Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterELLE-galan

Blekta ögonbryn – bästa inspirationen och så bleker du brynen hemma

07 dec, 2022 
blekta ögonbryn trend bleka ögonbrynen hemma
Det har länge spekulerats om att de blekta brynen är på väg tillbaka – och i vår är det en av de dominerande trenderna inom beauty. Här är bästa inspirationen och tipsen som gör att du lyckas med looken hemma.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

En av årets dominerande ögonbrynstrender 2023 är utan tvekan de blekta brynen (som vi redan sett komma smygandes under 2022). Givenchy, Dries Van Noten och Vivienne Westwood är bara några av många modehus som visade att det är just blekta bryn som gäller SS23. Men förutom det har vi också sett en hel del kändisar haka på trenden. Kendall Jenner, systrarna Hadid och såklart Julia Fox för att nämna några.

Kändisar med blekta ögonbryn

ELLE har samlat snyggaste inspirationen och kändisarna som anammat (den något utmanande) trenden. Längre ner hittar du också bästa tipsen på hur du bleker ögonbrynen hemma. Och nej, det är inte alls svårt!

Kim Kardashian i blekta ögonbryn

När vi ser Kim Kardashian bära något kan vi nästan kallt räka med att det kommer att bli nästa stora trend. Och mycket riktigt – tidigare hösten 2022 såg vi henne matcha det platinablonda håret med lika ljusa ögonbryn.

Kendall Jenner i blekta ögonbryn

kendall jenner blekta ögonbryn hemma steg för steg

Tidig att haka på trenden var såklart även Kendall Jenner. Redan i maj 2022 gjorde hon entré på Met-galan i en svart galastass signerad Prada. Den dramatiska klänningen matchades såklart med minst lika dramatiska bryn!

Annons

Gigi Hadid i blekta ögonbryn

Gigi Hadid ögonbryn blekning blekta bryn

När Gigi Hadid gick för Givenchys vår- och sommarvisning blektes de tidigare mörka och buskiga brynen till en betydligt ljusare nyans. Ögonbrynen matchades också med en uppsatt lugg – något som spås bli en av årets trendiga hårstylings 2023.

Nicola Peltz Beckham i blekta ögonbryn

Även skådisen Nicola Perez Beckham har testat Y2K-trenden med blekta ögonbryn.

Bella Hadid i blekta ögonbryn

bella hadid blekta ögonbryn

Vill du inte gå hela vägen och bleka brynen kritvita är även ljusare bryn i naturliga toner à la Bella Hadid en av de kommande bryntrenderna 2023. Låt ögonbrynspennan vara och satsa istället på att ge brynen ett lyft med en brow gel.

Annons

Julia Fox i blekta ögonbryn

julia fox blekta ögonbryn trend

Även Julia Fox har länge anammat de blekta brynen och kombinerat dem med såväl kolsvart ögonsotning som en helt naken makeup.

Blekta ögonbryn – så gör du hemma

Är du sugen på att testa trenden? Tack och lov är det faktiskt inte så svårt att få till hemma. Med rätt ögonbrynsfärg gör du jobbet på nolltid.

Steg för steg – så bleker du ögonbrynen

  • Steg 1: Rengör ögonbrynen. Se till att ögonbrynen är rena från makeup och smuts innan du börjar färga ögonbrynen.
  • Steg 2: Använd vaselin. Genom att applicera vaselin runt (inte på) brynen minskar du risken att färga huden.
  • Steg 3: Använd ögonbrynsfärg. Beroende på ditt ursprungsläge kan du behöva bleka brynen i flera omgångar. Börja försiktigt med en ljusare färg och låt verka hela verkningstiden innan du tvättar bort färgen.
  • Steg 4: Blanda ögonbrynsfärg. Vill du ha en något kallar variant kan du blanda hälften grå färg och hälften blond ögonbrynsfärg. Du kan behöva färga brynen två gånger innan du når önskat resultat.
  • Steg 5: Komplettera med silverschampo eller silverbalsam. Det låter galet, men upplever du att brynen blev för gula kan du använda ett silverschampo (se till att inte använda en för rinnig variant) eller silverbalsam för att neutralisera de gula tonerna i brynen.

Ljus ögonbrynsfärg, Blond Brow – Refectocil

Här kommer du direkt till den blonda ögonbrynsfärgen från RefectoCil (reklamlänk).

Klicka på bilden för att komma till ögonbrynsfärgen.

Ljusbrun ögonbrynsfärg, Brow Tint – Rapide

En ljusare ögonbrynsfärg i brun, kall nyans som går att blanda med blond färg. Här hittar du ögonbrynsfärgen från Rapide (reklamlänk).

Annons
bleka ögonbrynen hemma steg för steg trend
Klicka på bilden för att komma till ögonbrynsfärgen från Rapide.

Foto: Imaxtree, TT

FRÅN SMALA STRECK TILL BUSKIGA BRYN Se kändisarnas ögonbryn på 90-talet vs nuBrand logo
FRÅN SMALA STRECK TILL BUSKIGA BRYN Se kändisarnas ögonbryn på 90-talet vs nu

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons