Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Allt om nageltrenden Aura nails – så gör du manikyren hemma

27 okt, 2022 
aura nails trend naglar
Nu är manikyren andligare än någonsin! Här är allt du behöver veta om nya, trendiga Aura nails – och enkla stegen som gör att du lyckas hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Högglansiga naglar, en klassisk fransk manikyr och pärlemorskimrande glazed donut nails – vi kan konstatera att den minimalistiska manikyren länge har varit den dominerande nageltrenden.

Manikyrdrömmar: Så gör du snygga ljuslila chromenaglarBrand logo
Manikyrdrömmar: Så gör du snygga ljuslila chromenaglar

Men ser vi på hösten och vinterns nageltrender ser vi också att de något mer avancerade och lekfulla naglarna är påväg tillbaka. Nageldekorationen, som var en av 00-talets favoriter, dominerade på catwalken och grafiska mönster i form av abstrakta linjer och chromenaglar har gjort ordentlig comeback.

Aura nails – ny nageltrend

Den senaste nageltrenden att göra succé går hand i hand med ökningen av intresset av astrologi, kristaller och spiritualitet. Vi pratar såklart om manikyren Aura nails som går viral på TikTok. Precis som namnet antyder handlar trenden om att skapa en look med färger som liknar en aura. Vill du ta manikyren steget längre ska du gå efter färgerna på din aura där orange till exempel står för energi, sensualitet och kreativitet och blå står för ärlighet, visdom och lugn.

Annons

Aura nails: Så gör du steg för steg hemma

Manikyren må se något spacead ut, men att få till looken är faktiskt inte speciellt komplicerat. Här är den enkla guiden som gör att du lyckas hemma.

Steg 1. Grunda med baslack

Oavsett vilken typ av manikyr du ska göra är det alltid viktigt att se till så att nagelbädden är ren – och att du har målat ett underlack. Det gör dels att manikyren håller bättre, att det färgade nagellacket glider på enklare och jämnare och att nageln inte slits i onödan.

Här hittar du favoriten Nail CareBase Coat Strong Start från Essie (reklamlänk).

Steg 2. Måla basfärgen på nageln

Välj sedan den färg du vill ha som bas på nageln och måla ett tunt lager.

Klicka här för att se hela färgskalan av London Grace nagellack (reklamlänk).

nagellack aura nails
Klicka på bilden för att komma till nagellacken från London Grace.

Steg 3. Tryck på nagellacket med en svamp

Enklaste sättet för att skapa aura-effekten på nageln är att måla nagellacket i en slarvig cirkel på en makeupsvamp och sedan pressa på nagellacket tills du tycker att du fått lagom täckning.

Klicka här för att komma till de prisvärda makeupsvampen (som du också kan klippa i mindre bitar) från Essence (reklamlänk).

Annons

Steg 4. Avsluta med topplack

Säkra att manikyren håller genom att addera ett glansigt topplack och ta bort resterna som kommit utanför nageln med nagellacksremover och tops.

Här hittar du topplacket från Essie (reklamlänk). Och här hittar du topplacket tillsammans med baslacket (reklamlänk).

topplack essie nagellack aura nails
Klicka på bilden för att komma direkt till topplacket från Essie.

Foto: Instagram

ELLE Beauty: Min rutin – med Michelle JengBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Michelle Jeng

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons