Artikeln innehåller reklamlänkar

5 misstag nästan alla gör med brun utan sol – och så lyckas du med appliceringen

applicera brun utan sol steg för steg bästa tipsen

Bästa tipsen för en fläckfri brun utan sol!

Brun utan sol är superprodukten som snabbt trollar fram en solkysst fuskbränna – om du lyckas med appliceringen vill säga. ELLE har samlat de vanligaste BUS-missarna att undvika och bästa tipsen på hur du får ett fläckfritt resultat.
16 maj, 2022

Längtan efter den supersnygga sommarbrännan är total och brun utan sol är produkten som gör jobbet snabbt och enkelt. Men ibland går det inte riktigt som planerat.

Tips för att applicera Brun utan sol

ELLE har samlat vanligaste misstagen som många gör vid applicering av BUS – och såklart bästa tipsen som gör att du lyckas och får ett fläckfritt resultat varje gång! Längre ner hittar du också bästa tipsen på hur du gör om olyckan är framme och du fått en fläckig brun utan sol.

1. Förbereder inte huden ordentligt

A och O för att lyckas med din brun utan sol handlar om förberedelserna. För att brun utan sol-produkten ska få bra fäste på huden och hålla längre är det viktigt att skrubba bort döda hudceller för att få ett jämnt resultat. Men skrubba inte huden precis innan du ska applicera brun utan sol, utan gärna kvällen innan.

Kroppsskrubb, Havssaltskrubb Fläder – L:a Bruket

L:a Brukets Havssaltskrubb är utan tvekan en av marknadens bästa skrubbar. Den otroligt finkorniga skrubben gör jobbet otroligt snabbt och effektivt och de återfuktande oljorna i skrubben gör också huden härligt mjuk och följsam.

Havssaltskrubb kommer i många olika dofter. Här hittar du favoriten Fläder (länk till Lyko).

Bäst i test: Årets bästa solskydd – för kroppen och ansiktet

2. Använder inte appliceringsvante

Du har hört det förr, men det tål att upprepas – appliceringsvante är ett måste! Utan en bra handske kommer du att bli fläckigt, oavsett hur noggrann du är. Många märken har egna vantar, men kom ihåg att du kan använda vilken appliceringshandske som helst, bara du gillar den!

Handske för brun utan sol, Luxurious Tanning Mitt – Ida Warg

Luxurious Tanning Mitt är en mjuk och dubbelsidig brun utan sol-handske som gör appliceringen enkel och fläckfri! Handsken suger inte upp för mycket produkt och glider enkelt längst huden.

Luxurious Tanning Mitt finns att köpa här (länk till Åhléns).

3. Applicerar för mycket produkt

Brun utan sol kommer i många olika varianter: mousse, gel och droppar för att nämna några. Men oavsett vilken variant du väljer är det viktigt att inte överdosera produkten. Tänk på att applicera lite i taget och jobba framförallt parti för parti. Det råder lite delade meningar om det bästa är att röra handen i små cirkulerande rörelser, eller dra nerifrån och upp. Välj den variant som passar dig bäst, men som sagt, parti för parti.

Lättapplicerad brun utan sol för kroppen, Self Tan Luxe Whipped Crème Mousse – St. Tropez

Superhärliga Self Tan Luxe Whipped Crème Mousse, som också är en av vinnarna i ELLEs stora bäst i test går från en härlig och mjuk mousse till att nästan få en lätt, vattenliknande konsistens mot huden. Här är en fullträff, som också innehåller bland annat hyaluronsyra, niacinamid och Vitamin E.

Self Tan Luxe Whipped Crème Mousse finns att köpa här (länk till Åhléns).

Årets bästa brun utan sol – favoriterna för ansikte och kropp

4. Låter inte produkten torka in ordentligt

Alla som är vana användare av brun utan sol har garanterat vaknat upp med fläckiga lakan – trots det så lär vi oss aldrig. Tänk på att applicera din brun utan sol i god tid innan du går också lägger dig för att inte riskera varken fläckiga lakan eller fläckig hud. Ta inte heller på dig tighta (eller vita) kläder, utan en morgonrock eller lösa mjukiskläder är att föredra.

Lättapplicerad brun utan sol för ansiktet, Medium Self Tanning Drops – Isle of Paradise

Medium Self Tanning Drops är smarta droppar som blandas ut med din dagkräm. Dropparna ger en väldigt naturlig och fin bränna – och går dessutom att anpassa till önskat resultat.

Medium Self Tanning Drops finns att läsa mer om här (länk till Åhléns).

5. Glömmer bort att smörja huden med lotion

För att få bästa effekt av din brun utan sol är det viktigt att kontinuerligt ta hand om huden – något som många missar. Smörj med en vanlig lotion, eller ännu bättre, en gradual tanner för att förlänga känslan av solkysst hud.

Lättapplicerad gradual tanner, Pure Gradual Tanning Milk – Bondi Sands

Är du nybörjare på BUS eller vill ha en lättare hint av färg till huden är Pure Gradual Tanning Milk från BUS-gurun Bondi Sands en toppenprodukt för dig. Men brun utan sol-varianten fungerar också perfekt om du vill bevara färgen länge.

Här kan du köpa Pure Gradual Tanning Milk (länk till Åhléns).

Beautyexperten tipsar: Bästa produkterna för snygg sommarhud

Fläckig brun utan sol – så tar du bort brun utan sol

Även solen har sina fläckar och ibland blir resultatet inte som planerat. Här är tipsen och produkterna som tar bort brun utan sol.

Hur får man bort brun utan sol?

Är olyckan framme och resultatet inte blev som du tänkt, eller har du gammal brun utan sol som du vill få bort kan du försiktigt peela bort resterna av BUS:en med en kroppskrubb eller skrubbhandske. Tänk på att skrubba försiktigt och använd en skrubb med fina korn.

Kroppspeeling för att ta bort brun utan sol, Vanilla Tangerine Renewing Body Scrub – Estelle & Thild

Härliga Vanilla Tangerine Renewing Body Scrub innehåller bland annat sheasmör som återfuktar och sockerkristaller som skrubbar perfekt.

Vanilla Tangerine Renewing Body Scrub finns att läsa mer om och köpa här (länk till Lyko).

Läs mer: Årets bästa body scrub – ELLE listar vinnarna av bäst i test.

Skrubbhandske för att ta bort brun utan sol, Self Tan Remover Mitt – St.Tropez

Self Tan Remover Mitt är en skrubbhandske som kan användas innan applicering av brun utan sol, men som också fungerar utmärkt om du har gammal eller fläckig brun utan sol du vill få bort.

Self Tan Remover Mitt hittar du här (länk till Lyko).

Få bort brun utan sol med Self Tan Eraser, Self Tan Eraser – Bondi Sands

Vill du snabbt och enkelt få bort brun utan sol-fläckar är smarta Self Tan Eraser produkten som gör jobbet! Applicera produkten, låt verka och skölj sedan bort. Ett enkelt sätt att säga hejdå till fläckig brun utan sol!

Genialiska Self Tan Eraser hittar du här (länk till Lyko)!

Hur räddar man fläckig brun utan sol?

Inge fara, det händer även det bästa! Det är super att smörja partier som du vet är torra, som armbågarna, knogar och anklarna några timmar innan du applicerar din brun utan sol, men blev resultatet trots det något fläckigt kan du försiktigt gå in efteråt med en BUS-mist!

Brun utan sol-mist, Hydrating Bronzing Mist – Bronza

Hydrating Bronzing Mist är en lätt mist som sprider sig fint över huden, sjunker in snabbt och ger ett naturligt resultat. Perfekt att använda i ansiktet eller om du vill kamouflera brun utan sol-fläckar.

Hydrating Bronzing Mist hittar du här (länk till Lyko).

Foto: Imaxtree

0:53

Efter reklamen: Så applicerar du brun utan sol steg för steg till perfektion

(0:53)

Slå på ljud