Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Det här är Scandi manicure – expertens bästa tips för fina naglar

01 feb, 2024 
scandinavian manicure trend naglar
Du har kanske hört om Russian manicure? Nu är det dags att välkomna den snällare varianten av manikyren. Vi säger hej till Scandi manicure! Här är allt du behöver veta om behandlingen som storstädar naglarna.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Manikyrdrömmar #2 – Lipgloss nailsBrand logo
Manikyrdrömmar #2 – Lipgloss nails

Russian manicure har länge varit en favorit på sociala medier och hashtagen med samma namn har över 1,3 miljarder visningar TikTok! Russian manicure innebär att nagelbädd, nagelband och området under nagelbanden filas med hjälp av en elfil. Naglarna målas sedan i en hudnära nyans och tanken är att naglarna sömlöst ska smälta in i huden.

Även fast resultatet minst sagt blir snyggt och städat, finns det många risker med Russian manicure och i värsta fall kan nageln få permanenta skador och ärr om elfilen används på fel sätt.

Nu har Russian manicure fått en utmanare och vi välkomnar istället Scandi manicure!

scandi manicure trend naglar manikyr fina naglar.
Filippo Fortis

Scandi manicure – allt du behöver veta om manikyren

ELLE har samlat allt du behöver veta om scandi manicure – och tagit hjälp av nageldrottningen Frida Selkirk som ger dig bästa tipsen för att få fina naglar. Missa inte de otroliga före- och efterbilderna!

Annons

Vad innebär Russian manicure?

– Det är ju något väldigt cleant och härligt med Russian manicure-looken, men man använder bara elfil på nagel, nagelband och även under nagelbanden vilket faktiskt är lite läskigt och kan göra stor skada. Där sitter själva nagelroten och skadas den kan nageln växa ut med en grop. Den typ av manikyr gör också att du har bort nagelns naturliga barriär som är superviktig för att du inte ska få infektioner. Så på sikt kan alltså manikyren göra mer skada, säger Frida Selkirk.

Vad är scandi manicure?

– Jag ville göra en snällare variant av Russian manicure. Man kan beskriva Scandi manicure som en supermanikyr där vi bland annat använder talk för att komma åt att det torra och peelingar för att exfoliera händer och nagelband. Men vi använder oss också av nya generationens elfilar som går långsammare och är snällare. Elfilen kör vi bara på huden och runt nagelbanden, absolut inte under nagelbanden eller på nagelplattan.

Annons

Kan alla göra scandi manicure?

– Har du inte problem med hård hud, tjocka nagelband eller förhårdnader behöver du inte göra den. Då kan man klippa bort huden istället och göra en vanlig manikyr med gellack.

Hur ofta behöver man göra scandi manicure?

– Tanken med scandi manicure är att det ska vara extra fokus på huden och manikyren ska fungera mer som ett underhållsarbete som blir bättre och bättre för varje gång. Har du problem med just tjocka nagelband och förhårdnader kan du göra det någon gång i månaden, men sen kommer du inte att behöva göra det lika ofta.

Recension: ELLE testar scandi manicure

ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson har testat den nya trendmanikyren. Så blev resultatet:

scandi manicure naglar trend vård
Resultatet efter en Scandi manicure-behandling.

"Jag har alltid haft problem med mina nagelband. Alltså så länge jag kan minnas. Oavsett hur mycket jag oljar in, smörjer och försöker att undvika vatten och starka regöringsmedel, har jag alltid minst ett nagelband som är trasigt. Och jag vet att jag inte är ensam (därför vill jag också slå ett slag för att det är dags att normalisera normala "fula" naglar och nagelband, okej?).

Annons

Scandi manicure känns därför verkligen som en behandling för mig – och jag blev inte besviken! Behandlingen tar lite mer än en timme och resultatet blev definitionen av superclean! I en scandi manicure ingår en ordentlig storstädning. Nagelbanden och huden kring naglarna filas med en elfil (men det gör inte ont) och klipps sedan bort. Händerna peelas, smörjs med serum och handkräm och packas sedan in i en härlig handmask. Allt avslutas med en neutral gelmanikyr.

Jag märkte direkt en markant skillnad! Nagelbanden känns mjukare, nagelbädden känns jämnare och flisorna kring mina nagelband försvann – och höll sig sedan borta vilket jag tycket är mest imponerande!"

före och efter scandi manicure
Före och efter ELLEs beautyredaktör Veronica Henriksson testat Scandi manicure.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons