Alla vinnare på ELLE-galan 2023

21 apr, 2023 
AvEmma Castman
Alla vinnare på ELLE-galan 2023
ELLE-galan 2023 har äntligen gått av stapeln – och under kvällen prisades årets främsta modeaktörer. Spana in alla vinnare här!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE-galan: tillbakablick till modevisningarBrand logo
ELLE-galan: tillbakablick till modevisningar

Den 21 april äntrade ELLE-galan Grand Hôtel i Stockholm, och kvällen till ära stod modebranschens nya dimensioner i fokus. Kakan Hermansson och Amie Bramme Sey programledde den glittrande galan – och sammanlagt delades 14 priser ut i olika kategorier.

Läs mer om samtliga vinnare här och ta del av motiveringarna till priserna!

Här kan du se alla bilder från ELLE-galans röda matta!

ELLE-galan 2023: De vann pris på galan

Årets designer: Ellen Hodakova Larsson för Hodakova

En sann visionär som sätter hantverket i fokus när hon förvandlar bortvalt till utvalt. Hennes eleganta silhuetter och oväntade materialmöten dekonstruerar rådande föreställningar och utmanar branschen. Modemagi på högsta nivå.

Annons

Årets framtidshopp av H&M & ELLE: Feben

Hennes surrealistiska lek med stereotyper och material skapar en oemotståndlig estetik som omedelbart känns igen. Med avväpnande humor och mångfacetterade plagg låter hon nya referenser ta plats på catwalken och bjuder in till dialog. Modevärlden lyssnar.

Årets blickfång: Louise Xin

En orädd inspiratör vars övertygelser om hållbarhet och rättvisa finns insydda i själva plaggen hon skapar, liksom i affärsmodellen. Hennes intrikata sagokreationer utstrålar ren modeglädje – och gör avtryck på internationell politisk nivå.

Årets accecoardesigner: Matilda Venczel

Likt organiska skulpturer för kroppen har hennes signaturstarka design hittat in i stilbildande garderober världen över. En perfekt avvägd minimalism, där varje detalj är minutiöst arbetad, som bär på en elegant tidlöshet.

Årets hederspris: Angelo da Silveira

En kreativ kraft som inte bara klär en ny generation, utan förändrar den svenska modebranschen. Genom att ta tillbaka textilindustrin till Sverige skapar han nya arbetstillfällen som tar till vara på nyanländas kompetens. Hans smittande optimism gör det omöjliga möjligt.

Annons

Årets fotograf: Mattias Björklund

Med ett osvikligt öga för modets föränderliga former fångar han en värld i ständig rörelse. Hans varma ljus bjuder in till ett okonstlat universum som lyckas förmedla en lågmäld nostalgi, samtidigt som han speglar ett angeläget nu.

Årets stylist: Wasima Ayad

Med lekfull fingertoppskänsla hämtar hon inspiration från klubben och subkulturernas hörn av Internet. Hennes coola, oväntade stilkrockar får stjärnorna att stå på kö. På köpet breddar hon den svenska modebilden, en look i taget.

Årets modell: Elio Berenett

Ett stjärnskott som plötsligt fanns överallt; på catwalken, i de stora kampanjerna och på tidningarnas omslag. Med en fängslande närvaro rör sig denna moderna supermodell fritt mellan modets olika uttryck och suddar ut garderobens traditionella gränser.

Årets beauty: Johanna Nomiey

Hennes konstnärliga touch skapar färgstarka beautylooks med ingredienser som är snälla mot både människa och miljö. En uppfriskande pionjär som pushar skönhetsbranschen framåt och visar att makeup och hållbarhet har en glittrande framtid ihop.

Annons

Årets bäst klädda kvinna: Evin Ahmad

Hon bygger sin garderob lika finstämt och lyhört som hon tolkar sina roller. Med pricksäker trendkänsla och blicken mot de internationella modehusen inspirerar hon med enkla, raka snitt som låter detaljerna tala.

Årets bäst klädda man: Omar Rudberg

En stilvirtuos som leker med proportioner, skärningar och inspirationskällor. Spets och läder är självklara ingredienser när han skapar sin trendsättande estetik, inför en miljonpublik. Iögonfallande smycken och accessoarer är – alltid – pricken över i.

H&M & ELLE Circular fashion award: Kelly Konings

Maximal modegrad, minimalt spill. Kreativitet och nytänkande vävs samman i Kelly Konings unika och åtråvärda 3D-vävda material som bidrar till en ny textilkultur. Cirkulärt – för en bättre framtid.

ELLE & Polestar Design towards zero award: Werewool

Deras innovativa lösning kan bryta textilbranschens beroende av icke förnybara råvaror, miljöskadliga färgningsmetoder och plast. Werewool erbjuder modebranschen ett alternativ till syntetiska, petroleumbaserade fibrer och hjälper till att minska utsläppen från textilproduktion.

Årets gala-look: Carolina Gynning

Tittarnas pris. Övriga nominerade var Tone Sekelius, Sabina Karlsson och Alicia Agneson.

Foto: David Thunander

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons