Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriter

Läppenna – säsongens trendiga makeup och bästa läppennorna du inte får missa

20 okt, 2022 
lip liner trend läppenna bästa läppenna
Att vårens och sommarens mode- och makeuptrender är plockade från det ljuva 90-talet har kanske inte undgått någon. Nu är det läppennan som gjort en stor comeback – här är allt du behöver veta om trenden.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Redan i höstas var vi inne och nosade på 90-talets beautytrender med rosiga kinder och en enkel kajal. I vår har makeuptrenderna med maxad rouge och brun liner vuxit sig ännu starkare och har även fått sällskap av bland annat läppoljan, revered eyeliner och miniflätorna. Men det tar inte slut där! Den senaste trenden att ansluta i 90-talets makeup är såklart lip linern! Här är den snyggaste inspirationen– och produkterna som ger läpparna den perfekta ramen.

Läppenna – säsongens stora makeuptrend

Det finns många fina fördelar med en läppenna! Förutom att vara en snygg markering till läpparna, hjälper också en läppenna till att hålla läppstiftet på plats, men kan också användas för att ge illusionen av större läppar.

Mörk läppenna – trend 2022

Det finns många möjligheter med en lip liner! Vill du pricka in alla rätt ska du satsa på en mörkare läppenna i riktig Madonna-anda för att ge en snygg markering till dina läppkonturer. Låt sedan läppstiftet, eller läppglanset vara några nyanser ljusare!

Annons

Brun läppenna, Lip Pencil – MAC

MAC Lip Pencil kommer i många färger! Den lättapplicerade läppennan är mjuk och krämig och glider enkelt över läpparna. Här hittar du alla färger (reklamlänk)!

Läppenna med naturlig färg – Trend 2022

Använder du läppstift är en läppenna den perfekta produkten för att läppstiftet inte ska "blöda". Vill du ge en snygg och lätt markering till läppkonturerna är det perfekt att gå en eller två nyanser mörkare än ditt läppstift.

Ljus läppenna, Suede Matte Lip Liner Tea & Cookies – NYX

Supertips! Applicera också läppenna på läpparna. När läppstiftet eller läppglanset nöts bort finns färgen från läppennan kvar!

Annons

Suede Matte Lip Liner i färgen Tea & Cookies hittar du här (reklamlänk).

läppenna nyx bästa läppenna 2022
Klicka på bilden för att komma direkt till läppennan från NYX.

Läppenna och läppstift – trend 2022

Att matcha läppenna med läppstift i samma nyan är det perfekta sättet för att ge en mer intensiv färg på läpparna och ger samtidigt ett snyggt plut.

Läppenna kit, Matte Lip Kit 808 Kylie – Kylie Cosmetics

Kylie Jenner satte år 2015 läppennan på kartan när stjärnan lanserade Lip Kit! Efterfrågan var så pass hög att produkterna sålde slut på mindre än en minut.

Matte Lip Kit finns att köpa här i Sverige (reklamlänk).

Annons

Nudefärgad läppenna – Trend 2022

Oavsett om du föredrar stark färg som får läpparna att poppa, eller nudefärgade läppar, hjälper läppennan dig att ge en snygg markering. Toppa med genomskinligt läppglans eller läppstift i en hudnära nyans – och volià. Enkelt, men så snyggt!

Enkel läppenna, Longwear Lip Liner – Laura Mercier

Laura Merciers ursnygga Longwear Lip Liner kommer i många vackra nyanser – allt från ljus, ljus rosa till mörk plommonlila. Pennan sitter som berget och är mjuk och enkel att applicera.

Annons

Här hittar du läppennan (reklamlänk).

laura mercier läppenna bäst i test
Klicka på bilden för att komma till läppennan från Laura Mercier.

Foto: Instagram

ELLE Talks – avsnitt 1Brand logo
ELLE Talks – avsnitt 1

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons