Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Årets bästa tinted serum – lätta foundations som får bäst i test

30 mar, 2023 
bäst i test tinted serum bästa färgade serum foundation
Fukt, vård och lätt täckning, här är produkten som har allt och lite till! ELLE har testat tinted serum – nya tidens foundation som ger en felfri hud. Här är favoriterna du inte får missa.
Annons
VIDEO: Bäst i test - Årets bästa foundationBrand logo
VIDEO: Bäst i test - Årets bästa foundation

"Clean girl beauty" är ett begrepp som länge har trendat på sociala medier. Egentligen handlar clean girl-konceptet mest om att skapa den perfekta, naturliga sminkningen – och ännu tycks vi inte få nog av den lätta och snygga "no makeup-makeup"-looken. Det visar om inte annat de senaste lanseringarna på beautyhyllorna. Kategorin "Tinted serum" har nämligen exploderat och vi förstår varför.

Med hjälp av en produkt får du nämligen fukt, vård och en lätt och snygg täckning. Dessutom ett tacksamt glow! Här är allt du behöver veta om tinted serum som beskrivs som nya tidens foundation. Såklart listar vi favoriterna du inte får missa.

Annons

Årets bästa tinted serum – hela topplistan 2023

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna som får bäst i test.

Bäst i test tinted serum – årets favoriter 2023

ELLEs beautyredaktör har samlat favoriterna som revolutionerat neccessären. Längre ner hittar du också allt du behöver veta om tinted serum – och hur du lyckas med den perfekta appliceringen.

Bästa tinted serum, Skin Enhance Luminous Tinted Serum – Rose Inc

Hela tanken bakom märket Rose Inc, som är grundat av modellen Rosie Huntington-Whiteley, är att kombinera makeup och hudvård och Skin Enhance Luminous Tinted Serum är ett lysande exempel på att kategorierna tillsammans är en perfect match!

Ur förpackningen kommer små kulor med mikropigment som när du jobbar in produkten i huden, sedan spricker och ger en jämn ton och lätt täckning. Dessutom hittar du bland annat hyaluronsyra och squalane bland ingredienserna.

Fördelar:

 • Lätt att applicera
 • Täcker fint
 • Känns ordentligt återfuktande

Nackdelar:

 • Något dyr
Annons
tinted serum bäst i test bästa lätta foundation
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Bästa tinted serum budget, True Match Nude Plumping Tinted Serum – L'Oréal Paris

True Match Nude Plumping Tinted Serum är ett otroligt budgetalternativ som snabbt fick en stor succé. Den plånboksvänliga varianten har en något bättre täckning än konkurrenterna, men känns fortfarande inte tung eller för täckande på huden.

Fördelar:

 • Bra pris
 • Täcker fint
 • Känns inte på huden

Nackdelar:

 • Snålt nyansutbud
loreal tinted serum foundation
Klicka på bilden för att komma till produkten.
Annons

Glow, spf och hudvårdande innehåll – går det att önska något mer?

Veronica Henriksson, beautyredaktör

Bästa tinted serum med spf, Super Serum Skin Tint Spf 30 – Ilia

Glow, spf och hudvårdande innehåll – går det att önska något mer? Ilias Super Serum Skin Tint Spf 30 är ett toppenalternativ om du verkligen vill fokusera på vårdande innehåll. I skin tinten finns, förutom hyaluronsyra som återfuktar, även niacinamid som ger en jämn och slät hud och är perfekt om du upplever problem med synligheten av stora porer.

Fördelar:

 • Spf 30
 • Ger fin och naturlig glow
 • Gör huden perfekt jämn och slät

Nackdelar:

 • Förpackningen blir något kladdig av pipetten som åker upp och ner vid applicering
tinted serum bäst i test bästa färgad serum ilia
Klicka på bilden för att komma till produkten.
Annons

Bästa tinted serum för glow, Les Beiges Water-Fresh Complexion Touch – Chanel

Ljuvliga Les Beiges Water-Fresh Complexion Touch blev direkt en viral snackis och oj vad den levererar! Priset är, inte helt otippat, i den högre prisklassen, men produkten känns också väldigt, väldigt dryg vilket gör att den håller länge! De små kulorna som kommer ut från den smidiga pumpen, spricker när produkten jobbas in i huden.

Huden känns jämn, klar och riktigt fräsch! För att inte tala om det förtrollande glow som produkten också ger. Ett måste – speciellt sommartid.

Fördelar:

 • Huden får fin lyster
 • Känns återfuktande hela dagen
 • Ger ett otroligt naturligt och fint resultat

Nackdelar:

 • Den lilla borsten känns något onödig. Svår att använda för applicering i hela ansiktet, men bra för att komma åt runt näsa och i ögonvrån
chanel les beiges water fresh complexion touch bäst i test bästa tinted serum
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Bästa tinted serum för torr hud, HydroPure Tinted Serum – Jane Iredale

Jane Iredales HydroPure Tinted Serum känns kanske inte jättesexig i förpackning, men på huden är skin tinten riktigt härlig! Skin tinten har en gelaktig konsistens (tack vare bland annat aloe vera), men lägger sig perfekt på huden och känns härligt svalkande och återfuktande. Mycket tack vare att den också innehåller Q10 och hyaluronsyra.

Annons

Täcker rodnad, lägger sig inte i fjun och stora porer och ger också en lättare lyster. En mycket tacksam produkt året om!

Fördelar:

 • Håller vad den lovar
 • Känns återfuktande hela dagen
 • Täcker fint

Nackdelar:

 • Dåligt nyansutbud
tinted serum foundation bäst i test 2023 jane iredale
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Bästa tinted serum för täckning, Eaze Drop Blurring Skin Tint – Fenty Beauty

Fenty Beauty by Rihanna är riktigt bra vad gäller basmakeup och Eaze Drop Blurring Skin Tint är inte heller det någon besvikelse! Trots produktens tunna konsistens ger de lätta dropparna en fin täckning. Skin tinten sjunker in direkt, "blurrar" huden och ger en är dessutom vatten- och svettresistens (och klarar snöstorm utan problem).

Annons

Fördelar:

 • Fantastiskt nyansutbud
 • Täcker bra
 • Känns inte tung eller kladdig på huden
 • Enkel att applicera

Nackdelar:

 • Ganska opraktisk förpackning
fenty beauty tinted serum bäst i test
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Bästa lättanvända tinted serum, Invisible Illumination Instant Glow Beauty Serum – Lumene

Lumenes Invisible Illumination Instant Glow Beauty Serum har blivit lite av en klassiker och märket var tidiga på bollen med tinted serum. Här är en lättapplicerad favorit som går utmärkt att lägga med fingrarna. Den har tacksamt nog också flera fina användningsområden. Dels kan du (såklart) använda den ensam för att få en lätt täckning och jämn hudton och dels kan du använda den som lystergivande primer.

Annons

Fördelar:

 • Multifunktionell
 • Ger lätt och naturlig lyster
 • Enkel att applicera och sjunker direkt in och ger ett sömlöst resultat

Nackdelar:

 • Dålig nyansutbud
bästa tinted serum lumene glow beauty drops
Klicka på bilden för att komma till produkten.

Vad är tinted serum?

Tinted serum är en härlig hybrid mellan hudvård och makeup och går att beskriva lite som ett färgat serum. Tänk dig en färgad dagkräm (eller BB- och CC-cream), fast ännu lättare i konsistensen. Dessutom i regel också mer vårdande!

tinted serum bäst i test

Vad gör tinted serum?

Förutom att ge en lätt täckning och snyggt glow innehåller tinted serum ofta vårdande ingredienser så som till exempel hyaluronsyra, niacinamid och squalane. Ett tinted serum är någonstans mellan hudvård och makeup (men ligger under kategori basmakeup).

Annons
tinted serum bästa produkter tips

Hur applicerar man tinted serum?

Ytterligare en fördel med nya tidens foundation är att den är suverän att applicera med fingrarna, vilket gör att appliceringen går av bara farten. Också helt perfekt om du inte har tillgång till spegel!

Vem passar tinted serum?

Ett tinted serum passar såklart alla, men är optimal att använda om du föredrar en lätt och naturlig makeup. Kanske har du fräknar som du gärna vill ska lysa igenom? Tinted serum är också perfekt att använda sommartid om du bara vill att huden ska få ett osynligt filter. Precis som med nästan all dagens makeup går också tinted serum att anpassa efter din hudtyp.

Vad är skillnaden på tinted serum och foundation?

Foundation är i regel tjockare i konsistensen och ger en bättre täckning, medan ett tinted serum har samma konsistens som ett serum. Däremot kan både foundation och tinted serum innehålla vårdande ingredienser.

Foto: Launchmetrics/Spotlight.

SE OCKSÅ: I den här ordningen ska du använda dina produkter enligt The skin coachBrand logo
SE OCKSÅ: I den här ordningen ska du använda dina produkter enligt The skin coach
Annons