Bianca Ingrosso släpper klädmärke: Allt du vill veta om Àvora

19 apr, 2023 
Bianca Ingrosso släpper klädmärke: Allt du vill veta om Àvora
Affärskvinnorna och vännerna Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad tar nu klivet in i modebranschen och lanserar klädmärket Àvora. Här är allt du vill och behöver veta!
Annons
This or that med Bianca Ingrosso
This or that med Bianca Ingrosso

Både Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad är kända för sitt starka entreprenörskap och smarta investeringar – och nu tar duon ytterligare ett steg med en helt ny satsning. Efter succén med sminkbolaget Caia Cosmetics tar sig medgrundarna nu an modebranschen. Tillsammans med entreprenören från grundarfamiljen av Gina Tricot, Victor Appelqvist, lanserar duon nu modevarumärket Àvora. Klädmärket som kommer att sikta in sig på premium-segmentet vill symbolisera tidlöshet, lekfullhet och självsäkerhet – vilket även ska återspegla de tre grundarna bakom bolaget.

Annons
Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblad

Vad kan vi vänta oss från ÀVORA?

Så, vad är att vänta från det nylanserade modevarumärket? Med en grundtanke om att plaggen ska bli ett naturligt val i varje kvinnas garderob väntas plagg som genomsyras av en djärv men sofistikerad stil, i noga utvalda material.

– Àvora för mig är hemma. Det är tryggt, moget, självsäkert och sensuellt. Àvora plockar upp mig snarare än tvärtom. Jag hittar mig själv i Àvora och utmanar min kreativitet där. Vi skapar kläder efter occasions, feelings, mindset and mood. Allting är inspirerat av södra Europa, likaså våra silhuetter och passform. Àvora är närvarande och är oerhört mycket i nuet. Vi inspireras av livet, musiken, smaker, dofter, arkitektur och folk på stan, berättar Bianca Ingrosso i ett pressmeddelande.

Annons
Modemärket ÀVORA vit virkad klänning.

– Àvora vision är att bli ett internationellt premiumvarumärke med fokus på hållbara material. Nyckeln till Àvoras limiterade kapselkollektioner är att alltid ta fram feminina och ikoniska silhuetter som håller över tiden genom mötet mellan det klassiska och det framtida i våra plagg. Vi inspireras av södra Europas mode, arkitektur och livsstil. Àvora är för oss ”timeless reimagined”, tillägger Vanessa Lindblad.

Grundarnas vision är att ska bli ett naturligt val för kvinnor som efterfrågar hög kvalitet tillsammans med en ansvarsfull produktion där utvalda hållbara material och en tidlös design står i fokus.

Annons

– Det är viktigt för oss att allt vi omsorgsfullt skapar på Àvora produceras av hållbara material och hos leverantörer med rätt förutsättningar. Detta är något som kommer att finnas i vårt dna från början och det ger oss en relevant värdegrund att stå på, säger bolagets tredje grundare Victor Appelqvist i ett pressmeddelande.

Modemärket Àvora svart set.

När lanseras Bianca Ingrosso och Vanessa Lindblads modemärke ÀVORA?

Den första kollektionen är SS23 och består av ett kurerat sortiment med plagg som osar av tidlöshet och lekfullhet, men även en hint av medelhavet utmärker den första kollektionen som visar allt från kjolar och klänningar till stilsäkra set med sofistikerad silhuett. Under våren kommer SS23-plaggen att lanseras i små limiterade kapselkollektioner och den första landar redan 2 maj på Àvoras hemsida.

Annons

En första titt på ÀVORA

Till hösten har även en välmeriterad svensk chefsdesigner tagits in för att leda designarbetet, med andra ord väntas en ny spännande resa. Till dess kan vi med spänning vänta på lanseringen av den första kapsel-kollektionen. Så, markera era kalendrar och ta en första titt på vad som komma skall redan nu – i bildsvepet nedan.

Sneakpeek på Àvora SS23 kollektion.
En sneakpeek på AVORA SS23 kollektion.
Vit virkad klänning Àvora SS23 kollektion.
Virkad långklänning från ÀVORA SS23.
Annons
Svart set från Àvora SS23.
Svart set från Àvora SS23.
Annons
Innehåller annonslänkar