Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Här är beautytrenden du ska testa 2024 – enligt ditt stjärntecken

09 jan, 2024 
beautytrend smink trend 2024 horoskop
Glödhet som lejonet eller "clean girl" som stenbocken – har du hittat din look eller är det dags att utforska bland sminktrenderna? Här är årets beautytrender 2024 – och den här looken passar dig om stjärnorna får bestämma!
Annons

Har du, precis som många andra, fastnat för astrologi? Då är det dags att ta in horoskopet i din beautyrutin! Vilken av årets beautytrender 2024 passar egentligen dig, om stjärnorna får visa vägen? Kanske är du en lojal vädur eller en envis, men i bland också lite kall oxe...

ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole FalcianiBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Nicole Falciani

Beautylook efter stjärntecken – här är trenden som passar dig

Det är möjligt att du känner dig själv och ditt stjärntecken utan och innan och redan nu har prickat rätt – eller så har du en helt ny look att upptäcka. Här är beautytrenden du ska testa om stjärnorna får bestämma.

STENBOCK (22 DECEMBER–19 JANUARI):

Driven, motiverad och hängiven, det är tre ord som beskriver en typisk stenbock! Men stenbocken är samtidigt väldigt jordnära person, är trygg i sig själv och har mycket tålamod. Trots att stenbocken till ytan kan upplevas något hård och tuff, gömmer sig en mjuk person bakom det hårda skalet.

Beautytrend för en stenbock

clean girl beauty trend smink 2023

Den naturliga looken fortsätter att vara en stor trend och "clean girl"-makeupen passar stenbockens jordnära och okomplicerade personlighet perfekt!

Annons

VATTUMAN (20 JANUARI–18 FEBRUARI):

Vattumannen är kreativ, är utåtriktad och uppfinningsrik! Men som person är vattumannen också villig att kriga för sin sak. Vattumannen behöver kunna känna sig fri och är inte rädd för att simma mot strömmen.

Beautytrend för en vattuman

färgglad ögonskugga trend 2023 smink

En färgglad ögonskugga, en lekfull eyeliner eller poppande färger på läpparna – 2023 är året då färgen sakta men säkert smyger tillbaka och det tackar den kreativa vattumannen för. Testa dig fram och lek loss bland färgkartan!

FISK (19 FEBRUARI–20 MARS):

Fiskens stjärntecken beskrivs ofta som något mystisk och i bland till och med lite frånvarande. Det är inte konstigt med tanke på att fisken har en tendens att dagdrömma sig bort. Den stora medkänslan som fisken känner kan vara påfrestande eftersom det blir många känslor att hålla koll på och ta hand om. Men bortom en viss sårbarhet och orolighet kännetecknar fisken också kreativitet och hoppfullhet.

Beautytrend för en fisk

metallisk ögonskugga trend 2023

Fisken tenderar att drömma sig iväg och vad passar då bättre än att drömma sig bort bakom en tindrande, metallisk ögonlook. Det metalliska är en trend vi kommer att se mer av, framförallt på naglar och ögon.

Annons

VÄDUR (21 MARS–19 APRIL):

Modig, lojal och en riktig energiknippe – väduren är en passionerad vän, en modig människa och gillar glöden som livet ger! Väduren älskar att få leva livet fritt och tar gärna fram barnasinnet. Och den drivne väduren gillar också uppmärksamhet och står gärna i centrum

Beautytrend för en vädur

För att ge uttryck för vädurens glöd och passion för livet behövs en look som speglar just det. Sunbrun blush är en glödhet rougetrend som blev en favorit 2022 men nu spås bli hetare än någonsin. Perfekt för väduren!

OXE (20 APRIL–21 MAJ):

Oxen drar sig inte för det vackra och njutningsfulla i livet och doft står skönhet också högt upp på prioriteringslistan. Den envisa och starka oxen har ett lugn som smittar av sig och oxen gillar rutiner. Bli därför inte förvånad om oxens sminkrutin har sett likadan ut i flera år.

Beautytrend för en oxe

Oxen tillhör jordens element och klär extra bra i just jordnära och lugna färger som passar oxens personlighet. Men oxen vill också maxa glansen i livet – och vad passar då bättre än att göra det med den trendiga läppoljan som totalt ersatt läppstiftet! Matcha med en mörkare lipliner i en jordnära ton och du har prickat helt rätt.

Annons

TVILLING (22 MAJ–21 JUNI):

Den smarta, nyfikna och genuina tvillingen är en spännande person att umgås med – och går ofta sin egen väg. Du är inte rädd för att testa dig fram i livet, vilket enligt en del kan upplevas som förvirrande och något opålitligt. Tvillingen är både konstnärlig och har ett öga för detaljer!

