Populärt: Taylor SwiftSofia Richie GraingeKonserter 2024Young royalsRöda mattan

7 detaljer du missade från populära Netflix-serien Wednesday

02 dec, 2022 
AvPenellope Ness
7 easter eggs du missade från Netflix populära serie Wednesday
Netflix-serien Wednesday bjuder på mystiska mordgåtor, spännande tävlingar och övernaturliga krafter, men till alla äkta familjen Addams-fans finns också en hel del hyllningar till originalen. Här är 7 easter eggs du missade i den populära serien!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Video: Nya julfilmer på Netflix

Nya julfilmer på NetflixBrand logo
Nya julfilmer på Netflix

Vi är många som ägnat den senaste tiden åt att kolla på Tim Burtons nya serie Wednesday. Addams-spinoffen har redan under sin första vecka slagit tittarrekord på Netflix.

Enligt tittarsiffrorna har de flesta av oss ägnat den senaste veckan åt att titta på den säsongspassande serien Wednesday, Familjen Addams-spinoffen regisserad av Tim Burton.

Wednesday är Netflix Mest streamade tv-serie

Tv-serien följer familjen Addams enda dotter Wednesday och har gjort succé sedan premiären. På mindre än en vecka streamades 341,2 miljoner timmar av den och serien tog topplaceringen för mest streamade serier från fjärde säsongen av Stranger things. Detta betyder att ungefär 50 miljoner hushåll har sett programmet sedan det släpptes.

Annons
Den nya versionen av Wednesday men med samma mörka humor och gotiska stil som klassikerna.

Vilka Easter eggs finns netflix-serien Wednesday?

Addamsdotterns egna serie må ha en hel del likheter med originalen, men både serien och karaktären Wednesday har helt klart fått sig en och annan uppdatering. Den nya versionen har bland annat karaktärer med övernaturliga krafter och en mystisk mordgåta.

Trots de nya detaljerna är serien fortfarande fylld med hyllningar till sitt ursprung, och easter eggs som hintar till tidigare filmer och serier kan ses om man letar noga (och är ett äkta fan).

Annons

Här är 7 Easter eggs du kan ha missat från Wednesday:

1. Wednesday x2

Christina Ricci medverkade både i original-filmerna och den senaste serien.
Christina Ricci som den unga Wednesday i de kända filmerna från 90-talet.

En av seriens största (och mest uppenbara) easter egg är skådespelaren Christina Riccis medverkan. Hon spelar den alienerade läraren miss Thornhill i den nya versionen, men spelade även den unga dottern i båda filmerna The Addams family och Addams family values från 90-talet.

2. Den virala Dansen

Den svartklädda Wednesday på dansen som skolan anordnat.
Jenna Ortega koreograferade själv dansen som blivit viral på sociala medier.

I det fjärde avsnittet arrangeras en dans för eleverna på Nevermore high. Wednesday deltar motvilligt, men verkar till slut kunna släppa loss och njuta av kvällen. Under balen får vi se Wednesday dansa med (något udda) rörelser som blivit viral på sociala medier.

Annons

I en intervju med Netflix berättar skådespelaren Jenna Ortega, som spelar den unga Wednesday, att hon koreograferat dansen själv. Hon har senare avslöjat på Twitter att det fanns flera som inspirerade dansstegen, bland annat Lisa Loring.

Naturligtvis sticker namnet ut för äkta fans eftersom Loring porträtterade Wednesday Addams i tv-serien från 60-talet. Och om man jämför de två är danserna är nästan identiska i båda serier.

3. THANKSGIVING

Wednesday på nöjesparken Pilgrim world.

Ytterligare ett easter egg som är en hyllning till originalet (och ganska tillfredsställande!) kan ses i det allra första avsnittet av Wednesday. Tonåringen får reda på att det finns en nöjespark i närheten av skolan som heter Pilgrim world. Uppenbarligen avskyr Wednesday platsen och dess hyllning till amerikansk kolonialisering. Hon hamnar till och med i bråk med några tonåringar utklädda till pilgrimer.

Annons

Det rättfärdiga hatet är en tydlig hint till dotterns thanksgivinguppvisning i slutet av Addams family values från 1993. I ett av filmens mest kända ögonblick står hon upp för den amerikanska ursprungsbefolkningen och bränner pilgrimernas första thanksgiving.

4. osannolika vänskaper

Wednesday och den nyfunna vännen Eugene.
Wednesday och Eugene från Netlix senaste version 2022.
Joel och Wednesday oväntade vänskap från de äldre filmerna.
Wednesday och Joel från originalet Adams family value.
Annons

Wednesdays osannolika vänskap med den utstötta biodlaren Eugene är ytterligare en hint till Addams family values. I filmen blev Wednesday vän den nördiga ensamvargen Joel, och litade på hans hjälp att genomföra hennes planer och i slutet delade de till och med en kyss.

Eugene och Joel delar många mycket uppenbara likheter, så alla Addams family values-fans kunde förmodligen förutspå vänskapen direkt.

5. två knäppningar

Wednesday försöker lösa en mordgåta i den senaste Netflix-serien.

När Wednesday undersöker Nevermores hemliga grupp the Nightshades får hon reda på att tricket till att ta sig in i deras högkvarter är att knäppa fingrarna två gånger framför en staty. En uppenbar tribut till det klassiska soundtracket från familjen Addams ursprungliga sitcom. Melodin med fingerknäppningarna är något de flesta känner till, eller åtminstone har hört någon gång.

Annons

6. Girl scouts

Motsatserna Wednesday och Enid som utvecklar en betydelsefull vänskap.

I en av hennes många obehagliga repliker säger Wednesday "Jag skulle kunna äta girl scouts till frukost". Repliken är en referens till en av Wednesday Addams mest välkända repliker från The Addams family från 1991.

I filmen besöker en flickscout hennes lemonadstånd och frågar gång på gång om lemonaden är gjord av riktiga citroner. När scouten sedan försöker sälja kakor svarar Wednesday "Är de gjorda av riktiga flickscouter?".

7. Farbror Festers förmågor

Farbror Fester hjälper Wednesday att lösa fallet.

I Wednesday har tonåringens skalliga farbror Fester förmågan att skapa elektricitet med händerna. Även om Fester aldrig haft superkrafter i originalen, kan den unika förmåga vara inspirerad av ett av hans långvariga trick.

Annons

Ett av Festers mest kända skämt i den ursprungliga sitcomen var att stoppa en glödlampa i munnen och på något sätt tända den. Tydligen har både nya och gamla farbrodern elektriska förmågor.

WEDNESDAY KRITISERAS FÖR SINA RASISTISKA UNDERTONER

Men med framgången kommer även en del kritik. På sociala medier har serien och dess regissör ifrågasatts kring sina påstådda rasistiska undertoner. Kritiken handlar främst om de två svarta huvudkaraktärerna i serien – den populära flickan Bianca Barclay (som spelas av Joy Saunders) och borgmästarens son Lucas Wilson (som spelas av Iman Marson). Båda karaktärer terroriserar och mobbar Wednesday och spelar stora roller i hennes utanförskap.

Vilka easter eggs hittade du i serien?

Källa: Elite daily Foto: Netflix

Gizem Erdogans tolkning av rollen i The Playlist: "Den går på ett beat"Brand logo
Gizem Erdogans tolkning av rollen i The Playlist: "Den går på ett beat"

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons