Artikeln innehåller reklamlänkar

Bäst i test nagelbandsolja – bästa tipsen för att få fina nagelband

nagelbandsolja bäst i test 2022 bästa nagelbandolja olja nagelband

Bästa nagelbandsolja 2022 – stort bäst i test!

Har du nagelband som lätt spricker och blir torra? Då är en nagelbandsolja produkten för dig! I ELLEs stora bäst i test hittar du årets bästa nageloljor och bästa tipsen för att få fina nagelband!
20 september, 2022

Naglar som flisar sig och går av och nagelband som är torra och spricker... Att ha naturligt starka och friska naglar och nagelband tycks vara få förunnat. Men med hjälp av en olja för nagelbanden kan du ge både klorna och nagelbanden en skjuts i rätt riktning!

ELLE har samlat årets bästa nagelbandsoljor som tar nagelbanden från spruckna och sköra till starka och snygga!

Nagelbandsolja bäst i test 2022 – hela topplistan:

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Bästa nagelolja – bäst i test 2022:

Snabbabsorberande, med smidig applikator och för nagelband som behöver SOS-hjälp – ELLE har samlat favoriterna i alla kategorier. Längre ner hittar du också bästa tipsen för att få fina och starka nagelband.

fina nagelband bäst i test nagelbandsolja

Så får du fina nagelband hemma – årets bästa nagelbandsolja 2022!

Alessandro Zeno/IMAXTREE.COM

Bästa nagelbandsolja, Pro Spa Nail & Cuticle Oil – OPI

Pro Spa Nail & Cuticle Oil är superoljan som snabbt och smärtfritt gör torra och flisiga nagelband till ett minne blott. Nagelbandsoljan innehåller en härlig cocktail av olika oljor, bland annat avokado-, druvkärn- och solrosolja, men känns trots det inte kladdig. Nagelbandsoljan har en smidig pipett som gör det enkelt att applicera en droppe på vardera finger. Resultat syns redan efter två dagars intensivt användande.

Läs mer recensioner om Pro Spa Nail & Cuticle Oil här (länk till Lyko).

Bästa nagelbandsolja penna, Shea Nail & Cuticule Nourishing Oil – L'Occitane

För att få bästa resultat av en nagelbandsolja är det viktigt att inte slarva med användningen och därför är smarta Shea Nail & Cuticule Nourishing Oil extra tacksam! Nagelbandsoljan kommer i en liten och smidig tub med borstapplikator som gör den enkel att alltid ha i fickan eller väskan. Nagelbandsoljan tillhör märkets omtycka Shea-serie och innehåller, precis som namnet tyder, hela 30 procent sheasmör som har fina, återfuktande egenskaper.

Shea Nail & Cuticule Nourishing Oil hittar du här (länk till Lyko).

Psst! Hos ELLE hittar du alltid maxat med nagelinspiration. Till exempel den bästa inspirationen på långa röda naglar och även vita naglar.

Bästa nagelbandsolja för trasiga nagelband, Nail Food – Scratch

Nail Food är en klassiker i sammanhanget och har hängt med i många år! Och den omtyckta oljan består verkligen av gyllene droppar som snabbt kan råda bot på torra och spruckna nagelband. Nagelbansoljan jobbar också långsiktigt på att stärka nageln tack vare bland annat sesamfrön. Men oljan innehåller också lavendel och myrra som är extra tacksamt eftersom att ingredienserna hjälper till att läka. Med andra ord perfekt om du har nagelband som spruckit.

Klassiska Nail Food hittar du här (länk till Lyko).

Bästa snabbtorkande nagelolja, Apricot Cuticle Oil Treatment – Essie

Essies Apricot Cuticle Oil Treatment har funnit med länge, men har nyligen fått en ny kostym. Den snabbabsorberande och tunna nagelbandsoljan innehåller aprikoskärnolja som verkar mjukgörande för nagelbanden, men nagelbandsoljan innehåller också jojobaolja som verkar återfuktande och vårdande. Extra pluspoäng för produktens ljuvliga doft!

Klicka här för att komma direkt till Apricot Cuticle Oil Treatment (länk till Kicks).

Bästa nagelbandsolja budget, Nail Oil – Idun Minerals

Den veganska nagelbandsoljan Nail Oil är ett suveränt alternativ om du vill ge nagelbanden intensiv vård – och se snabb effekt. Nagelbandsoljan har samma typ av borstapplikator som ett nagellack och sveps enkelt över nagelbanden. Oljan torkar in snabbt, känns inte kladdig och det mjuka och härliga resultatet håller länge. I den snygga och stilrena förpackningen gömmer sig med andra ord ett riktigt budgetkap!

Idun Minerals prisvärda Nail Oil hittar du här (länk till Lyko).

Bästa nagelolja för torra nagelband, O2 Grape & Avocado Nail Oil – Depend

Depends O2 Grape & Avocado Nail Oil är en dryg favorit som också känns intensivt återfuktande. Det tar en liten stund innan nagelbandsoljan absorberats helt, vilket gör den till en superfavorit att ha bredvid sängen för att använda under natten. Nagelbandsoljan innehåller bland annat avokadoolja och druvkärnolja.

Depends nagelbandsolja O2 Grape & Avocado Nail Oil hittar du här (länk till Lyko).

Missa inte! Säsongens finaste nageltrender – 15 manikyrer att testa nu!

Bästa snabbverkande nagelolja penna, Almond Nail And Cuticle Oil – The Body Shop

Smarta Almond Nail And Cuticle Oil erbjuder både nagelbandsolja och nagelbandspetare i ett. Den lilla och smidiga pennan har en triangelformad silikonände som med försiktighet kan användas för att trycka ner nagelbanden från nagelbädden. Nagelbandsoljan, som skruvas upp från botten, har en tjockare krämkonsistens vilket gör att den inte känns lika kladdig som en klassisk nagelbandsolja kan göra. Däremot ger den samma härliga fukt som en nagelbandsolja!

Läs mer om Almond Nail And Cuticle Oil här (länk till butik).

Bäst i test nagelbandsolja 2022 årets bästa

Årets bästa nagelbandsolja – favoriterna som får bäst i test!

Filippo Fortis/IMAXTREE.COM
Sommarens stora nageltrender – 15 snygga manikyrer att test redan nu

Varför använder man nagelbandsolja?

Nagelbandsolja är en perfekt produkt för att göra nagelbanden mjuka och fina. Med hjälp av en nagelbandsolja minskar du risken att nagelbanden spricker eller flisar sig. En nagelbandsolja "matar" nageln med näring vilket gör att även nageln mår bättre, blir starkare, mindre räfflad och växer snabbare.

Hur ofta ska man använda nageolja?

Nagelbandsolja ska användas regelbundet, gärna flera gånger per dag för att nagelbanden ska vara i toppskick och må bra. Ha för vana att alltid applicera nagelbandsolja innan du går och lägger dig och när du har tvättat händerna.

Hur använder man nagelolja?

Det är enkelt! Applicera en droppe på varje nagelband och massera sedan in ordentligt. Se till så att nagelbandsoljan sjunkit in ordentligt innan du tvättar händerna.

Varför får man torra nagelband?

Vatten, väder, vind och handsprit är några saker som påverkar händerna – och även nagelbanden. Pillar du mycket på nagelbanden finns det också en risk att nagelbanden blir torra och spricker.

Årets bästa nagellack – favoriterna för en felfri manikyr

Vad gör man åt spruckna nagelband?

Smörjer med både handkräm (här hittar du ELLEs bäst i test) och nagelbandsolja – ofta! Har ett nagelband spruckit bör du inte sätta ett plåster på nagelbandet eftersom att det ofta resulterar i att nagelbandet inte får läka ordentligt och vatten ofta samlas under plåstret.

Läs mer: Nagelproffset Frida Selkirk ger de bästa tipsen om hur du får fina naglar och nagelband!

Hur får man fina nagelband?

Vägen till fina nagelband kan kännas lång, men det finns några enkla knep som gör stor skillnad. Förutom att inte slarva med handkräm och nagelbandsolja är det också bra att använda diskhandskar när du diskar eller städar eftersom att både vatten och starka rengöringsmedel kan skada nagelbanden. Är det kallt ute är det bra att använda handskar. Tänk också på att torka nagelbanden ordentligt när du har tvättat händerna. Och det viktigaste av allt – pilla inte på nagelbanden och var försiktig när du ska peta ner och klippa nagelbanden hemma.

Så fixar du den perfekta franska manikyren hemma – 7 snygga varianter att testa

HUR OFTA SKA MAN KLIPPA NAGELBANDEN?

Du bör klippa nagelbanden med försiktighet eftersom att det lätt kan leda till att det får motsatt effekt, vilket resulterar i att nagelbanden gärna växer mer och blir tjockare. Använd en cuticle remover och peela istället försiktigt bort överflödigt nagelband på nagelbädden.

Kan en nagelolja hjälpa mot naglar som skivar sig?

Absolut! En nagelbandsolja jobbar långsiktigt på att stärka naglarna. Nageloljan mjukgör alltså nagelbanden och vårdar och stärker nageln och nagelbädden.

Kan man göra hemmagjord nagelolja?

Visst går det, men tänk på att många oljor du har hemma ofta har större molekyler, vilket gör att effekten inte blir den bästa. Därför är det absolut bästa är att låta skafferiets varor användas till matlagning och istället investera i en olja avsedd att använda på nagelbanden för att få bäst resultat.

Mer om naglar på elle.se

Fin nagelinspiration – manikyrer för alla naglar

Årets bästa nagellack – vinnarna av bäst i test

Fixa den perfekta pedikyren – så gör du hemma

Fransk manikyr är tillbaka – så gör du steg för steg

Gellack – bästa produkterna för att få manikyren att hålla i dagar

Foto: Imaxtree

ELLE Talks – avsnitt 1
5:21

Efter reklamen: ELLE Talks – avsnitt 1

(5:21)

Slå på ljud