Årets ögonbrynstrender 2023 – här är brynen att hålla koll på

ögonbryn trend 2023 bryn trend

Bryntrenderna som gäller 2023!

Smala, blekta, laminerade – och såklart buskiga! Spana in årets stora bryntrender redan nu. Och förbered dig på att kastas tillbaka till 90- och 00-talets bryn(synder)...
02 december, 2022
Se kändisarnas ögonbryn på 90-talet vs nu
0:47

Efter reklamen: Se kändisarnas ögonbryn på 90-talet vs nu

(0:47)

Slå på ljud

Nytt år på ingång och med det också en hel del nya beautytrender att se fram emot. Än så länge kan vi konstatera att håret kommer att vara betydligt mer uppklippt och mittbenan får göra plats för sidbenan.

När det kommer till årets stora ögonbrynstrender 2023 ser vi hur 90-talet knackar på dörren och de trådsmala brynen är ett faktum. Även de blekta brynen spås bli hetare! Men som en kontrast ser vi också hur brynen är buskigare än någonsin!

Ögonbrynstrender 2023

Buskiga, laminerade eller blekta – här är 6 ögonbrynstrender som kommer att dominera 2023!

Blekta ögonbryn

En trend vi sett komma smygande är såklart de blekta brynen och i år spås ögonbrynstrenden bli större än någonsin! Snabba att hoppa på (eller sätta) trenden är såklart Kendall Jenner, Gigi Hadid och Julia Fox. Tänk vad lite ögonbrynsfärg kan göra!

Vårens hårtrender 2023 – här är frisyrerna, färgerna och stylingen som gäller

Mjuka ögonbryn

Gillar du ljusare bryn, men inte vill gå hela vägen och bleka brynen är det här ögonbrynstrenden för dig! Tidigare säsonger har brynen gärna fått vara mörka och markerade, men 2023 är det mjuka och naturliga bryn som gäller. För att lyckas med trenden kan du byta ut den mörkbruna pennan mot en ljusare variant, gärna med en kallare, grå underton.

Smala ögonbryn trend

Det har länge hintats om att de trådsmala ögonbrynen är på väg tillbaka, men ännu får 90-talets dominerande bryntrend vänta. Många är skeptiska till om de smala Y2K-inspirerade brynen kommer att få samma framgång som under 90- och 00-talet. Och alla som en gång i tiden gick loss med pincetten (och fortfarande får sota för glesa bryn) kan andas ut. De trådsmala brynen à la Christina Aguilera kommer antagligen inte att göra en comeback, däremot ser vi hur brynen blir smalare och smalare.

Laminerade ögonbryn

Trender kommer och trender går och de senaste åren har vi sett allt från buskiga boy brows till perfekta #browsonfleek. Under 2022 blev soap brow, med dess fjäderlika bryneffekt den dominerande brynlooken. Nu tar vi trenden steget längre och verkligen laminerar brynen uppåt! Ögonbrynen får gärna slickas fast med ett vax eller en ordentlig gel. Och får du också till den glossiga looken har du slagit två trender i en smäll.

Så formar och fixar du snygga ögonbryn hemma – steg för steg

Buskiga ögonbryn

Som en kontrast till de smalare ögonbrynen ser vi också hur de buskiga brynen såklart hänger kvar – minst en säsong till! Det är det operfekta som skapar det perfekta när det kommer till buskiga bryn. Det tacksamma med looken är att du enkelt kan färga ögonbrynen hemma, vilket gör att allt du behöver göra på morgonen är att addera en bryngel för att hålla ögonbrynen på plats och skapa den buskiga looken.

Årets bästa ögonbrynsfärg – superprodukten som förenklar vardagen

Ögonbrynstransplantation

Blir inte förvånad om du börjar höra mer och mer om ögonbrynstransplantation (kanske är det den nya microblading vi har framför oss)! Chrissy Teigen har till exempel redan hakat på trenden. Det sägs att hår tas från bakhuvudet för att fylla ut glesa partier och ge en fylligare look till brynen!

Foto: Imaxtree

Kronprinsessan Victorias magiska looks från 90-talet
0:39

Efter reklamen: Kronprinsessan Victorias magiska looks från 90-talet

(0:39)

Slå på ljud