Årets horoskop 2023

17 nov, 2022 
AvBernard Fitzwalter
Årshoroskop 2023
Årets horoskop för 2023 är här! Vilken blir årets bästa kärleksmånad för dig? Är det dags för ett nytt, spännande jobb och vad väntar för utmaningar och framgångar? Läs ditt stora årsastro för just ditt stjärntecken!
Annons

VÄDUREN 21/3-19/4

2023 inleds nästan lite väl långsamt för dig. I slutet av 2022 förlorar din styrande planet Mars energi, vilket du avskyr, och går ner i varv ytterligare när det nya året börjar. Nu måste du ha tålamod. Det kan hända att du vill avbryta projekt på grund av den besvikelse du känner över att inte utvecklas tillräckligt snabbt och det kan kännas bättre rent kortsiktigt, men det gör inte att du tar dig framåt snabbare. För vad du än tar dig för är du beroende av att Mars håller tillräckligt högt tempo, så är det bara. Vändningen kommer faktiskt redan i mitten av januari, men det är inte förrän i slutet av mars som du tycker att dina framsteg är tillräckligt stora. Å andra sidan kommer du fortsätta accelerera och hamna på en plats i livet där du tycker att du hör hemma, vilket gör att resten av året blir mycket bättre. Dessutom har du inga konflikter med de yttre planeterna i år: Saturnus, Uranus och de andra ser ut att hålla sig undan – förutom ett spännande skede i maj som kan höja pulsen lite.

Annons

Relationer: Rent privat är det din partner eller älskare som tar alla initiativ, åtminstone under årets första månader. Det kan bero på att du egentligen inte är intresserad av att fördjupa relationen eller att ditt självförtroende påverkas av Mars låga energi. Eller så njuter du helt enkelt av uppmärksamheten och att du inte behöver anstränga dig. Oavsett anledning tar din partner tydliga steg i januari, februari och mars som får er att komma varandra närmare. Mitten på året blir bra, Mars har fått upp farten, och du har mer energi att påverka förhållandets riktning. I juli får ni dock en fnurra på tråden som ni behöver prata ordentligt om. Du har på något sätt agerat eller sagt något som missuppfattades och det tar några veckor innan de mest upprörda känslorna lagt sig. Men ha tålamod, det finns tydliga tecken på att ni närmar er varandra på nytt när året går mot sitt slut – ingen katastrof, med andra ord.

Annons

Karriär: Karriärmässigt kan 2023 bli ett väldigt avgörande år. Jupiter befinner sig i ditt tecken fram till maj och avslutar det han påbörjade förra året, det vill säga att ge dig nya möjligheter att utveckla ditt liv under det kommande decenniet. Om förra årets upplägg inte fungerade kommer han erbjuda fler tills du hittar ett du är nöjd med. Samtidigt inträffar en solförmörkelse i Väduren, den första i en hel sekvens som sträcker sig över två år, vilket är en tydlig indikation på framåtrörelse. Vad gäller ekonomin står Jupiter också på din sida, med löften om förtjänster under årets sex sista månader och en bit in på 2024. Runt din födelsedag både tjänar och spenderar du en hel del pengar, vilket inte nödvändigtvis är dåligt – men när pengarna flödar så pass fritt ska du ändå vara vaksam. Tänk efter noga.

ELLE Astro #4 - ElementenBrand logo
ELLE Astro #4 - Elementen

Oxen 20/4-20/5

Det här året utgör grunden för resten av ditt årtionde, även om det kanske inte verkar så. Fyra av de fem yttre planeterna befinner sig i de två viktigaste sektorerna av din horoskopkarta och tre av dem rör sig vidare in i nya tecken under året. Det blir med andra ord en hel del omstrukturering. Intala dig själv att förändring inte behöver vara något dåligt och låt dig svepas med i allt som händer. Jupiter går in i ditt tecken i maj och är den planet som bidrar med de mest uppenbara förändringarna. Han stannar kvar till början av 2024, med syftet att vidga dina vyer och få dig att utforska nya sätt att använda dina förmågor. Förutom att ge dig nya möjligheter för framtiden uppmuntrar han dig att ta tillvara på resurser från förr som du ännu inte använt dig av. Även Uranus huserar i ditt tecken, något före Jupiter, och han knuffar dig framåt som vanligt. När dessa två sedan möts 2024 inleds ett nytt kapitel i ditt liv och det är därför Jupiter uppmanar dig att ta till vara de outnyttjade chanserna medan möjligheten ännu finns. Oxar föredrar alltid att hålla fast vid det välkända framför att ge sig in något omvälvande, men med två så mäktiga planeter i ditt tecken samtidigt finns det bara ett alternativ – du kommer att utvecklas.

Annons

Relationer: Förändringarna gäller även i ditt privatliv. I år inträffar två partiella månförmörkelser, en i ditt eget tecken och en i din relationssektor – ingen av dem är tillräckligt kraftfull för att vända upp och ner på allt, men du vill kanske utveckla ditt nuvarande förhållande i någon riktning. Kanske vill du få ut mer eller bli mer bekväm. Överlag fungerar det mesta bra, men förmörkelserna hjälper dig att korrigera det som inte fungerar. Det uppstår en period i mitten av året när du känner att du inte är redo för det där stora åtagandet du varit inställd på, vilket förvånar dig. Du behöver mer tid för att åstadkomma förändring och sedan ytterligare lite tid för att se hur det hela föll ut. I slutet av året befinner du dig i stort sett på samma plats som i början, men du har genomfört de viktiga förändringarna och mår mycket bättre.

Karriär: Din yrkesroll kommer också kännas annorlunda. När Saturnus lämnar översta sektorn på din horoskopkarta i mars får du möjlighet att uppleva ditt arbete som det borde vara – helt befriat från prestationsångest. Förmodligen börjar du trivas bättre, kanske tillräckligt för att skjuta upp eventuella planer på att söka dig vidare – men var uppmärksam under sommarmånaderna, då kan det hända att Pluto ger dig en föraning om de långsiktiga förändringar som väntar 2024. Ekonomiskt verkar det bli ett år med goda inkomster och du spenderar en hel del. I början på året och i september blir det resor och i april och maj köper du några saker som inte är nödvändiga, men härliga att ha.

Annons

Tvillingarna 21/5-20/6

Saturnus inträde i den översta sektorn på din horoskopkarta markerar ett skede då livet börjar bli på allvar. Från nu och ända in i början av 2026 kommer du bli konstant påmind om att du borde ha ett syfte och en riktning och göra ditt avtryck i världen. För någon som alltid uppskattar när livet är lättsamt, fartfyllt och underhållande blir den här nya inställningen lite svår att vänja sig vid. Tidigare har du alltid kunnat rycka på axlarna och gå vidare med annat om något inte blivit som du planerat, men med Saturnus inflytande blir det annorlunda. Han förväntar sig långsiktigt engagemang och dessutom höjer han insatserna – om något går fel blir det tydligt. I gengäld är han bra på att belöna framgångar. Den här förändringen kan liknas vid skillnaden mellan att spela kort med kompisar hemma vid köksbordet och att spela på ett riktigt casino: med riktiga pengar inblandade blir spelet på allvar. Om det här inte riktigt låter som din melodi kanske du tänker att du kan passa på att återgå till gamla mönster när Saturnus kraft avtar en smula i juni, men årets förmörkelser indikerar att ditt tidigare liv är ett avslutat kapitel. Nu är det bara framåt som gäller. Saturnus har den här inverkan på alla och det är bara att fortsätta framåt. I april och maj får du möjlighet att leva lite som förr i några veckor.

Annons

Relationer: Lyckligtvis är ditt privatliv relativt befriat från Saturnus inflytande. Det blir en bra period i februari och mars, då din egen planet Merkurius, din gamle vapendragare Jupiter och kärlekens planet Venus sammanstrålar. Det kan innebära att en relation från förr får förnyat bränsle, men om det bara är något som ingår i ditt farväl till allt som varit, lär det inte bli långvarigt – men ändå ljuvligt. Eller så är det en helt annan sorts romans du behöver, en lättsam flirt helt i Tvillingarnas smak, för att komma över hjärtesorgen. I så fall händer det i juni. Sommaren blir lekfull, men oavsett vilken sorts relation du befinner dig i är det uppenbart att ni är på väg åt olika håll och att det ni har är kortsiktigt, såvida inte en av er kan tänka sig att byta riktning. Det visar sig att ni båda är flexibla, vilket innebär att era känslor är genuina. Efter lite omstruktureringar slår ni följe åt samma håll.

Annons

Karriär: Yrkesmässigt blir Saturnus närvaro den faktor som spelar störst roll 2023, även om det uppstår en liten svacka i maj då din position hotas en aning. Det löser sig, men situationen får dig att inse fördelarna med att planera framåt och att det nog är för riskabelt att bara förlita sig på turen, som du alltid gjort förut. Ekonomiskt ser april och juli ljusast ut, men ta det försiktigt framåt årsskiftet och tänk över vad du faktiskt har råd med.

Kräftan 21/6-22/7

Oavsett om du vill eller inte är det dags att inleda ett nytt kapitel i livet. I år inträffar förmörkelser i såväl den översta som nedersta sektorn på din horoskopkarta, alltså de delar av livet som betyder allra mest för dig – å ena sidan karriär och offentlig status, å andra sidan hemmet och familjen. Förmörkelser har alltid stark inverkan på oss och resultaten kan aldrig förutspås. Men de är oundvikliga och tjänar ett syfte, att fösa oss framåt längs vår ödesbestämda bana. Och i det långa loppet är förmörkelser alltid av godo. Därför ska du ha tillförsikt när du tvingas inta en ny position, yrkesmässigt eller i hemmet: anta utmaningen och se den som en möjlighet. Du klarar mer än du tror.

Annons

Relationer: Ditt privatliv ser ut att bli intensivt i år. Mars, hettans och passionens planet, inleder året i den mest personliga sektorn på din karta men det innebär inte att han befinner sig i skymundan – tvärtom, han ockuperar större delen av din tankeverksamhet. Kanske har du en romantisk relation som upptar all ledig tid men som ingen känner till, vilket gör det hela än mer spännande. Fram till slutet av mars, vill säga, då relationen blir känd. Om detta sker oavsiktligt eller för att ni vill dela med er av den goda nyheten är oklart, men ni måste anpassa er till att inte ses i hemlighet längre och följden kan bli att passionen lägger sig något. Maj och juni är viktiga: ni har ett betydande steg att ta, men om du känner att det är för mycket eller att tidpunkten är fel, avvakta. Det är inte ofta du faktiskt kan backa ett skeende, men om du verkligen vill kan du det nu. Om du däremot är redo kan du bara låta dig svepas med. Oavsett vägval får du svar på flera frågor du haft och från oktober verkar du vara väldigt lycklig.

Annons

Karriär: Karriärmässigt står Jupiter till din tjänst till maj. I den här delen av sin omloppsbana rör han sig ovanligt snabbt, vilket innebär att sådant som vanligtvis tar månader nu kan åstadkommas på veckor eller dagar. Det här är bra, men du måste vara beredd på att fatta snabba beslut och nappa på möjligheter så fort de dyker upp. Kombinationen av Jupiters hastighet och en solförmörkelse i april kan resultera i att du hamnar på en helt ny nivå i yrkeslivet. Ta vara på energin, tro på dig själv! Senare på året kan du utvecklas ännu mer: du kan göra mer av det du vill och mindre av sådant arbetsgivaren ber dig om. Juni till oktober ser ekonomin strålande ut – om du vill uppgradera din livsstil, passa på nu.

Lejonet 23/7-22/8

Vad vill du egentligen? Är det ens möjligt som världen ser ut i dag? Sådana frågor, som du ofta slår ifrån dig, får en framträdande roll i år. I april inträffar en ovanligt stark solförmörkelse nästan exakt i toppen av din horoskopkarta, vilket är gynnsamt för karriären men också får inverkan på djupare delar, som berör dina inre värderingar. Uranus är fortfarande i översta sektorn, där han huserat i några år nu med löften om stora förändringar – om du vågar ta chansen. Den här kombinationen indikerar att du går en väldigt annorlunda framtid till mötes, väsensskild från tillvaron som den tedde sig på 2010-talet. Vi lever i en ny värld och det råder en ny världsåskådning, alltså måste du fundera över om dina tidigare ambitioner är relevanta eller om du bör tänka om. Låt förmörkelsen leda dig. Ta klivet genom de dörrar som öppnas i april och se vad som händer.

