Artikeln innehåller reklamlänkar

Så enkelt fixar du fina fötter hemma

pedikyr själv hemma

Nu är flip-flop säsongen äntligen här! Väck nytt liv i dina torra vinterfötter genom att göra en enkel pedikyr hemma i fyra enkla steg. Emma Unckel delar med sig av sina bästa tips!
01 april, 2021

Ibland finns det varken tid eller möjlighet att bli bortskämd med en pedikyr men det hindrar inte någon från att få fina vår- och sommarfötter! Här delar Emma Unckel med sig av sina bästa tips och produkter som enkelt ger dina vintertorra fötter nytt liv!

1. Mjukgörande fotbad

Ta ett mjukgörande fotbad! Nyckeln till lena fötter börjar med rena fötter. Bästa tipset för att få bort ingrodd vintersmuts är att tappa upp ett bad och addera några droppar klassisk såpa eller diskmedel. Sitt en stund och låt smutsen lösas upp, addera och massera in en fotskrubb på hela foten, skölj därefter av och torka fötterna torra med en frottéhandduk.

2. Fila fötterna noggrant

När du har torra och mjuka fötter är det dags att fila fötterna noggrant för att få bort alla förhårdnader och torra partier. Men, akta för att inte fila fötterna för hårt eller för ofta! Det kan nämligen få motsatt effekt och mer stjälpa än att hjälpa. Regelbundet, men endast en gång i månaden är en lagom mängd. Och kom ihåg: investera i en bra fil!

3. Återfukta!

Smörj, smörj och åter: smörj. Du kan aldrig smörja FÖR mycket. Ett tips är att gå och lägga dig med en rejäl klick fotkräm eller fotmask på fötterna för att ge dina vintertorra fötter en ordentlig dos fukt under natten. Det håller fötterna återfuktade länge!

4. Piffa dina tånaglar

Lackat och klart! Att ha vällackade tånaglar under vår och sommaren gör fötterna extra fina och skänker också den där lilla extra boosten att faktiskt orka bibehålla fina fötter längre. Innan du lackar så se till att nageln är helt ren från fildamm och fotkräm. Ta en bomullsrondell med lite nagellacksremover och dra över varje nagel så är du säker, annars lossnar lacket mycket fortare.

6 bästa produkterna för att fixa fina fötter hemma:

Fotskrubb

En fotskrubb som rengör fötterna på djupet och lämnar en len yta är Bedtime Polish Calming Oats Foot scrub från Monsun. Läs mer och köp den här. (länk till Åhléns)

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Somrigt nagellack

Lavendellila är sommarens finaste färg. Lacken i Essies serie Expressie torkar på en minut och sitter länge. Läs mer och köp det här (länk till Åhléns).

nagellack essie

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Mjukgörande sockor

Poshpeel Pedicure från Patchology är sockor som du drar på för en intensiv 60-minuters-behandling för fötterna. Exfolierar och tar väck all död hud på fossingarna och ger dem nytt liv! Läs mer och köp dem här (länk till Apprl).

sockor

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Deodorant för fötterna

En ekologisk fotdeodorant med geranium och enbär håller dina fötter väldoftande nu – och för alltid – det är Foot Deo Spray från Maria Åkerberg. Läs mer och köp den här. (länk till Meds)

Fotdeo

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Mjukgörande fotkräm

Den här klassiska fotkrämen från ACO innehåller djupverkande candulaolja och sheasmör och ger 24 timmars maffig återfuktning åt fötterna. Läs mer och köp den här. (länk till Apotek Hjärtat)

fotkräm

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Effektiv fotfil

Den elektriska fotfilen Velvet Smooth från Scholl har blivit en klassiker på marknaden och tar bort alla förhårdnader och torra partier på ett kick. Läs mer och köp den här (länk till Åhléns).

fotfil

Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

SE MER:

0:57

Efter reklamen: Naturlig hudvård – hetaste beautytrenden 2021

(0:57)