Otippade beautydetaljen från ELLE-galans röda matta

22 apr, 2023 
skönhet trend elle galan 2023
Fantastiska kreationer, fina accessoarer – och en hel del spännande beautydetaljer tog plats på röda mattan på ELLE-galan 2023. Men det var också en oväntad beautytrend som fullkomligt dominerade!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE-galan 2023: Se bilderna från röda mattanBrand logo
ELLE-galan 2023: Se bilderna från röda mattan

Den 21 april var det dags igen! ELLE-galan intog Grand Hôtel i Stockholm och årets största modefest gick av stapeln. Och vilken succé det blev – både på röda mattan och under prisceremonin där årets främsta modeaktörer skulle hyllas! Sammanlagt delades 14 priser ut i olika kategorier. Här hittar du alla årets vinnare på ELLE-galan 2023!

Och på röda mattan såg vi tydliga trender inom både mode och beauty. Vågade materialval, läckra missmatchningar, slitna detaljer, stentvättat och mycket hud är några av modetrenderna som tog extra mycket plats. Men det fanns också en hel del otippade och inspirerande beautylooks som dominerade. En sak är klar: Punken är tillbaka!

Annons

Oväntade skönhetstrenderna på ELLE-galan 2023

Bell, Gina Dirawi, Miriam Bryant, Icona Pop-duon och Gizem Erdogan (som senare under kvällen avslöjade att hon är gravid), är bara några av många som visade att i år är det punkens år!

På röda mattan såg vi snygga statementklipp, vågade eyeliners och även röda (!) linser. Men vi såg även en hel del influenser av 90-talets beautytrender med den blåa ögonskuggan i fokus.

Skönhetstrender på ELLE-galan 2023

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har samlat 9 snygga (och något oväntade) trender som dominerade på röda mattan. Här är beautylooksen att inspireras av!

Bell Mothander

Bell Mothander elle galan 2023
Bell Mothander.

Skaparen bakom megahiten Missförstått, Bell Mothander, kom i en otrolig ögonsminkning som hon för ELLEs beautyredaktör berättade att hon dessutom slängt ihop själv på några minuter!

Annons

Gina Dirawi

gina dirawi elle galan 2023
Gina Dirawi.

Gina Dirawi lät makeupen ta plats och höll håret enkelt. Hon gick all in och matchade den punkiga och vågade eyelinern med röda linser!

Miriam Bryant

miriam bryant elle galan 2023
Miriam Bryant.

Miriam Bryant lyckades pricka in flera stora trender i hennes beautylook. Den trendiga håruppsättningen Sleek bun matchades bland annat med en chromad eyeliner (under ögat) som även den är helt i tiden!

Annons

Kakan Hermansson

kakan hermansson elle galan 2023
Kakan Hermansson.

Galans konferencier, ELLE-profilen Kakan Hermansson (som också hade Amie Bramme Sey vid sin sida), klädde ögonlocken i en blå ögonskugga.

Gizem Erdogan

gizem erdogan elle galan
Gizem Erdogan.

Skådisen Gizem Erdogan i en kort mikrolugg och punkig underliner!

Annons

Icona Pop

icona pop elle galan 2023
Aino Jawo och Caroline Hjelt från Icona Pop.

90-talets trendiga sleek bun, blå ögonskugga och en pampig eyeliner – DJ-duon Icona Pop (Aino Jawo och Caroline Hjelt) följde trenderna till punkt och pricka!

Daniela Rathana

ella galan smink trend 2023

Sångerskan Daniela Rathana (till höger) visar att punken är tillbaka – både vad gäller hår och makeup.

Annons

Alice Bah Kuhnke

Alice Bah Kuhnke elle galan 2023
Alice Bah Kuhnke.

Förra årets vinnare av priset Årets gala-look, Alice Bah Kuhnke, kom även i år i en design skapad av Bea Szenfeld. Alice Bah Kuhnke flirtade inte bara med 90-talet när det kommer till denimtrenden, utan hade också en blå ögonskugga som även det är en favorit från förr.

Elina Grothén

cia jansson elina grothen elle galan 2023
Cia Jansson och Elina Grothén.

ELLEs modechef Elina Grothén matchade den svarta klänningen med en stor, grafisk eyeliner som osar punk!

Foto: David Thunander

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons