Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Så enkelt fixar du fina fötter hemma – tipsen för bästa pedikyren och mjuka fötter

11 jul, 2022 
pedikyr fotvård hemma fixa fötterna
Nu är äntligen sandalsäsongen här! ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson har samlat de bästa tipsen för snygga (och mjuka) fötter och en lyckad pedikyr. Här är steg för steg-guiden i fyra enkla steg.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Längtan efter att få lufta fötterna efter en lång vinter har varit total – och nu är tiden äntligen här! Men innan det är dags att ta på sandalerna är det härligt att ge fötterna en ordentlig (och välbehövlig) behandling. Ibland finns det varken tid eller möjlighet att bli bortskämd med en pedikyr men med några enkla steg kan du fixa dina fötter hemma.

Pedikyr hemma – så gör du steg för steg

ELLEs beautyexpert Veronica Henriksson delar med sig av sina bästa tips och produkter för att trolla fram lena och mjuka fötter – med den perfekta pedikyren.

Läs mer: Sommarens stora nageltrender – snyggaste nagelinspirationen

pedikyr hemma steg för steg bästa tipsen för mjuka och lena fötter

1. Mjukgörande fotbad

Innan du börjar är det viktigt att doppa fötterna i ett mjukgörande fotbad! Nyckeln till lena fötter börjar med rena fötter. Och för att kunna storstäda fötterna och få bort ingrodd vintersmuts är det bästa tipset att mjuka upp dem i ett fotbad med lite fotsalt. Sitt en stund och massera sedan in en fotskrubb på hela foten, skölj därefter av och torka fötterna torra ordentligt.

Annons

Fotsalt för att mjuka upp fötterna, Fotbadsalt – CCS

CCS Fotbadsalt kanske inte ser ut att vara mycket för världen, men är ett härligt och prisvärt fotsalt som snällt hjälper till att mjuka upp förhårdnader på fötterna och gör det enklare att fila och skrubba fötterna.

Här kan du läsa mer om och köpa fotsaltet (som kostar under 50 kronor) (reklamlänk).

fotsalt ccs fotvård hemma bästa tips steg för steg
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Fotskrubb, Tamptvål Fotskrubb – L:a Bruket

Ge fötterna en ordentlig tvätt men L:a Brukets Tamptvål Fotskrubb. Den snälla skrubben med pimpsten gör rent och exfolierar lätt. Också perfekt att ha i duschen för att kunna underhålla fötterna.

Annons

Tamptvål Fotskrubb finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

forskrubb pimpsten pedikyr fotvård hemma
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

2. Fila fötterna noggrant

När fötterna är mjuka, rena och torra är det dags att ta fram fotfilen för att sopa bort alla förhårdnader och torra partier. Men tänk på att inte fila fötterna för hårt eller för ofta! Det kan nämligen få motsatt effekt. Försök att hålla dig till en till två gånger i månaden, men underhåll gärna med en lättare skrubb mellan filandet. Och kom ihåg: investera i en bra fil!

Annons

Fotfil och peeling, Instant Foot Peeling Kit – Lova Skin

Instant Foot Peeling Kit kan vara marknadens bästa produkter för fossingarna! Och inte bara är kitet bra – det är också otroligt enkelt att använda. Först sprayar du på vätskan, vänta två minuter och använd sedan filen. Alla förhårdnader och sprickor försvinner. Otroligt! Kitet kostar en slant, men håller i evigheter eftersom att vätskan är så pass dryg.

Instant Foot Peeling Kit kan du köpa här (reklamlänk). Vill du istället bara ha fotfilen hittar du den här (reklamlänk).

lova skin fotfil och peeling bästa fotfil bäst i test
Klicka på bilden för att komma direkt till kitet.

Missa inte! Årets bästa nagelbandsolja – ELLE listar favoriterna som får bäst i test

Annons

3. Återfukta!

Precis som ditt ansikte, din hud på kroppen och dina händer behöver också fötterna smörjas, smörjas och åter: smörjas. Ett supertips är att gå och lägga dig med fötterna rejält insmorda i fotkräm eller fotmask, då får fötter en ordentlig dos fukt under natten.

Fotkräm för väldigt torra fötter, Foot Rescue Cream – Salvequick

Spruckna hälar, förhårdnader och torra fötter... Ja, till och med fotsvamp! Det finns inget som mirakelkrämen Foot Rescue Cream inte rår på! Den tjocka fotkrämen används bäst innan du kryper ner i sängen. Morgonen efter är fötterna mjuka och lena!

Här kan du köpa Foot Rescue Cream (reklamlänk).

Annons

Exfolierande fotkräm, Exfoliating AHA+BHA+PHA Foot Cream – Skin Treat

I Exfoliating AHA+BHA+PHA Foot Cream gömmer sig en härlig cocktail med exfolierande syror som snällt städar bort döda hudceller på dina fossingar! Den direkta effekten är mjuka fötter och efter några dagar märks även stor skillnad på förhårdnader.

Prisvärda Exfoliating AHA+BHA+PHA Foot Cream finns att köpa här (reklamlänk).

skintreat fotkräm exfolierande footkräm med syra bästa fotkräm
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Kladdfri fotkräm, Renewing SA Foot Cream – CeraVe

I den oskyldiga förpackningen gömmer sig en riktig fotkräm med krut! Plånboksvänliga Renewing SA Foot Cream är en lätt exfolierande fotkräm som snabbt gör torra fötter mjuka och lena – utan att kännas minsta kladdig.

Annons

Renewing SA Foot Cream finns att läsa mer om och köpa här (reklamlänk).

4. Piffa dina tånaglar

Sätt sista piffen med det perfekta lacket! Att ha vällackade tånaglar under vår och sommaren gör fötterna extra fina – oavsett om du väljer färg eller bara glans. När du precis tagit upp fötterna från fotbadet är både naglar och nagelband extra mjuka, vilket är bra om du vill klippa eller fila naglarna och försiktigt klippa bort nagelband som vuxit för långt.

Annons

Nagelbandsklippare, Rockhard Cuticle Nipper – Tweezerman

Klipp försiktigt ner nagelbanden när du precis torkat fötterna efter fotbadet. Rockhard Cuticle Nipper från Tweezerman är en lättanvänd nagelbandklippare som fungerar på både naglar och tånaglar.

Här kan du köpa Rockhard Cuticle Nipper (reklamlänk).

nagelbandsklippare bästa klippa nagelband pedikyr manikyr
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Innan du målar naglarna är det viktigt att se till att nageln är helt ren från fildamm och fotkräm. Ta en bomullsrondell med lite nagellacksremover och dra över varje nagel så är du säker, annars lossnar lacket fortare. Och precis som när du gör en manikyr, är det viktigt att inte slarva med över- och underlack.

Annons

Glansigt nagellack, Nail Lacquer 13 Mademoiselle – Essie

Essies fina (och omtalade) Nail Lacquer i färgen 13 Mademoiselle ger en lätt, lätt rosa färg till naglarna men maxar glansen!

Här kan du köpa nagellacket (reklamlänk).

Ljusgrönt nagellack, Nagellack – H&M

En av vårens trendigaste färger att klä naglarna i är grönt! Matcha manikyren med pedikyren och låt naglarna poppa snyggt!

Här kan du läsa mer om och köpa H&Ms prisvärda och hållbara nagellack (reklamlänk).

Annons
ljusgrönt nagellack pedikyr trend vård nagellack naglar
Klicka på bilden för att komma direkt till produkten.

Foto: Imaxtree

Vårens stora hudvårdstrenderBrand logo
Vårens stora hudvårdstrender

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons