Chromenaglar: Nageltrenden som tog över på ELLE-galan

22 apr, 2023 
naglar chrome elle galan 2023
Denim-bonanza matchades med en unik nageldetalj på den avslutande modevisningen under ELLE-galan 2023. Och naglarna tog närmare en vecka – och sex personer för att skapa!
Annons
ELLE-galan 2023: Se bilderna från röda mattanBrand logo
ELLE-galan 2023: Se bilderna från röda mattan

Årets ELLE-gala blev en riktig succé och som en perfekt avslutning på kvällen bjöd stylisten Maria Barsoum (som vann Årets stylist 2022) på en fantastisk visning där vi bland annat fick se kända ansikten som Janice Kavander, Gina Dirawi och Gizem Erdogan på catwalken.

Och bland drömmig denim och gnistrande pärlstrass såg vi också en riktigt snygg beautydetalj som följer säsongens manikyrtrender till punkt och pricka. Och naglarna, som gjordes av Frida Selkirk med team, tog en vecka och sex personer för att skapa! Här är allt du behöver veta om den strålande nageldesignen.

Annons
chromenaglar elle galan 2023

Chromenaglarna på ELLE-galan 2023

Nagelstylisten Frida Selkirk har haft en hektisk vecka! Inte bara gjorde hon många av gästernas naglar inför galan, tillsammans med sitt team skapade hon också de sylvassa chromenaglarna på stylisten Maria Barsoums spektakulära visning som stängde kvällen. Och det krävdes närmare 400 löstippar för att skapa visningen.

naglar elle galan 2023 chrome

Hur har förberedelserna sett ut?

Annons

– Jag fick handla in en hel del löstippar som användes som press on under visningen. Och i en veckas tid har vi lackat och chromat alla dessa löstippar i olika storlekar. Totalt är det närmare 400 tippar som har målats och chromats och vi är nog sex stycken som har suttit med det här, säger Frida Selkirk.

chromenaglar elle galan 2023 frida selkirk

Hur kom ni fram till att köra just chrome-naglar?

– Maria Barsoum skickade en inspobild och var ute efter formen, det spetsiga och silvriga. Jag kom sen med förslaget om att chroma upp dom för att det är så snyggt på catwalken och för att förstärka looken. Det är så snyggt med det silvriga och sylvassa!

Annons

Chrome är verkligen här för att stanna! Vad tycker du om trenden?

– Jag älskar den! Och det var flera av gästerna som hade det på galan också, bland annat Amie Bramme Sey och Tilde de Paula. Den enda utmaningen vi har med chrome är att också få den att hålla. Det är ju ett metallpulver som gnuggas in mellan gel. Men looken är helt fantastiskt!

naglar chrome trend elle galan visning

Hur tror du att nageltrenden kommer att se ut framåt?

– Jag tror absolut att det kommer att hänga kvar! Chromet är ju en följd av Hailey Bieber-nageln. Men i sensommar tror jag att det kalla silver och metalltonerna kommer att byts ut mot varma färger som guld och rosé. Men såklart med samma chormade yta!

Annons