Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterParfymer

Applicera concealer naturligt – bästa tipsen för att täcka med concealer

19 dec, 2022 
applicera concealer tips knep använda concealer bäst
Har du hört talas om den virala snackisen "micro conceal" som används flitigt av bland annat Hailey Bieber? Här är allt du behöver veta om det smarta (och naturliga) sättet att använda concealer!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: Bäst i test: Årets bästa concealersBrand logo
Video: Bäst i test: Årets bästa concealers

Hailey Biber har det senaste året varit hela internets beautyguru och är trendsättaren bakom bland annat glazed donut nails, sunburn blush och brownie glazed lips. Och nu har hon startat nästa stora beautysnackis! Vi pratar såklart om "micro conceal", trenden som skapar den perfekta "no makeeup, makeup-looken". Här är allt du behöver veta om det naturliga concealerknepet som får komplimangerna att trilla in!

Så använder du concealer

Concealer är necessärens guldkorn som enkelt kamouflerar blemmor, rodnad och ojämnheter. Och genom åren har vi sett trender vad gäller applicering av concealer. Du minns kanske när det var mottot more is more som gäller och concealern gärna fick appliceras som en stor triangel under ögonen och sedan som en stor stor triangel över pannan.

Annons

Den senaste concealertrenden har handlat om att skulptera och ge ett lyft till ansiktet och concealern har då applicerats uppåt mot tinningen och kindbenen.

Men nu är det dags att välkomna den minst sagt minimalistiska trenden micro conceal – som följer no makeup, makeup-looken till punkt och pricka. Här är den okomplicerade guiden som gör att du lyckas spot on.

Micro conceal – applicera concealer naturligt

@victorialyn

How-To: MicroConceal 🤫⭐️ Love this technique for a “no makeup” makeup look! super light & glowy💦 #makeup #beauty #concealer #foundation

♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

Precis som namnet tyder handlar micro concealing om att applicera concealer så litet som möjligt och bara precis där du har något du vill täcka. Tekniken ger ett väldigt naturligt resultat och skapar den perfekta, naturliga sminkningen.

Annons

Börja med att applicera concealern med hjälp av en tunn borste eller toppen på applikatorn. Knepet är att lägga concealern precis där du har något du vill dölja. Du ska med andra ord punktmarkera med concealern. Jobba sedan in concealern genom att dutta in den med fingertopparna.

Har du större ytor du vill täcka kan du börja med att jobba in en tunn skin tint, eller bb-cream och sedan använda concealern över.

Foto: TT

Se också: ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela RathanaBrand logo
Se också: ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela Rathana
Annons