Populärt: Bäst i testHudvårdHårvårdSe Min RutinSkönhetsredaktörens favoriterSolskydd

Här är perfekta frisyren för dig – enligt ditt stjärntecken

13 dec, 2022 
frisyr stjärntecken horoskop
Är du redo för en ordentlig hårförvandling eller har du redan lyckats pricka rätt? Här är trendfrisyren du ska bära – om stjärnorna får visa vägen.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela RathanaBrand logo
ELLE Beauty: Min rutin – med Daniela Rathana

Korta klipp, läckra vågor och en färg som sticker ut. Vad säger egentligen ditt stjärntecken om din frisyr? Kanske är det så att du ska boka en tid hos frisören, eller så har du redan hittat rätt. Här är den perfekta hårbibeln för dig som gärna låter stjärnorna visa vägen.

Frisyr efter stjärntecken – här är den perfekta frisyren för dig

Mjuk och harmonisk som vågen eller modig och extra allt som lejonet? Varsågod, vi har samlat den perfekta frisyren som passar dig – om ditt stjärntecken ska bestämma.

STENBOCK (22 DECEMBER–19 JANUARI):

Ambition och målmedvetenhet, det är en typisk stenbock! Stenbocken är jordnära, har mycket tålamod och är klok person som är väldigt trygg i sig själv. Dessutom besitter stenbocken en väldig humor som gör att många personer drar sig till stjärntecknets personlighet.

Frisyr för en stenbock

lugg trend frisyr stjärntecken

Stenbocken har ett otroligt tålamod – vilket ger många fördelar i livet. En frisyr som kräver viss tålamod är den trendsäkra luggen, men att styla luggen varje morgon är inget som stör en stenbock. För att matcha stenbockens jordnära personlighet är en neutral och lugn färg.

Annons

VATTUMAN (20 JANUARI–18 FEBRUARI):

Vattumannen har en fri personlighet, är oftast kreativ, har många idéer och är uppfinningsrik! Men som person är vattumannen också villig att kriga för sin sak. För rätt och fel – det vet vattumannen exakt vad det är. Man skulle kunna beskriva vattumannen som hajen i det fria och stora vattnet, som inte är rädd för att simma mot strömmen ensam in i ett stim.

Frisyr för en vattuman

frisyr hårfärg stjärntecken

Vattumannen behöver få utlopp för sin kreativa sida och drar sig inte för att sticka ut från mängden. Vad passar då bättre än ett hår med ordentlig färg? Rosa, jordgubbsblond eller kanske trendig kopparfärg? Här är det bara fantasin som sätter gränserna.

Annons

FISK (19 FEBRUARI–20 MARS):

Fiskens stjärntecken är svårt att definiera och beskrivs ofta som något mystisk och i bland till och med lite frånvarande. Samtidigt kännetecknar fisken stark empati. Men medkänslan kan också vara påfrestande för fisken eftersom det blir många känslor att hålla koll på och ta hand om.

Frisyr för en fisk

frisyr lugg stjärntecken fisk

Fiskens mystik och behov av att i bland få gömma sig gör en frisyr med en något längre lugg till en perfekt match.

VÄDUR (21 MARS–19 APRIL):

Väduren beskrivs ofta som en riktig energiknippe! Väduren är social, framåt och även relativt impulsiv – i både känslor och beteende. Väduren älskar att få leva livet fritt och tar gärna fram barnasinnet.

Frisyr för en vädur

frisyr stjärntecken vädur

Väduren behöver en mångsidig frisyr som gör det möjligt att vara lekfull! En frisyr som går att ändra från mittbena till sidbena till gardinlugg är extra tacksam. Men kom ihåg – vädurens impulsiva sida gör att det inte är allt för ovanligt att både frisyr och färg ändras med jämna mellanrum och i bland får väduren hålla sig för att inte greppa saxen och leka frisör hemma. Satsa också gärna på ett uppklippt hår så har du möjligheten att krama fram lockar och självfall om du önskar.

Annons

OXE (20 APRIL–21 MAJ):

Oxen drar sig inte för det vackra och njutningsfulla i livet! Förutom god mat och doft står skönhet också högt upp på prioriteringslistan för en oxe. Oxen beskrivs ofta som jordnära, har en förkärlek till naturen och trivs bäst i lugnet. Viktigt att komma ihåg är att oxen har svårt för förändring.

Frisyr för en oxe

mjuka vågor hår frisyr stjärntecken

För en oxe står det sköna i fokus och en oxe drar sig inte för att lägga lite extra tid på en bra styling. Stora vågor eller en bra rundföning passar extra bra om du har långt hår, eftersom att det speglar det lugna och mjuka. Även en stilren page passar extra bra till oxens personlighet!

Annons

TVILLING (22 MAJ–21 JUNI):

Den nyfikna, ungdomliga och fördomsfria tvillingen är en spännande person att umgås med – och går ofta sin egen väg. Tvillingen är både konstnärlig, har ett öga för detaljer och säger inte nej till att testa nya saker.

Frisyr för en tvilling

frisyr microlugg stjärntecken tvilling

Tvillingen, som är en frisk fläkt, passar extra bra med lekfulla frisyrer – med det lilla extra. Korta klipp, en microlugg eller uppklippt och lite rockigt är bara några av många frisyrer som passar tvillingen extra bra! Men viktigt att ha med sig är att tvillingens vilja att testa nya saker gör att hen lätt kan tröttna på en frisyr.

Annons

KRÄFTA (22 JUNI–22 JULI):

Kräftan är både ansvarsfull och beskyddande, men trots att kräftan må ha ett hårt yttre, kan känslorna på insidan vara svåra att hålla under kontroll. Kräftan har en kärleksfulla personlighet men gillar inte riktigt att framhäva sig själv.

Frisyr för en kräfta

frisyr trend stjärntecken

Kräftas känsla av att inte vilja framhäva sig själv, eller egentligen sticka ut gör att kräftan gärna väljer en frisyr och färg som smälter in. Kanske är det med en neutral, blond ton eller en enhetlig, brun nyans? En låg knut är lagom mycket styling om du frågar kräftan.

LEJON (23 JULI–22 AUGUSTI):

Lejonet beskrivs ofta som en person med stolthet och passion och visst har Lejonet klös! Varm, godhjärtad, kärleksfull, ofta omtyckt av andra – och älskar att stå i centrum. Men lejonet älskar också det goda som livet serverar. Lyx, flärd och storslaget.

Frisyr för ett lejon

Frisyr uppklippt hår stjärntecken

Lejonet behöver en frisyr som matchar hens utstrålning – och vad passar då bättre än en ordentlig man som får komplimangerna att trilla in? Satsa på ett trendigt, uppklippt hår och var inte rädd för att boosta volymen ordentligt.

Annons

JUNGFRU (23 AUGUSTI–22 SEPTEMBER):

Analytisk, strukturerad och flitig – det är typiskt en jungfru! Men jungfrun, som är en perfektionist ut i fingerspetsarna är också känd för sitt öga för stil, det vackra och välordnade.

Frisyr för jungrun

frisyr jungfru stjärntecken

Jungfrun lägger krut på detaljerna och satsar gärna på snygga slingor som framhäver ansiktet, precis på det sätt som jungfrun önskar. Jungfruns frisyr är planerad in i minsta detalj. Föredrar du en lugg är den jämn på millimetern.

VÅG (23 SEPTEMBER–22 OKTOBER):

Vågen osar kärlek och är både charmig och väldigt sällskaplig. Personer med vågens stjärntecken gillar inte att vara ensamma, duckar inte för att lära sig nya saker och tar väl han om andra personer. Något som utmärker vågen lite extra är också kärleken till det fina och mode, lyx och skönhet står högt upp på vågens priolista.

Frisyr för våg

Hår matilda djerf trend

Att vågen älskar skönhet råder det ingen tvekan om. Vågen drar sig inte för att vara först på de senaste hårtrenderna och har koll på allt inom beauty och testar gärna nya hårbehandlingar. Håret får gärna vara voluminöst, snyggt stylat och genomtänkt. Varmluftsborsten är det mest använda värmeverktyget i vågens verktygslåda. Målbild? Matilda Djerfs perfekta gardinlugg och money piece!

Annons

SKORPION (23 OKTOBER–22 NOVEMBER):

Skorpionen uppfattas ofta som lugn och oberörd (även fast så inte alltid är fallet) och uppfattas ofta som sansad. Skorpionen trivs inte i centrum utan håller sig gärna något i bakgrunden. Mystisk, något avvaktande men samtidigt intensiv och passionerad. I bland kan det vara svårt att veta var man har en skorpion.

Frisyr för en skorpion

Det går inte att sätta en perfekt frisyr för en skorpion, med tanke på skorpionens många sidor. Det man däremot kan säga om den mystiska skorpionen är att hen är lojal sin frisyr – och det kan ta flera år innan vi ser en större förändring.

Annons

SKYTT (23 NOVEMBER–21 DECEMBER):

Skytten tackar inte nej till ett spännande äventyr och behöver ofta känna sig fri! Skytten har lätt att anpassa sig till sociala situationer och det är inte allt för ovanligt att skytten står i centrum i sociala sammanhang. Viktigt att ha med sig är att en skytt lätt blir rastlös.

Frisyr för en skytt

wetlook frisyr trend

Skytten är modig när det kommer till hår! Rött, blont, brunt eller svart – skytten har med all sannolikhet testat det mesta som går när det kommer till hår! Skytten vågar också sig på olika frisyrer och stylings och för skytten är det ingen katastrof om resultatet inte alltid blir som tänkt. En trendig wetlook är till exempel inget som skytten tackar nej till!

Foto: TT, Imaxtree

Annons