Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Steg för steg: Så fixar du den perfekta franska manikyren hemma

01 sep, 2022 
fransk manikyr så gör du hemma guide steg för steg
En klassisk fransk manikyr går aldrig ur tiden och fungerar vid alla tillfällen! Här är den ultimata steg för steg-guiden (och snyggaste inspirationen) som gör att du kan skapa den perfekta franska manikyren hemma!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Nageltrender kommer och nageltrender går, men oavsett säsong vet vi att den franska manikyren alltid kommer att vara en tidlös klassiker. Och när det kommer till säsongens trender ser vi hur den franska manikyren fått en något ny tappning – med härligt, färgglada kulörer. Oavsett om du föredrar de vita tipparna eller regnbågens alla färger är tekniken densamma. Och faktiskt inte speciellt svår att få till!

ELLE har den perfekta guiden och produkterna som gör att du lyckas med manikyren – varje gång! Längre ner hittar du också snyggaste inspirationen på olika varianter av franska manikyrer och ombrenaglar.

HUR GÖR MAN FRANSK MANIKYR?

Det må se avancerat ut, men att lyckas med den franska manikyren är faktiskt inte så svårt som det verkar. Mycket handlar om förberedelse, tid – och tålamod. Förutom nagelfil, nagelbandsolja och nagelbandsklippare är detta några av de viktigaste produkterna för att skapa manikyren.

Annons
fransk manikyr steg för steg guide så gör du

Fransk manikyr hemma – produkter du behöver

Steg för steg: fransk manikyr

ELLE har samlat guiden för en felfri manikyr – och produkterna som gör jobbet!

Annons

1. Rengör naglarna

För att nagellacket ska fästa bra på nageln är det viktigt att nageln är ordentligt rengjord innan du börjar måla. Tänk på att din rengöring gärna ska vara oljefri och ha torkat helt på nageln innan du börjar måla nagellacket.

Nagelrengöring, 7day Step 1 Cleanser – Depend

7Day Step 1 Cleanser är en lätt rengöring som snällt polerar ytan och tar bort smuts och fett. Rengöringen tar inte bort nagellack.

Här kan du läsa mer om och köpa 7day Step 1 Cleanser (reklamlänk).

fransk manikyr steg för steg rengör naglarna
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Grunda med baslack

Det andra steget när du gör din manikyr är att applicera ett tunt lager baslack, eller underlack som det också kallas. Ett baslack skyddar också nageln från att missfärgas. Men det finns också stärkande nagellack som är perfekt att använda om du har sköra naglar som lätt går av. Vänta till nagellacket har torkar och gå sedan vidare till steg tre.

Annons

Baslack, Strong Start Base Coat – Essie

Strong Start Base Coat är ett baslack som också jobbar på att stärka nageln. Perfekt om du har sköra naglar som lätt går av eller skivas. Baslacket torkar snabbt och gör naglarna något hårdare.

Strong Start Base Coat finns här (reklamlänk).

3. Måla ett ljust nagellack

Nu är det dags för nagelns basfärg. Vill du satsa på en klassisk fransk manikyr ska du välja ett nagellack som har en hudnära färg som gärna också har en glansig finish. Applicera ett tunt lager, låt torka och applicera sedan ett lager till.

Annons

Vårdande nagellack, Vernis Nail Lacquer – Dior

Vernis Nail Lacquer är ett hållbart nagellack som är enkelt att applicera. Lacket ger en lätt färg till nageln och maxar glansen.

Läs mer om Vernis Nail Lacquer här (reklamlänk).

dior ljust nagellack fransk manikyr steg guide
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Läs mer! Nagelproffset Frida Selkirk ger bästa tipsen för att få fina naglar och nagelband!

4. Måla med en Liten pensel

Nu är det dags att måla den vita tippen! Det är också här många blir osäkra och skakiga på handen. Men knepet som gör jobbet enkelt är att skippa den stora nagellacksborsten och istället använda en liten, smal variant för att få precisa linjer.

Annons

Dutta den lilla penseln i nagellacket och dra av överflödig produkt. Det underlättar att jobba med lite lack i taget! Hur du målar den vita tippen beror lite på hur långa naglar du har. Har du korta naglar räcker det med att bara använda den lilla borsten för att måla tippen, men har du längre naglar kan du måla kanten där det vita ska börja på manikyren och sedan fylla ut tippen med den vanliga borsten till nagellacket.

Liten pensel för naglarna, Nail Art Liner Brush – Atelier roge

Nail Art Liner Brush är en liten och tunn pensel som tar nagelkonsten till en ny nivå. Perfekt att använda om du vill göra raka linjer till en fransk manikyr. Tänk bara på att dra av överflödig produkt.

Nail Art Liner Brush finns här (reklamlänk).

liten nagelborste fransk manikyr nagellack hemma
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Vill du satsa på en klassisk, fransk manikyr är den vita tippar som gäller. Men i dag ser vi också tippar i regnbågens alla färger.

Annons

Vitt nagellack, 7day Step 3 Pure White – Depend

Depends prisvärda 7Day erbjuder en mängd olika färger, där vit såklart finns med på färgkartan.

Här hittar du nagellacket (reklamlänk)!

vitt nagellack från depend bästa vitt nagellack fransk manikyr
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

5. Avsluta med topplack

Oavsett vilken typ av manikyr du gör är överlack, eller topplack som det också kallas, alltid ett måste! Ett topplack låser in manikyren och får den att hålla längre och bättre. Supertips! Applicera ett tunt lager överlack varannan dag för att få manikyren att hålla bättre. Stöter du i naglarna är det då topplacket som skavs av.

Annons

Överlack, Nail Care Top Coat Gel Setter – Essie

Få topplack slår Essies Nail Care Top Coat Gel Setter! Här är det perfekta topplacket som maxar manikyrens hållbarhet, ger otrolig glans och har en gelfinish.

Läs mer recensioner om Nail Care Top Coat Gel Setter här (reklamlänk).

överlack essie fransk manikyr bra nagellack hemma
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Missa inte! Så får du snygga nagelband – årets bäst i test av nagelbandsoljor

Nagelinspiration – olika varianter av fransk manikyr

Färgsprakande toppar, tidlös ombre eller en spännande variant av den klassiska franska. Här är snyggaste inspirationen på klassiska manikyrer!

Annons

fransk manikyr med färg

Använd regnbågens alla färger och skapa en färgsprakande manikyr i franska anda. En riktig humörhöjare som känns enkel, men rolig! Röda naglar är till exempel en tidlös klassiker.

Fransk manikyr med ombre

En annan fransk klassiker har blivit ombremanikyren där vita naglar står i fokus. Manikyren går att beskriva som en tonad fransk manikyr. Tekniken för att få till manikyren skiljer sig något mot hur du målar den klassiska, franska nagellooken. Ett smidigt knep att göra ombrenaglarna är att använda en makeupsvamp för att få till den tonade effekten. Pressa försiktigt svampen mot naglarna och avsluta med att applicera topplack för att få ett sömlöst resultat.

Annons

Fransk manikyr korta naglar

Du behöver inte ha långa naglar för att få till den franska manikyren. Att lägga en tunn, tunn kant på naglarna ger naglarna ett ordentligt lyft. Tänk då på att applicera lite nagellack åt gången och använd en tunn borste.

Frank manikyr med glitter

Glitter är alltid en bra idé – speciellt på naglarna! Små, små glitterpartiklar, eller större glitterkorn. Oavsett vilken variant du väljer är det en snygg detalj till klorna.

Annons

Enkel fransk manikyr

Vill du hålla naglarna naturliga, men få in en fin liten detalj är en enkel variant av en fransk manikyr en rolig och stilren detalj till klorna.

Foto: TT, Instagram

Manikyrdrömmar: Så gör du en färgglad fransk manikyrBrand logo
Manikyrdrömmar: Så gör du en färgglad fransk manikyr
Annons