Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Så gör du gellack hemma – årets bästa gellack 2023

03 jan, 2023 
årets bästa gellack bäst i test gellack så gör du gellack hemma steg för steg
Gellack är det perfekta nagellacket om du vill ha en snygg manikyr som håller länge! Och med dagens fantastiska produkter kan du skapa snygga salongsnaglar hemma. ELLE har samlat årets bästa gellack och steg för steg-guiden för klockrena klor!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Klassiskt rött eller lekfulla mönster – oavsett färg och form är välmålade naglar en snygg detalj! Men att få lacket att hålla kan minst sagt vara en utmaning. ELLE har den ultimata steg för steg-guiden som hjälper dig att skapa en felfri salongsmanikyr hemma. Längre ner hittar du också favoriterna bland gellack. På ELLE hittar du också tips på bästa nagelstärkaren, som kan vara bra att ha hemma om du ofta gör gellack.

GÖR GELLACK MED UV-LAMPA

Gör du gellack på salong används alltid en UV/LED-lampa för att få nagellacket att härda, medan gellack du använder hemma ofta inte behöver härdas. Men med Depends nya Gel iQ Start Kit kan du förvandla ditt vardagsrum till en salong. Det smarta (och prisvärda) kitet innehåller nämligen allt du behöver för att skapa en hållbar manikyr – inklusive UV/LED-lampa.

Gellack kit hemma, Gel iQ Start Kit – Depend

I kitet får du med en lampa, en rengöring att använda innan du börjar måla, en rengöring att använda för att maxa glansen samt ett över- och underlack. Till kitet kan du också separata nagellack i regnbågens alla färger, samt nagellacksremover som gör att du enkelt kan ta bort gellacket när det är dags att lacka om.

Annons

Gel iQ Start Kit hittar du här (reklamlänk). Här hittar du också alla färger på nagellacken (reklamlänk). Tänk på att du inte kan kombinera andra nagellack till UV-lampan.

gellack hemma gelnaglar steg för steg uv lampa depend
Gellack för hemmabruk – gelnaglar med UV-lampa.

GELLACK HEMMA – SÅ GÖR DU STEG FÖR STEG

Oavsett om du använder ett vanligt gellack eller ett gellack som ska härdas i UV-lampa är det viktigt att vara noggrann från grunden. Det tar något längre tid, men gör också att ditt lack håller längre.

 • Börja med att rengöra nageln för att nagellacket ska fästa bättre.
 • Applicera ett tunt lager base coat (låt härda i 30 sekunder om du använder Gel iQ).
 • Applicera ett tunt lager nagellack (låt härda i 30 sekunder om du använder Gel iQ).
 • Applicera ett till lager nagellack för att se till att naglarna fått en jämn yta (låt härda i 30 sekunder om du använder Gel iQ).
 • Måla ett tunt lager top coat (låt härda i 30 sekunder om du använder Gel iQ).
 • Polera nageln med en cleanser för att maxa glansen.
gelnaglar hemma så gör du steg för steg
Steg för steg: Så gör du gellack hemma

Gelnagellack – bästa gellacken att använda hemma 2023

ELLE har samlat årets bästa gellack för en hållbar manikyr. Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Annons

Bäst i test – årets bästa gellack 2023

Här är favoriterna som skapar snygga naglar snabbt och enkelt. Längre ner hittar du också allt du behöver veta om gellack – och hur du gör för att maxa manikyren.

Bästa hållbara gellack, Gel Couture – Essie

Supersnyggt gellack som ger full täckning efter två lager, ger en jämn yta på nageln, har fantastisk glans och har ett brett nyansutbud. Gel Couture gör att naglarna ser nymålade ut i en vecka! Nagellacket torkar också relativt snabbt och har den perfekta borsten som följer naglarnas form perfekt.

Gel Couture finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Klicka här för att komma till överlacket (reklamlänk).

gellack bäst i test bästa gelnagellack
Klicka på bilden för att komma direkt till gellacket från Essie.

Bästa gellack kit med UV-lampa, Gel iQ Start Kit – Depend

Gel iQ Start Kit har allt du behöver för att skapa salongsnaglar! Nagellacket målas på i tunt lager och härdas sedan i lampan i 30 sekunder, för att målas igen och härdas. Otrolig glans, snygg täckning och lång hållbarhet – med det här kitet får du salongsnaglar till en bråkdel av priset.

Annons

Gel iQ Start Kit hittar du här (reklamlänk)! Men skynda – produkten säljer slut snabbt.

Bästa gellack för glans, Infinite Shine – OPI

En klassiker som levererar megaglans och snyggt och jämnt resultat. Infinite Shine har fina pigment, en smal borste som är enkel att svepa över nageln. Nagellacket sitter fint i flera dagar och torkar snabbt!

Klassikern Infinite Shine finns i många fina nyanser. Här hittar du hela färgpaletten (reklamlänk). Här hittar du också det tillhörande topplacket (reklamlänk).

opi nagellack gellack bäst i test 2022 gelenaglar hemma
Klicka på bilden för att komma direkt till gellacket från OPI.

Bästa gellack budget, Super Gel Nail Polish – Rimmel

Bra formula och klockrena pigment – Super Gel Nail Polish är budgetkapet som levererar likt dyrgriparna. Tyvärr får naglarna inte det superglansiga looken, men nagellacket har däremot en bred och lagom kompakt pensel som gör att appliceringen går snabbt. Extra plus för att nagellacket också är enkelt att ta bort utan att slita på naglarna.

Annons

Prisvärda Super Gel Nail Polish finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

Bästa snabbtorkande gellack, Vinylux – CND

Har du dåligt tålamod är det klassikern Vinylux som ska få klä dina klor. Lacket har lagom tjock formula, snabbtorkande, bra pigment och lång hållbarhet (supertips är att maxa livslängden genom att applicera topplack varannan dag). Och färgskalan är otroligt generös!

Klicka här för att komma direkt till Vinylux (reklamlänk). Här hittar du det tillhörande överlacket Vinylux Weekly Top Coat (reklamlänk).

Vad är gellack?

Gellack är en variant av nagellack som ofta har en något tjockare formula, ger ett glansigt och fint resultat och håller bättre än ett vanligt nagellack. En del gellack används med UV-lampa för att härdas, det vill säga stelna och bli hårdare, medan andra härdar i dagsljus.

Annons

Hur länge håller gellack?

Gellack håller i regel längre än vanligt nagellack och du kan räkna med att naglarna är fina i dryga en vecka till tio dagar. Men precis som med vanligt lack handlar mycket om hur noggrann du är vid applicering. Använder du under- och överlack håller i regel nagellacket längre. Ett supertips är också att måla på ett lager med överlack varje eller varannan dag. Det gör att det är det genomskinliga nagellacket som skavs bort om du skulle råka slå i naglarna.

Annons

Hur gör man gellack?

Det är enkelt! Men precis som med vanligt nagellack krävs det att du är noggrann med att rengöra nagelbädden, använder baslack, vanligt nagellack och topplack för att resultatet ska hålla längre. Kom ihåg att måla i tunna lager och låt nagellacket torka ordentligt mellan gångerna. Det tar något längre tid, men gör att resultatet håller längre.

Bästa gelnagellack bäst i test gelnaglar hemma

Behöver man en uv-lampa för gelnagellack?

Gör du gellack på salong används en UV-lampa för att få nagellacket att härda, men de allra flesta gellacken för hemmabruk kräver ingen UV-lampa. I Depends nya kit Gel iQ som används för hemmabruk, ingår däremot en lampa som härdar nagellacket.

Annons

Hur tar man bort gellack hemma?

Att ta bort gellack hemma kräver viss tålamod och försiktighet. Gellack tas enklast bort med hjälp av aceton, bomull och folie. Dränk bomullstussen eller rondellen i aceton och lägg över nageln. Vira sedan in i fingertopparna i folie och låt verka i cirka 15 till 20 minuter eller tills det att du märker att lacket börjar lossna ordentligt. Peta försiktigt bort lacket med en manikyrpinne och fila till nageln till önskad längd. Aceton kan vara uttorkande för naglarna, glöm därför inte att återfukta nageln ordentligt med nagelolja.

Ta bort gellack hemma – du behöver:

 • Folie
 • Aceton
 • Nagelfil
 • Bomull
 • Manikyrpinne

Vad är skillnaden på akrylnaglar och gellack?

Akrylnaglar görs på salong och byggs då på med hjälp av ett akrylpulver och vätska. Akrylen behöver inte härdas i UV-lampa.

Vad är skillnaden mellan gellack och shellac?

Gellack och shellac är i stort sett samma sak, men skillnaden är är shellac är patenterat av märket CND och görs enbart på salong. Däremot har CND serien Vinylux (reklamlänk) som används för hemmabruk, men då härdas inte lacket i UV-lampa.

Annons

Allt om naglar på ELLE

Missa inte de senaste och snyggaste nageltrenderna, bästa nagellacken och steg för steg-guiderna för den perfekta manikyren. Här är allt du behöver veta om naglar!

Nagelinspiration: Säsongens finaste nageltrender

Få fina naglar och nagelband – Frida Selkirk ger de bästa tipsen

Säsongens nageltrender 2022: Här är allt du behöver veta

Fransk manikyr hemma – så gör du steg för steg

Fotvård och pedikyr hemma – så får du fina sommarfötter

Foto: Imaxtree

Manikyrdrömmar: Så gör du snygga ljuslila chromenaglarBrand logo
Manikyrdrömmar: Så gör du snygga ljuslila chromenaglar
Annons