Här delar prinsparet ut pris på ELLE-galan 2023

21 apr, 2023 
AvLinda Strömbäck
Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip på ELLE-galan 2023
Årets ELLE-gala gästades inte bara av kändisar och Sveriges modeelit utan dessutom av kungligheter. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia närvarade vid den storslagna galan och delade ut årets hederspris som tillägnades Diemonde. Se bilderna från prisutdelningen här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Här anländer prinsparet till ELLE-galan: "Fint att belysa svensk design"Brand logo
Här anländer prinsparet till ELLE-galan: "Fint att belysa svensk design"

I år fick ELLE-galan kungligt besök. Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia anlände till årets största modehändelse för att fira svenskt mode och de mest framstående prestationerna från det gångna året.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia delar ut pris på ELLE-galan

Strax efter ankomsten gick prinsparet även upp på scen för att dela ut årets hederspris. Årets tema var modebranschens nya dimensioner med fokus på både nya talanger och redan etablerade stjärnor. Priset gick till ingen mindre än Diemonde och grundaren Angelo da Silveira där motiveringen löd:

– En kreativ kraft som inte bara klär en ny generation, utan förändrar den svenska modebranschen. Genom att ta tillbaka textilindustrin till Sverige skapar han nya arbetstillfällen som tar till vara på nyanländas kompetens. Hans smittade optimism gör det omöjliga möjligt.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia på ELLE-galan 2023

På scen passade prinsparet även på att hylla Angelo da Silveria och möjligheterna han skapat inom den svenska modebranschen.

Annons

– Mode är inte bara plaggen som skapas, skorna som designas, smyckena och accessoarerna. Eller makeupen, håret eller stylingen. Mode är ett uttryck och en ståndpunkt och modebranschen kan förändra och öppna dörrar, sa Prinsessan Sofia.

– Den som får priset på årets ELLE-gala är just en person som förändrar och öppnar dörrar, som gagnar svensk design och produktion och ökar möjligheten för andra svenskar att arbeta inom modebranschen, en person som låter svenskt mode ta för sig, sa Prins Carl Philip.

Se bilderna från prisutdelningen här!

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia delar ut pris
Annons
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia delar ut pris
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia delar ut pris
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia delar ut pris
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia delar ut pris
Annons
Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia delar ut pris

Foto: TV4

Angelo da Silveira vinner hederspriset på ELLE-galan 2023Brand logo
Angelo da Silveira vinner hederspriset på ELLE-galan 2023

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons