Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Klipp lugg – bästa guiden med 12 snygga varianter av lugg

07 mar, 2023 
lugg inspiration hår frisyr
Är du sugen på att klippa lugg? ELLE har samlat 12 snygga (och trendiga) varianter. Här är inspirationen du inte vill missa!
Annons

Lugg är såklart en klassisk frisyr som lever med oss säsong efter säsong, men vi kan konstatera att vi aldrig tidigare har sett så många varianter av klippet som nu! Snedlugg, gardinlugg, mikrolugg eller en lugg som vilar avslappnat på ögonbrynen – luggen går helt klart att variera i oändligheter.

Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrerBrand logo
Årets hårtrend – se 7 snygga uppklippta frisyrer

Frisyrer med lugg – bästa hårinspirationen

ELLE har samlat 12 olika varianter av luggar – som såklart passar alla längder på håret. Här är snyggaste hårinspirationen att spana in, innan du går till frisören.

Annons

Läs också! Vill du hitta fler inspirerande frisyrer och färger? Här hittar du bästa hårinspirationen med snygga frisyrer!

Lugg: Uppklippt page med lugg

uppklippt page med jämnlång lugg

Har du en kortare page eller bob är en jämnlång lugg riktigt snygg att kombinera med frisyren! Ett tidlöst klipp som känns riktigt elegant.

Lugg: gardinlugg

gardinlugg inspiration lugg frisyr

Gardinluggen har fullkomligt dominerat hårmodet de senaste säsongerna – och ännu har vi inte fått nog av det trendiga klippet. Gardinluggen handlar om att klippa luggen ungefär vid ögonbrynet och sedan sömlöst möta resterande hår. Luggen och längderna ska bara smälta in i varandra.

Annons

Lugg: Tunn lugg

tunn lugg frisyr inspiration

Många tror att man behöver mycket hår för att kunna rocka en lugg, men så är definitivt inte fallet! En tunnare lugg som delar sig i en lätt mittbena är riktigt snyggt och passar alla längder på håret.

Lugg: Mellanlång frisyr med lugg

mellanlång frisyr med lugg

Vill du ge en extra snygg inramning till ansiktet? Kombinera det axellånga håret med en snygg lugg som vilar på ögonbrynen. Vill du vara extra trendsäker ska du satsa på en lugg som är taggigt klippt.

Annons

Lugg: Uppklippt lugg

uppklippt lugg frisyr hår

Den uppklippta luggen, eller shag bang, som den också kallas är en trend vi förväntas se mer av. Precis som gardinluggen smälter den uppklippta luggen sömlöst in i övriga håret utan skarpa kanter. Den taggiga och uppklippta klippningen ger också mer volym till håret eftersom att luggen för "stödhår" under att vila på.

Lugg: Fyllig lugg

fyllig lugg frisyr

Har du tjockare hår är en fyllig lugg som vilar på ögonbrynen perfekt! Tänk bara på att du kan behöva tunna ur luggen så att den inte blir för tung.

Annons

Lugg: Kort bob med lugg

kort bob med lugg frisyr

Kombinera två trendiga klipp i ett genom att matcha en bob med en lekfullt lugg!

Missa inte! ELLE har samlat all hårinspiration du behöver – här hittar du fler frisyrer för kort hår.

Lugg: Långt hår med lugg

långt hår med lugg inspiration frisyr

Lugg är ett trendigt klipp som klär alla längder på håret. I år ser vi hur luggen tar över mer och mer och har du länge tänkt på att sätta saxen i håret är det dags nu.

Annons

Lugg: Kort lugg

kort lugg inspiration mikrolugg

Den korta mikroluggen är ett trendigt (och riktigt snyggt) alternativ som passar bra om du har något tunnare hår. Luggen är lika snygg direkt kapad som lite lekfullt uppklippt. Här hittar du fler frisyrer som passar extra bra till tunt hår.

Lugg: Snedlugg

snedlugg frisyr lugg inspiration

Minns du 00-talets it-frisyr snedluggen? Gör dig redo, för nu är den på väg tillbaka! Snedluggen går inte lika långt åt sidan som den en gång gjorde, men försiktigt får nu mittbenan kliva åt sidan för att lämna plats till snedluggen.

Annons

Lugg: Lockigt hår med lugg

lockigt hår med lugg

En busig lugg till lockigt hår är riktigt trendigt – och snyggt! Låt luggen leva det fria livet och krama in en curl cream som definierar lockarna.

Lugg: Lugg vid ögonbrynen

frisyr långt hår med lugg inspiration 2023

En direkt kapad lugg som vilar över ögonbrynen är riktigt snyggt, men är också en av luggarna som kräver mest jobb (och flest besök hos frisören). Men har du inga problem med att styla och platta luggen varje morgon är den raka luggen ett riktigt snyggt alternativ!

Annons

Hur klipper man lugg?

Vill du vara säker på att din lugg blir jämn, rak och snygg (och passar ditt hår), ska du alltid klippa luggen hos frisören. Oavsett vad olika guider eller videos visar är det aldrig en bra idé att klippa lugg hemma.

Vad ska man tänka på när man klipper lugg?

Först och främst är det bra att hitta en lugg som du gillar! Men tänk på att alla luggar inte är optimala för alla hårtyper – och en virvel på fel plats kan göra att resultatet inte riktigt blir som planerat.

Ta därför hjälp av din frisör för att se om du har rätt hårtyp för den lugg du tänker, men också att det är möjligt för dig att själv styla luggen hemma när det är dags.

Lägger du gärna minsta möjliga tid på att föna och styla håret? Då bör du kanske fråga om lugg verkligen är din melodi, alternativt skaffa en lugg som passar din hårtyp som handen i handsken.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023Brand logo
6 korta och trendiga frisyrer att inspireras av 2023
Annons