Artikeln innehåller reklamlänkar

Wednesday Addams sminkning – så får du till den hemma

12 dec, 2022 
wednesday addams jenna ortega smink trend goth
Glöm allt du minns om less is more – nu är den gothiska sminkningen trendigare (och mer elegant) än någonsin. Här är nyckelprodukterna som skapar looken.
Annons

Familjen Addams-spinoffen Wednesday slog tittarrekord på Netflix – efter bara en vecka... Och plötsligt blev också den goth-inspirerade makeupen looken på allas läppar. Med ett mörkt, plommonfärgat läppstift och lätt sotade och markerade ögon har sminkningen gjort succé på bland annat TikTok där hashtagen #wednesdaymakeup redan har över 62 miljoner visningar.

wednesday addams smink look jenna ortega

Goth glam – allt om den gothic-inspirerade sminkningen

Men det är inte första gången vi ser den glammiga gothen ta plats! Förutom att kändisar som Kourtney Kardashian, Billie Eilish och Megan Fox länge har anammat goth glam-trender, var den också dominerande på flera av modevisningarna för SS23. Versace, Dolce Gabbana och Dior visar alla att den markerade sminkningen är något att räkna med både på beauty- och modescenen.

Annons
gothic smink 2023 trend
smink wednesday familjen addams

Sminktrend: glam goth – så gör du hemma

Goth grunge kommer och går och sist vi såg den populära looken var under 90-talet. Nu ser vi en något mjukare variant av goth-makeupen. Men fortfarande är det såklart markerade ögon och mörkare läppar som står i fokus. Här är nyckelprodukterna som gör att du lyckas med looken hemma.

Annons

Mjuk kajal, Colour Excess Gel Pencil Eye Liner – MAC

Markera ögonen genom att applicera kajal på övre och nedre fransraden och sudda sedan med en smal borste. Genom att använda en kajal får du ett mjukare resultat, vilket passar perfekt för "soft goth"-looken. Här hittar du kajalen från MAC (länk till Lyko).

Naturlig bas, ReEvolve Natural Finish Foundation – RMS beauty

Håll basen naturlig och enkel! Vi har länge sett hur rougen tagit över, men när det kommer till gothic-looken är det snarare en lätt och försiktig bas som gäller. ReEvolve Natural Finish Foundation från rms Beauty finns att läsa mer om och köpa här (länk till Lyko).

Annons
naturlig foundation lätt täckning
Klicka på bilden för att komma till foundationen från rms beauty.

Plommonfärgat läppstift, Epic Kiss Nourishing Vegan Butter Lipstick – kvd Beauty

Sätt färg på läpparna med ett trendigt, plommonfärgat läppstift. Alla nyanser av Epic Kiss Nourishing Vegan Butter Lipstick hittar du här (länk till Lyko).

plommonfärgat läppstift trend
Klicka på bilden för att komma till läppstiften från kvd Beauty.

Läppenna, Lip Pencil Nightmoth – MAC

I serien ska Jenna Ortega, som spelar Wednesday, använda liplinern Lip Pencil i nyansen Nightmoth från MAC. Ett supertips är att måla läppennan över hela läpparna och sedan toppa med ett mjukgörande läppbalsam. Här kommer du till lip linern från MAC (länk till Kicks).

Annons
läppenna mac goth smink trend
Klicka på bilden för att komma direkt till läppennan från MAC.

Foto: TT/Imaxtree

Wednesday: skådisarna i serien vs verkligheten
Wednesday: skådisarna i serien vs verkligheten
Annons
Innehåller annonslänkar