvekan grönt! De gröna lacket såg vi smyga fram redan förra säsongen men är nu hetare än någonsin. Skrikgrönt, Bottega-grönt, dova pasteller eller mossgrönt – oavsett vilken nyans du väljer är det grönt som gäller!

Grönt nagellack, High Shine Nail Laquer Pastel Green – Gucci

Ljusa pasteller eller mörkare toner – grönt är färgen på trendkartan i år. Guccis fantastiska High Shine Nail Laquer i färgen Pastel Green ger både fin täckning och fantastiskt glans. Här hittar du nagellacket (länk till Åhléns).

Ljusgrönt nagellack, Nail Polish Showstopper – Atelier Rouge

Nail Polish i färgen Showstopper är ett veganskt nagellack i fin pastellgrön nyans. Nail Polish i färgen Showstopper finns att köpa här (länk till Kicks).

Fransk manikyr med en twist: Nageltrend 2022

Faded nails får sakta men säkert lämna plats åt den klassiska, franska manikyren. Med en twist såklart! 2022 ser vi allt från tunt målade tippar till en fransk manikyr där ena fingret täcks av färg. Vi ser även de böljande mönstret smyga in på den franska manikyren. Snyggt, klassiskt och riktigt stilrent!

Korallrosa nagellack, Nail Polish Liz – London Grace

Lättmålade, snabbtorkande och färgsprakande – London Grace nagellack håller länge och har fantastiska pigment. Här kommer du till nagellacket Liz (länk till Lyko).

Gult nagellack, Nagellack Daffodils – H&M

Vi kan konstatera att 2022 är året vi går all in på färg och mönstermix. Det är möjligt att två år av pandemi har gjort att vi ledsnat på 50 nyanser av beige. Grönt, rosa, rött – och såklart gult, höjer humöret ordentligt. Färgen Daffodils hittar du här (länk till butik).

Lila manikyr: Nageltrend 2022

Precis som grönt, är lila en av årets stora färger. Lila ögonskugga, lila läppar och såklart – lila naglar. Vi kan helt enkelt inte vara utan den ljuvliga kulören. Precis som med de övriga trenderna inom naglar, ser vi allt ifrån enfärgade manikyrer till grafiska linjer, en blandning av nyanser – och såklart massor av glans!

Lila nagellack, Nail Polish Cindy – London Grace

Lila är såklart en del av London Grace nya kollektion. Nyansen Cindy har fina pigment och är enkel att få jämn på nageln. Här kommer du direkt till nagellacket (länk till Lyko).

Nagellack för glans, Nail Glow – Dior

Nail Glow från Dior kan användas ensam på nageln eller tillsammans med andra lack för att maxa glansen på naglarna. Här kan du läsa mer om lacket (länk till Kicks).

Kort och naturliga milky nails: Nageltrend 2022

Som en kontrast till regnbågens alla färger ser vi såklart välvårdade milky nails ta plats. Tippar som går långt utanför nageln är ett minne blott – i alla fall om vi ska titta på årets trendkarta. Föredrar du att hålla dina naglar korta och naturliga, där glans och vård står i fokus har du hittat rätt i vår. Enkelt, men ack så elegant.

Stärkande nagellack, Sheer Wisdom Nail Tinted Moisturizer – Butter London

Vi ser mer och mer nagellack som vårdar och stärker naglarna – men samtidigt också ger färg. Butter London Sheer Wisdom Nail Tinted Moisturizer ger lätt färg, stärker och vårdar samtidigt sköra naglar. Här hittar du nagellacket (länk till Lyko).

Ljusrosa nagellack, Nail Lacquer 13 Mademoiselle – Essie

Essies storsäljare Nail Lacquer i nyansen 13 Mademoiselle skapar den perfekta, ljusrosa ytan och ger fantastiskt glans. Två lager är allt som räcker för ursnygga milky nails. Här hittar du nagellacket (länk till Lyko).

Måla naglarna hemma – tipsen för den perfekta manikyren

Greppa tag i penseln och ta fram din inre konstnär! Med rätt teknik och några små, enkla knep kan du få manikyren att hålla i dagar! Här är allt du behöver veta om hur du fixar den perfekta manikyren.

Läs mer: Så gör du gellack hemma – och bästa gellacken för en hållbar manikyr!

Hur målar man tunna linjer på naglarna?

Vill du testa att göra din unika nageldesign hemma? Med dagens verktyg är det (tack och lov) inte så svårt som det verkar! Var lätt på handen, ta lite nagellack åt gången och jobba i små rörelser om du är nybörjare. Och glöm inte att under- och överlack är ett måste för att manikyren ska hålla.

Tunn pensel, Long Striper Brush – Le Mini Macaron

För att måla tunna linjer på nageln behövs en tunn pensel. Doppa penseln i lacket, men ta bort överflödigt lack, sen kan du ta fram din inre Picasso. Här hittar du den tunna penseln (länk till Lyko).

Liten dotter, Double Sided Dotting Tool – Rouge Aterlier

Vill du testa trenden och måla små prickar på naglarna? Då är dotting tool redskapet för dig! Doppa toppen i nagellack och tryck sedan försiktigt på nageln. Här kan du läsa mer recensioner om det fantastiska verktyget (länk till Kicks).

Årets bästa nagellack – favoriterna för en felfri manikyr

Hur får man starkare naglar?

Har du problem med att naglarna lätt går av eller flisar sig? Det finns några enkla knep och produkter som gör att dina naglar blir starkare och att nagellacket håller bättre. Här är produkterna som gör jobbet.

få starkare naglar tips knep produkter

Satsa på en enkel manikyr i år!

Missa inte! Få fina naglar och nagelband – nagelproffset Frida Selkirk ger bästa tipsen.

Vårdande nagellackremover, Nail polish dip in remover – Depend

Innan du applicerar nagellack är det viktigt att ha en ren nagelbädd att måla på. Undvik nagellacksborttagning med aceton eftersom det är uttorkande för nagel och nagelband. Nail polish dip in remover är en mild nagellackborttagning anpassad för torra och flisiga naglar. Removern är också miljömärkt och parfymfri.

Nail polish dip in remover finns att köpa här (länk till Kicks).

Nagelbandsolja, Pro Spa Nail & Cuticle Oil – Opi

Upplever du att nagelbanden ofta blir torra? Handtvätt och Sveriges kalla och torra klimat är ofta boven i dramat. Att ha en nagelbandsolja nära till hans kommer att göra susen för dina nagelband. Pro Spa Nail & Cuticle Oil är en snabbabsorberande nagelolja med en liten och smidig borste som gör oljan enkel att applicera. En perfekt skrivbordskompis!

Pro Spa Nail & Cuticle Oil finns att köpa här (länk till Lyko).

Vegansk handkräm, Vanilla Pumpkin Hand Cream – The Body Shop

Att kontinuerligt smörja händerna med handkräm är inte bara återfuktande för de torra tassarna, utan gör också susen för nariga nagelband. The High Five från Mantle återfuktar fantastiskt och håller händerna mjuka länge!

The High Five finns att läsa mer om och köpa här (länk till Lyko).

Foto: TT, Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1
5:21

Efter reklamen: ELLE Talks – avsnitt 1

(5:21)

Slå på ljud