Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Tortoise nails – nagelexpertens tips om den trendiga manikyren

20 feb, 2023 
tortoise nails manikyr trend naglar
Lyxig, lite dyr och väldigt fashion – så beskriver nagelproffset Frida Selkirk den trendiga manikyren tortoise nails. Här är tipsen och inspirationen som gör att du lyckas hemma!
Annons

Den bästa accessoaren att matcha med din outfit är utan tvekan snyggt lackade naglar och aldrig tidigare har manikyren fått sådan fokus som nu! Bland enkla manikyrer där en naken och högglansig nagel i form av lipgloss nails, står i fokus, ser vi också hur chromenaglar och den franska manikyren kommit tillbaka. Men ytterligare en succémanikyr är tortoise nails som vi såg gjorde entré redan för fem år sedan, men som nu är hetare än någonsin!

Manikyrdrömmar: Så gör du snygga tortoise nailsBrand logo
Manikyrdrömmar: Så gör du snygga tortoise nails

ELLE har samlat allt du behöver veta om trenden och tagit experthjälp av nagelproffset Frida Selkirk som ger dig bästa tipsen för hur du lyckas med manikyren hemma!

Annons

Tortoise nails – så gör du den trendiga manikyren

Bland säsongens enklare nageltrender ser vi roliga och mer lekfulla uppstickare som bland annat aura nails, nageldekorationer och såklart favoriten tortoise nails. Och precis som namnet tyder handlar manikyren om att skapa spräckliga, sköldpaddsfärgade naglar – med en elegant touch.

– Tortoise nails är en nageltrend som känns lyxig, lite dyr och väldigt fashion! Vill du göra en klassisk tortoise nails ska du gärna använda varma färger och en genomskinlig basfärg som har ganska mycket gult i sig. Använd sedan en chokladbrun färg som den som flyter ut och toppa sedan med en riktig mörk nyans, säger nagelstylisten Frida Selkirk.

Men manikyren går såklart också att göra i flera olika varianter! Testa tortoise nails som en snygg fransk manikyr eller upptäck nya, spännande färgkombinationer. Här är det fantasin som sätter gränserna.

Annons

– Den här tekniken går att göra med alla färger! Till exempel som bärnsten eller mer flytande med blått som gör manikyren "vattnigt". Blanda då ett genomskinligt lack med en blå färg för att skapa den transparenta vattenfärgen. Tanken är att basen ska se ut som färgat glas. Matcha sen med ett vitt nagellack och en lite mörkare och lite ljusare blå nyans, säger Frida Selkirk.

Ett annat snyggt alternativ är också att göra manikyren i den förbjudna färgkombinationen rosa och rött. Vill du skapa en snygg marmorlook till manikyren är det gröna nyanser på nagellacken som gäller!

Måla tortoise nails hemma

Vill du testa att göra looken hemma? Här är steg för steg hur du lyckas:

  • Som alltid är det viktigt att böja med att måla underlack, eller baslack som det också kallas, för att inte riskera att missfärga naglarna och för att manikyren ska hålla bättre.
  • Applicera sedan det något mer transparenta nagellacket som basen på manikyren. Tänk på att du kan blanda färger, till exempel ett genomskinligt nagellack med ett färgat för att få en "glasigare" look till nageln.
  • Droppa sedan försiktigt dina färgade nagellack på nageln och dra ut i den ordning och form du vill ha. Tänk på att inte ha ett lack som är för snabbtorkande och använd gärna nagelverktyget "dotter" för att underlätta appliceringen. Ett tips är också att måla en nagel i taget.
  • När de färgade lacken torkat ordentligt avslutar du med att applicera topplack.

Foto: Launchmetrics/Spotlight

Anmäl dig till ELLE's nyhetsbrev

Få det bästa och senaste från ELLEs värld direkt i din inbox – anmäl dig något av – eller alla – våra nyhetsbrev! Bocka i ditt val och ange din mejladress så får du nästa utskick i din inbox. Utöver veckans utvalda artiklar får du dessutom ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar, inbjudningar till VIP-shoppingkvällar och olika event. Välkommen!

Annons