Beautytrend för en tvilling

grön eyeliner trend färg ögon

Som tvilling kommer du nog att testa majoriteten av årets trender inom mode och skönhet! En trend tvillingen verkligen inte får missa, som kan matcha den fria och spännande personligheten, är den färgsprakande eyelinern som kommer att dominera främst under vår- och sommarmånaderna 2023. Elektriskt, spännande och bubblande – precis som tvillingen själv.

Annons

KRÄFTA (22 JUNI–22 JULI):

Kräftan har det inte alltid helt lätt och här står verkligen känslorna i fokus. Kräftan är både ansvarsfull, empatisk, älskvärd och beskyddande och trots att kräftan må ha ett hårt yttre, kan känslorna på insidan i bland vara svåra att hålla under kontroll.

Beautytrend för en kräfta

Kräftan har en kärleksfulla personlighet men gillar inte riktigt att framhäva sig själv och kräftan som är någon inåtvänd behöver matcha sin snälla personlighet med en snäll look som inte gör för mycket väsen av sig. Den dova, bruna eyelinern och bruna mascaran är den perfekta trenden för kräftan.

LEJON (23 JULI–22 AUGUSTI):

Lejonet beskrivs ofta som en lojal person med stor stolten och passion – men också en del ego! Lejonet är ofta varm, godhjärtad, kärleksfull, ofta omtyckt av andra och älskar att stå i centrum. Här är en person med klös!

Beautytrend för lejonet

blekta ögonbryn trend

Lejonet vill alltid hitta sätt att sticka ut från mängden och eftersom att lejonet älskar att få strålkastarna riktade mot sig får makeupen gärna sticka ut. Med blekta ögonbryn (som är en av årets absolut största ögonbrynstrender) kommer du garanterat inte att gå obemärkt förbi.

Annons

JUNGFRU (23 AUGUSTI–22 SEPTEMBER):

Analytisk, strukturerad och motiverad – det är typiskt en jungfru! Men jungfrun, som är en perfektionist ut i fingerspetsarna är också känd för sitt öga för stil, det vackra och välordnade. Precis som du är mån om dig själv och ditt yttre är jungfrun också mån om att andra i omgivningen mår bra.

Beautytrend för en jungfru

doe eyes trend smink 2023

Mjuk och harmonisk, men samtidigt genomtänkt in i minsta detalj. Många av årets beautytrender passar in på jungfrun och här handlar det mest om att matcha look med humör för dagen. En solklar sminkning för jungfrun är den trendiga Doe eyes som är en mjukare ögonsminkning som handlar att trolla fram stora och pigga ögon med en rund och mjuk känsla.

Annons

VÅG (23 SEPTEMBER–22 OKTOBER):

Många beskriver vågen som både charmig och sällskaplig. Personer med vågens stjärntecken har lätt att anpassa sig efter många situationer och sociala sammanhang vilket gör att vågen ofta uppfattas som vänskaplig och en person med en härlig aura. Något som utmärker vågen lite extra är också kärleken till det fina och mode, lyx och skönhet står högt upp på vågens priolista.

Beautytrend för en våg

Jungfrun och vågen delar sitt intresse för det sköna i livet (med mode och skönhet inkluderat) och även vågen är mån om att ta hand om sitt yttre. Rouge har varit trendigt det senaste året men nu ser vi hur nya, spännande rougetekniker tar plats. Bland annat snygga Aura blush som går ut på att applicera rouge i olika "dimensioner" genom att använda tre olika nyanser av rouge!

SKORPION (23 OKTOBER–22 NOVEMBER):

Skorpionen uppfattas ofta som lugn, oberörd och sansad, men det behöver inte alltid vara fallet. Skorpionen håller sig gärna något i bakgrunden och bevakar misstänksamt omgivningen. Mystisk, något avvaktande men samtidigt intensiv och passionerad – skorpionen kan i bland upplevas något ambivalent.

Beautytrend för skorpionen

glam goth sminkning trend

Mystisk och intensiv – det finns en trend som passar skorpionen som handen i handsken (eller ska vi säga klorna) och det är glam goth-trenden som i 2023 var den dominerande trenden på många av visningarna från de stora modehusen.

Annons

SKYTT (23 NOVEMBER–21 DECEMBER):

Fart och fläng, det är skyttens melodi! Skytten gillar inte att känna sig bekväm, vill ofta lära sig nya saker och uppleva nya, spännande äventyr. Samtidigt har skytten lätt att anpassa sig till sociala situationer.

Beautytrend för skytten

eyeliner trend makeup stjärntecken

En av skyttens stora utmaningar är att inte tröttna för snabbt, därför är det inte allt för ovanligt att både hår, naglar och makeup ändras i en rasande fart för en skytt. Du behöver möjligtvis en look som gör att du får känna dig fri. Undvik därför en stram knut och perfekt målad eyeliner och fokusera på det lekfulla och fria. Vad passar då bättre än den festliga, grafiska eyelinern? Men du kommer antagligen att haka på nästa stora beautytrend kanske redan innan den ens är satt...

Foto: Imaxtree, TT

Annons