Bästa beautylooksen från ELLE-galan 2023

skönhet smink look elle galan 2023

Enkla looks eller extra allt – här är makeupen och frisyrerna vi älskar från årets ELLE-gala 2023. Vilken är din favorit?
22 april, 2023
ELLE-galan 2023: Se bilderna från röda mattan
0:59

Efter reklamen: ELLE-galan 2023: Se bilderna från röda mattan

(0:59)

Slå på ljud

Clara Hallencreutz otroliga glow, Alva Bratts trendiga lugg och Bianca Ingrossos enkla sminkning – årets looks på ELLE-galan var som vanligt ingen besvikelse! I år fick vi se allt och lite till vad gäller beauty och en genomgående trend för kvällen var bland annat den otippade detaljen där punken stod i fokus. Men som en kontrast till den glammiga punken var det även flera av gästerna som visade att beauty inte behöver vara avancerat för att vara riktigt snyggt!

Otippade beautydetaljen från ELLE-galans röda matta

ELLE-galan 2023: Kändisarnas bästa beautylooks

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har samlat några av ELLE-galans bästa beautylooks – allt från prinsessan Sofias perfekta hår till Gina Dirawis utmanande makeup. Här är 8 looks att inspireras av!

Gina Dirawi på ELLE-glan 2023: grafisk eyeliner

gina dirawi elle galan 2023 eyeliner makeup
Evan Pantiel

Gina Dirawi prickade in många av kvällens stora snackisar vad gäller både mode och beauty. Den full on denimklädda looken matchade hon med en vågad, grafisk eyeliner och röda (!) linser. Goth har aldrig varit så glammigt!

Maja Nilsson Lindelöf på ELLE-galan 2023: Avslappnad håruppsättning

maja nilsson lindelöf elle galan 2023 hår frisyr trend
David Thunander

ELLE-bloggaren Maja Nilsson Lindelöf kom till galan i en sagolik klänning som var som gjord för henne! Maja, som nyligen hakade på trenden och klippte lugg, lyckades också skapa en håruppsättning där det perfekta möter det operfekta!

ELLE-galan: Trendfärgen och materialvalen som dominera på röda mattan

Clara Hallencreutz på ELLE-galan 2023: perfekt glow

CLARA HALLENCREUTZ elle galan 2023 smink look
Wilma

Clara Hallencreutz, här på ELLE-galans förmingel tillsammans med maken Fares Fares, prickade in alla rätt både vad gäller makeup och hår! Den strålande makeupen, där glowet stod i fokus, gjordes av makeupartisten Nathalie Berzelius (som sminkade många av galans gäster). Och den trendiga håruppsättningen stod kändisfrisören Antonio Axu för. Naglarna skapades av Frida Selkirk, som också gjorde nageldesignen på en av visningarna under kvällen.

Här delar prinsparet ut pris på ELLE-galan 2023

Prinsessan Sofia på ELLE galan 2023: Trendig hårfärg

prinsessan sofia elle galan 2023 hår frisyr
Wilma

ELLE-galan 2023 bjöd också på kunglig stjärnglans när Carl Philip och prinsessan Sofia delade ut pris för Årets hederspris. Prinsessan Sofia bar svensk design i form av ett kashmirset signerat Lisa Yang, men också ett riktigt budgetkap i form av en ring från Edblads.

Kvällen till ära hade prinsessan Sofia håret uppsatt och lät den trendiga (och väldigt eleganta) gardinluggen rama in ansiktet. Prinsessans mjuka och naturliga hårfärg är även den helt i tiden.

Största hårtrenderna från röda mattan på ELLE-galan 2023

Janice Kavander på ELLE-galan 2023: Blå ögonskugga

janice kavander elle galan 2023 blå ögonskugga
David Thunander

Den blåa ögonskuggan var en beautydetalj vi såg mycket av bland gästerna på röda mattan! ELLE-profilen Janice Kavander (som också gick på ELLE-galans sista visning) var en av många som inspirerades av 80- och 90-talets hetaste trendfärg inom makeup.

Bianca Ingrosso på ELLE-galan 2023: Avskalad look

Bianca Ingrosso kom, inte helt otippat i egen design från nya märket Àvora. Den specialdesignade denimlooken matchade Bianca Ingrosso med en enkel sminkning och en tidlös knut i nacken. Ett perfekt exempel på att beauty inte behöver vara avancerat!

ELLE-galan 2023 – se alla bilder från den maxade röda mattan

ALVA BRATT PÅ ELLE-GALAN 2023: TRENDIG LUGG

alva bratt elle galan 2023 frisyr hår lugg
Evan Pantiel

Att luggen är en av årets hetaste klipp är ingen nyhet och skådespelaren Alva Bratts variant av frisyren är en favorit som toppar listorna. Den något otämjda luggen bjuder på snyggt liv och en avslappnad touch!

Icona Pop på ELLE-galan 2023: Maxad eyeliner

DJ-duon Icona Pop matchade som aldrig förr med Smokey eye 2.0! Statement-linern nådde högt och även här var den blåa ögonskuggan en trendsäker detalj.

Foto: David Thunander, Evan Pantiel, Wilma Orr och Olivia Huerta Bratteng.