Artikeln innehåller reklamlänkar

Årets bästa stärkande nagellack – och så tar du hand om sköra naglar

24 aug, 2022 
stärkande nagellack bäst i test nagelförstärkning sköra naglar
Har du problem med sköra naglar som gång på gång går av och flisar sig? Då är det dags att investera i ett stärkande nagellack. ELLE har samlat favoriterna som gör naglarna hårda – och tipsen du inte får missa om du använder gellack.
Annons

Välskötta naglar med en fin manikyr i form av till exempel röda naglar eller minimalistiska vita naglar – finns det något snyggare? Men att underhålla naglarna och få dem att inte flisa och gå av är ett heltidsjobb i sig. Har du dessutom slarvat och tagit bort ditt gellack hemma på fel sätt är tunna, mjuka och räfflade naglar antagligen också ett faktum.

Men ingen fara! Marknaden kryllar av stärkande nagellack, ridge filler-lack och vårdande nagellack som gör underverk för torra och skadade klor. ELLE har samlat årets favoriter – och ger dig också bästa tipsen som kommer att göra underverk på dina klor.

Bäst i test stärkande nagellack 2023 – hela topplistan

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

bästa stärkande nagellack hemma sköra räfflade naglar
Årets bästa stärkande nagellack – lacken som trollar bort räfflade naglar.

Stärkande nagellack – bästa nagellacken för sköra naglar

Ge naglarna en ordentlig boost och slipp flisor, räfflor och tippar som går av. Här är årets bästa nagellack som stärker naglarna, ger en jämnare nagelbädd och samtidigt vårdar naglarna.

Annons

Bästa stärkande nagellack, Nail Care Nail Repair Natural – Trind

Nail Care Nail Repair Natural från Trind har blivit en riktig klassiker när det kommer till nagelvård. Nagellacket vårdar, ger glans och fokuserar på att stärka keratinkedjorna i nageln. Lacket ger en lätt mjölkaktig färg och går att använda ensam eller som underlack. En dryg toppfavorit som aldrig sviker, även när det känns som att naglarna gett upp.

trind nagelstärkare bäst i test starkare naglar
Klicka på bilden för att komma till nagelstärkaren från Trind.

Bästa vårdande nagellack, Sheer Wisdom Nail Tinted Moisturizer – butter London

Ett av världens bästa nagelmärken har äntligen (!) kommit till Sverige och nu är det lättare än någonsin att lägga vantarna på favoriten Sheer Wisdom Nail Tinted Moisturizer. Det stärkande nagellacket är som balsam för nageln och innehåller bland annat keratin, E-vitamin och tea tree-olja som samtidigt återfuktar nageln. Det bästa är att nagellacket kommer i fyra nyanser som klär alla naglar snyggt och skapar den perfekta manikyren.

Annons
nagellack för mjuka och sköra naglar bästa vårdande nagellack
Klicka på bilden för att komma till det vårdande lacket från butter London.

Bästa stärkande nagellack med färg, Treat Love & Color Minimally Modest – Essie

Vill du att din manikyr ska gå snabbt och enkelt är det Treat Love & Color du ska satsa på. Nagellacket, som kommer i åtta ljusa och supersnygga färger ger den perfekta tinten till nageln samtidigt som naglarna får fin glans – och samtidigt blir starkare och hårdare.

stärkande nagellack med färg bäst i test ljusrosa nagellack essie
Klicka på bilden för att komma till nagellacket från Essie.

Bästa ridge filler för räfflade naglar, Ridge Filler – London Grace

Har du problem med räfflade naglar är det en så kallad ridge filler du ska sträcka dig efter. En ridge filler hjälper till att jämna ut ytan på nageln och gör att efterkommande lack får ett jämnare resultat. Ridge Filler från London Grace har en ljusbeige nyans som fungerar perfekt att använda ensam eller som stärkande underlack till ditt nagellack. Borsten är liten och kompakt och gör att du har full kontroll över appliceringen.

ridge filler bäst i test bästa nagellack för räfflade naglar
Klicka på bilden för att komma till det utjämnande nagellacket från London Grace.

Bästa stärkande baslack, Nail Care Hard to Resist Nail Strengthener Pink Tint – Essie

Högglansiga naglar har aldrig varit trendigare (se bara på Hailey Biebers Glazed Donut Nails) och Nail Care Hard to Resist Nail Strengthener från Essie ger just den magiska glansen som får naglarna att se så välvårdade och fina ut. Nagellacket gör definitivt naglarna hårdare och som topplack får det manikyren att hålla längre. Men lacket är också superfint att använda på en i övrigt naken nagel eftersom att lacket har en hint av rosa.

Annons
stärkande nagellack essie glans nagelstärkare
Klicka på bilden för att komma till nagellacket från Essie.

Bästa nagelstärkare för mjuka naglar, Horse Power Basecoat – butter London

Precis som namnet tyder är Horse Power Basecoat ett nagellack med starka hästkrafter! Lacket som har en imponerande kort torktid, är ett perfekt baslack som stärker nageln och verkar vårdande tack vare bland annat biotin, B-vitamin och kalcium. Som en vitaminshot för klorna!

Bästa stärkande nagellack budget, Strength Instant Repair – Depend

Mästarna av prisvärds nagelprodukter, Depend, har en hel serie som enbart fokuserar på att vårda naglarna. Favoriten Strength Instant Repair ger en jämn yta till nageln och fyller ut eventuella räfflor. Samtidigt blir nageln betydligt hårdare och starkare. Här är din bästa PT när du vill skicka naglarna på boot camp.

Allt om sköra naglar – och så tar du hand om dina naglar

ELLE ger dig svaren på de vanligaste frågorna om sköra naglar och stärkande nagellack. Dessutom får du bästa tipsen på hur du ska tänka om nageln blivit sliten efter att du använd gellack!

Annons

Hur fungerar ett stärkande nagellack?

Ett stärkande nagellack är utjämnande på nageln och ger samtidigt ett skyddande lager som gör att nageln inte går av lika lätt. De allra flesta stärkande nagellack innehåller också vårdande ämnen.

Varför ska man använda stärkande nagellack?

Ett stärkande nagellack är toppen att använda om du har mjuka naglar som tenderar att flisa sig och gå av. Det stärkande lacket lägger sig nämligen som en sköld på nageln och gör nageln hård.

Naglarna är randiga och räfflade, vad beror det på?

Ränder på naglarna kan bero på många saker och det är inte allt för ovanligt att naglarna blir mer räfflade med åren. Att nageln är räfflad kan bero på att nageln har fått ett ärr i roten, men det kan också bero på att nageln är torr. Tänk därför på att investera i en bra nagelbandsolja.

Beror sköra naglar på brist på vitamin?

Sköra naglar kan dels bero på att du inte tagit hand om naglarna ordentligt, att du till exempel utsätter händerna för mycket och inte smörjer händer och nagelband ordentligt. Men det kan dels också bero på att du inte får i dig tillräckligt med vitaminer. Biotin, B-vitamin och zink är några vitaminer som är extra bra för att naglarna (och håret) ska må bra.

Annons

VAD GÖR MAN ÅT NAGLAR SOM är sköra OCH GÅR AV?

Med rätt kost och bra vård för naglar och händer kommer du långt. Försök att undvika för mycket vatten, var noggrann med att smörja naglarna och applicera ett stärkande nagellack.

I en intervju med ELLE pratar nagelproffset Frida Selkirk om vikten av rätt vård för dina naglar– och en riktigt bra nagelbandsolja.

”Att nageln flisar sig beror också på att nageln är torr vilket gör att naglarna inte fäster ihop ordentligt. Yttre påverkan av handtvätt, väder, lösningsmedel och arbete eller inre påverkan som kost, sjukdom och stress påverkar. Bra kost, lite extra omsorg och en bra nagelolja kan verkligen göra skillnad,” säger Frida Selkirk.

Förstörda naglar efter gellack – hur gör jag?

Gellack är toppen om du vill ha en manikyr som håller länge och samtidigt vill hjälpa till att stärka naglarna, men tar du däremot bort gellacket på fel sätt gör det betydligt mer skada än nytta. Det bästa är alltid att låta ett proffs ta bort all typ av nagelförstärkning och nagelförlängning så som gellack, akryl eller polygel, men när tålamodet tryter är det lätt att ta saken i egna händer...

Annons

Hur tar man bort gellack från naglarna?

Det bästa är att ta bort gellack på en ordentlig salong (som inte filar på din naturliga nagel). Ska du ta bort gellack hemma är det viktigt att vara försiktig så att du inte skadar din egen nagel.

Gellack kan tas bort med hjälp av aceton, bomull och folie. Dränk då bomullstussen eller rondellen i aceton och lägg på nageln. Vira sedan in i fingertopparna i folie och låt verka i cirka 15 till 20 minuter eller tills det att du märker att lacket börjar lossna ordentligt. Peta försiktigt bort lacket med en manikyrpinne och fila till nageln till önskad längd. Men glöm inte att aceton är uttorkande för naglarna, därför är det extra viktigt att återfukta nageln med nagelbandsolja och avsluta med ett stärkande nagellack eftersom att nageln kan vara skör.

SLITER GELLACK PÅ NAGLARNA?

Gellacket i sig sliter inte på naglarna om det appliceras på rätt sätt, utan det är när gellacket ska tas bort som nageln kan ta skada. Fila aldrig på dina egna naglar och var noggrann med att inte dra eller slita bort materialet från nageln.

Foto: Imaxtree

Manikyrdrömmar: Så gör du trendiga lipgloss nails
Manikyrdrömmar: Så gör du trendiga lipgloss nails
Annons