Annons

Relationer: När Saturnus lämnar relationssektorn på din horoskopkarta i mars kommer du uppleva en sorts frihetskänsla. Inte i form av ett uppbrott, utan snarare av att slippa de måsten och förväntningar som tvingat in förhållandet i en viss riktning. Med de nya lösare tyglarna kan ni prata om saker ni aldrig pratat om förut. Det blir en befriande upplevelse och om du vill att relationen ska växa, hållas tillbaka eller få en annan struktur är det nu ni ska genomföra förändringarna. Tidpunkten är speciell och du måste passa på, för även om du undkommer pressen från Saturnus så träder Pluto in med sina krav i maj. Lyckligtvis ebbar de snabbt ut och kommer inte tillbaka förrän 2024, så under årets andra halva kan du få det förhållande du vill ha. Det är inte så ofta man får ett så här gynnsamt utgångsläge, så var inte rädd för att ta chansen.

Karriär: I år går karriären som på räls – i maj färdas Jupiter genom toppen på din horoskopkarta och stannar i ditt tecken hela året. För att få ut det mesta av det ska du tänka och agera i större skala. Stora projekt, stora budgetar, stora avtryck – precis i din smak. Det enda mindre positiva är att under 2024 slår Jupiter följe med Uranus för att dra med dig på något ännu större, så det här kan bli ditt sista år i nuvarande position. Ta vara på allt som erbjuds. Rent ekonomiskt kan det bli kärvt i mars och i september behöver du undvika stora utgifter. Oktober ser riktigt bra ut – slutet gott, allting gott.

Annons

Jungfrun 23/8-22/9

När Saturnus går in i Fiskarna, tecknet mitt emot ditt, höjs ribban i allt du gör. Du måste anstränga dig lite hårdare för att leva upp till nya förväntningar och öka tempot för att hålla dig kvar på banan. Tidigare har du alltid varit öppen för att utvecklas, men det är skillnad på att göra valet själv och att vara tvungen. Du hanterar läget, för det gör du alltid, och du klarar garanterat av alla utmaningar som Saturnus släpper i ditt knä. Men du måste stålsätta dig, för det här pågår ett tag. Ganska snabbt inser du att du behöver en långsiktig strategi och det innebär tankegångar i en större skala än du är van vid. Och om du gör upp ett mål får du inte tvivla på att du kommer nå det. Att hoppas på det bästa räcker inte – du måste ha en konkret plan. I april får du välbehövlig inspiration, en helhetsbild och en tydlig vision av vägen framåt. Det är precis vad du behöver och du bör följa planen till punkt och pricka. I oktober inträffar några planetlinjeringar som kanske får dig att vilja nöja dig med mindre. Gör inte det. Din vision är utomordentlig, du ska hålla dig till den.

Annons

Relationer: Saturnus levererar även känslomässiga utmaningar – allt som rör dina relationer blir på större allvar och får större konsekvenser. Din styrande planet Merkurius ändrar ofta riktning när du behöver omvärdera något, så även i år och i alla sektorer som rör självkänsla, kärleksrelationer och inre motivation. Om du känner osäkerhet kring vissa saker är det bättre att vädra dem nu, än att låta dem växa i styrka till ett senare tillfälle. Allt detta ingår i Saturnus process: han får dig att arbeta hårdare och du blir uppmärksam på det som behöver åtgärdas – i allt som rör ditt liv. Under några sommarveckor ser alla relationsrelaterade bekymmer ut att vara lösta. Antingen har ni bestämt er för att återskapa förhållandet som det såg ut förut och låter de långsiktiga tankarna vila, eller så söker du tröst och stöd hos någon ur ditt förflutna. Oavsett kan du vila ut och återhämta dig, vilket du verkligen behöver.

Annons

Karriär: På jobbet har du kraftfulla Mars vid din sida under årets första kvartal, vilket borde innebära snabba och tillfredsställande framsteg. I sommar dyker möjligheter till en ny position upp, men att tacka ja i det här skedet skulle innebära ytterligare press. Låt händelserna ha sin naturliga gång, det är ingen brådska. Ekonomiskt ser september till november riktigt bra ut, men var beredd på en svacka i augusti.

Vågen 23/9-22/10

För en Våg handlar livet om relationer. Varje relation har sin egen dynamik och du upprätthåller dem med stil. I år inträffar förmörkelserna, himlens kraftfulla indikatorer, i såväl ditt tecken som i relationssektorn på din horoskopkarta – du kan med andra ord förvänta dig en hel del förändringar. 2023 bär också på en känsla av förväntan om att något viktigt närmar sig fast du inte kan sätta fingret på vad. Du förnimmer en osäkerhet när Saturnus går in i Fiskarna och tänker att du borde bli lite mer vuxen och anta en mer ansvarsfull inställning till livet. Inte för att du har varit slarvig, men du känner att du borde bestämma dig för vilken sida du står på och ta ställning för det du tror på. Dina instinkter stämmer, men de förändringar som kommer är gradvisa och det dröjer två eller tre år innan de slagit in fullt ut, så du behöver inte agera omedelbart. Än så länge räcker det att du blir lite tydligare i relation till din omvärld.

Annons

Relationer: De mest uppenbara förändringarna sker sannolikt i dina närmaste relationer. När Saturnus går in i ett nytt tecken i mars kan din avlägsna framtid kännas oviss, men kortsiktigt elimineras de spärrar som har förhindrat dig och din partner att göra det ni vill. Strax efter det bidrar Venus med några oerhört passionerade veckor då ni kan återuppväcka den lust du har saknat. Men i april inträffar också en förmörkelse som uppmanar dig att fundera på er riktning hädanefter. När Venus inflytande är förbi kanske du ser helt annorlunda på ditt förhållande och lättnaden du förväntade dig i och med Saturnus teckenbyte kan dröja. Hur lång tid är du beredd att vänta? Händelser i samband med förmörkelser runt din födelsedag kan ge svar, men på ett oväntat sätt. Återigen måste du ta ställning för det du tror på. Försök att inte rätta dig efter den andres vilja för att göra hen glad. Det är viktigt att du lever ditt eget liv i första hand.

Annons

Karriär: När Saturnus går in i en av de yrkesrelaterade sektorerna på din karta håller han dig sysselsatt och du får lite tid för dig själv. Maj och juni för med sig framgångar men kanske är du för upptagen för att märka det. Ekonomin ser ut att bli bäst i november och december, men en förmörkelse i slutet av oktober kan betyda att du ska tänka om: i början på året shoppar du för skojs skull, men mot slutet har du ett specifikt syfte. Det ingår i din nya, mer seriösa attityd.

Skorpionen 23/10-21/11

Den 23 mars påbörjar din styrande planet Pluto sin färd genom basen på din horoskopkarta och eftersom det tar över två hundra år för Pluto att besöka alla planeter, är det här inget du har upplevt förut och inget du kommer uppleva igen. Det här är mer grundläggande än du kan föreställa dig. Allt som gör dig till den du är finns här. Vissa saker vill du kanske inte kännas vid och vissa saker kanske du inte visste om dig själv, men Pluto låter allt som legat dolt komma upp i ljuset. Plutos omloppsbana är sådan att han bara rör sig inom den väsentliga sektorn i några veckor, för att sedan försvinna ett tag. 2024 kommer han tillbaka och stannar i flera år. Det här kommer utgöra den nya grunden i ditt liv, men i år är det fortfarande nytt. Inte helt oväntat … Låt det ske, allt ingår i en större plan och du har inget annat val än att acceptera läget.

Annons

Relationer: Även dina privata relationer får en djupare nyans men det beror på Saturnus, inte Pluto, och det får allt att kännas fjäderlätt i jämförelse. Kanske anser du och din partner att det är dags att ta nästa steg efter att ni länge har varit nöjda med att bara vara tillsammans. Saturnus närvaro antyder att det är allvar och menat att hålla en längre tid, vilket du säkert visste redan. Det verkar som din partner går lite snabbt fram. Är du verkligen säker på det här? I maj och oktober inträffar förmörkelser som påverkar er båda, då kanske ni kan se situationen ur ett nytt perspektiv med fler möjliga utfall. Det är alltid bra att undersöka olika möjligheter, då är chansen större att ditt slutgiltiga beslut blir det rätta.

Karriär: Yrkeslivet blir inte lika turbulent. I år åstadkommer du massvis och får välförtjänt lön för mödan. Din andra styrande planet, Mars, ägnar hela året åt att färdas genom den övre bågen i din horoskopkarta och samlar på sig ära och beröm längs vägen – han kommer alltså inte tomhänt när han återvänder runt tiden för din födelsedag. Det enda kruxet är att du kanske blir mer framstående än du vill. Strålkastarljus är något du försöker undvika, men försök njuta medan du kan. Finansiellt ser året balanserat ut. Som bäst ser det ut att bli i början av augusti – plus en lite oväntad bonus framåt årsskiftet.

Annons

Skytten 22/11-21/12

Även den mest hängivna resenären måste komma hem till slut – eller åtminstone hitta en plats att stanna på ett tag. I år förflyttar sig Saturnus, med hela sin inflytelserika tyngd, till basen på din horoskopkarta vilket innebär att du tänker ovanligt mycket på att rota dig. Du intalar dig att det bara är tillfälligt, en utdragen paus för att kunna njuta av den plats du befinner dig på nu. Men ur dina nära och käras synvinkel verkar du snarare komma till ro och det är faktiskt inte så illa som du kanske tror. När Saturnus befinner sig där håller han dig på fötterna även när det stormar i livet, något du verkligen har nytta av. Men det innebär också att du inte kan ge dig av på spontana äventyr i samma utsträckning som tidigare. Från och med nu måste dina resor ha ett specifikt syfte. Det finns också en stark, gynnsam koppling mellan Saturnus och din egen planet Jupiter, även det en indikator på stabilitet, ökad status och respekt, snarare än impulsiva resor.

Annons

Relationer: I början på året färdas Jupiter med full fart genom kärlekssektorn på din karta, du har med andra ord fullt upp i ditt privatliv. Om en relation befinner sig på ett vänskapligt plan och inte upptar så mycket av din tid ser Jupiter till att ni avancerar i styrka och riktning – förhållandet tar nu sikte på framtiden. När Venus bidrar med sin kraft i februari och mars uppstår intensiv hetta och passion. Det kan vara inledningen på en ny romans eller förnyad glöd i en långvarig relation. Oavsett vet du att du måste fånga ögonblicket och inte förspilla någon tid. Rätt vad det är lägger sig passionen och årets andra halva blir mycket lugnare. Kanske har du funnit den rätta och är tillfreds.

Karriär: Yrkesmässigt kan du bli erbjuden en ny position och det verkar som om du har valts ut tack vare de egenskaper ni Skyttar har: kunnighet, förnuft och att ni verkar veta vad ni gör. Som den Skytt du är vet du att det inte är riktigt sant och att din framgång snarare beror på en kombination av optimism och tur. Hur som helst är platsen din om du vill ha den och sannolikt finns ingen annan som skulle göra jobbet lika bra som du. Med tanke på fler planetära signaler som indikerar att din karriär bör byta riktning kan det här vara en skänk från ovan. Din ekonomi går upp och ner under året, vilket kan bekymra dig, särskilt under de inledande månaderna. På sikt tar sig finanserna och ljusare tider stundar. Om du har hållit tillbaka av rädsla för att inte ha råd med dina planer kan du göra slag i saken nu.

Annons

Stenbocken 22/12-19/1

Ord som ”inspirerad” och ”flexibel” ingår vanligtvis inte i din vokabulär – men när 2023 går mot sitt slut gör de det. När din styrande planet Saturnus går in i Fiskarna, det mest föränderliga tecknet av alla, märker du att de fasta ramar du har i tillvaron lösgörs. Om dessa ramar är något du har klamrat dig fast vid kommer förändringarna göra dig orolig, men om du har lärt dig att flyta med känns allt helt okej. Saturnus i Fiskarna handlar om att upplösa det som varit för att forma det nya och eftersom allt som Saturnus gör återspeglas i ditt liv innebär detta en totalrensning även för dig. Att upptäcka vad som är möjligt när du släpper taget om sådant du varit van vid kan vara en inspirerande upplevelse. Du märker hur fast förankrad i ditt förflutna du har tillåtit dig att bli men när du lösgör dig får du nya idéer för framtiden. Vissa kan omöjligt realiseras, de dyker upp och försvinner lika snabbt – men några ska visa sig bära frukt i en framtid som blir både givande och väsensskild från det du hade förut. I år ska du vara öppen för allt. Skapa nya visioner och ambitioner – och undvik ledord som fasthet och soliditet.

Annons

Relationer: Låt Saturnus nya stämningsläge hjälpa dig att utforska de känslomässiga djupen i dina relationer. Ofta har du betraktat förhållanden som affärsmässiga partnerskap, där två personer blir tillsammans för att vinna ömsesidiga fördelar – i år ser du allt ur ett annat perspektiv. I sommar blir det djupgående samtal om vad ni verkligen betyder för varandra, hur ni värderar era känslor, den gemensamma framtiden och mycket mer. Som med allt nytt tar det ett tag innan du känner dig helt bekväm med den här sortens känslomässiga bearbetning – det råder nya regler nu.

Karriär: Den nya flexibla inställningen till livet har inverkan på ditt yrkesliv också. Du skulle kunna stanna där du är och fortsätta prestera väl, men efter sommaren börjar du betrakta din tillvaro ur ett helhetsperspektiv, där ditt känsloliv blir lika viktigt som yttre framgång. Helst vill du knyta samman allt. Under en längre tid har du burit på en inre dröm om att åstadkomma något meningsfullt, snarare än välbetalt, och du inser att om det någonsin ska bli av så är det nu. 2023 är ett år då allt är möjligt! En förmörkelse i oktober kan föra med sig möjligheter till en helt ny karriär och som vanligt innebär förmörkelsen att det är just den vägen du ska ta – om du verkligen vill. Du behöver inte oroa dig för pengar, din vardagsekonomi ser bra ut. April och maj blir bäst och september lite kärvare, men ändå helt okej.

Annons

Vattumannen 20/1-18/2

När Saturnus lämnar ditt tecken i maj känns det som om en enorm tyngd lättar, men samtidigt kommer du sakna hans ständiga närvaro. De senaste tre åren har Saturnus hjälpt dig komma i form och bli starkare. Han har lågmält eliminerat de delar av ditt liv som du inte behöver längre och gett dig långsiktigt perspektiv på livet. Du är redo att anta de utmaningar som ligger framför dig. De år när Saturnus färdas genom ditt tecken blir inte de enklaste, men det inträffar bara en gång vart trettionde år, så du behöver inte tänka på honom igen förrän 2050. Just som Saturnus avlägsnar sig från den ena sidan av tecknet, befinner sig Pluto på den andra, redo att tillbringa de kommande tjugo åren med dig. Pluto i Vattumannen kommer påverka alla, men Vattumän känner av honom mest. I år stannar han bara tolv veckor innan han återvänder till Stenbocken – men han kommer tillbaka 2024 och då för att stanna. Det här innebär att i år får du några värdefulla veckor då du är fri från Saturnus krav och ännu inte påverkas av Pluto. Det här är din egen tid, det är nu du kan göra allt du har lovat dig själv. Ta chansen, utnyttja tiden och njut av varje ögonblick.

Annons

Relationer: 2023 blir ett minnesvärt år. Venus befinner sig i relationsvinkeln på din horoskopkarta i hela fyra månader och när Saturnus inte längre håller dig tillbaka blir resultatet både passionerat och befriande. Frihet är nyckelordet: om du har befunnit dig i en begränsande relation vill du frigöra dig, bli självständig. Du vill kanske prova ett nytt förhållande, eller till och med flera. Om du har en långvarig relation som du inte vill bryta finns det sannolikt saker du vill förändra mellan er, kanske byta riktning eller vädra lite. Du blir dessutom uppmärksam på om din partner också vill förändra läget – hur mycket ”tillsammans” ska ni vara? Om en av er vill ut och resa en längre period för att uppfylla en dröm, följer den andre med eller gör hen sin egen grej? Vattumannen har alltid varit en fritänkare, så om ni vill skriva om reglerna för förhållandet behöver du inte tveka.

Karriär: Du ska inte göra misstaget att tro att det där jobbet som ser bra ut på håll är bättre än det du har. Om du tar en närmre titt, eller provar på det ett tag, märker du att det inte är den där perfekta arbetsplatsen som du trodde. Och även om Saturnus har lämnat Vattumannen befinner han sig nu i den ekonomiska sektorn på din karta, vilket på kort sikt betyder stramare tyglar och på lång sikt stora förtjänster. Passa på att unna dig något i februari, innan han dyker upp.

Annons

Fiskarna 19/2-20/3

För de yttre planeterna, som ägnar många år åt att långsamt färdas genom stjärntecknen, ibland flera år i varje tecken, är Fiskarna en populär destination. Du har haft besök av Neptunus i över ett decennium och förra året passerade Jupiter. I år anländer Saturnus, så du har både honom och Neptunus i ditt tecken samtidigt vilket är ovanligt. Du hamnar återigen i händelsernas centrum – såväl i det stora som i det lilla. Omvärldens skeenden avspeglas i din egen tillvaro, om än i mindre skala. Om du längtar efter lugn får du vänta till de yttre planeterna gett sig av, och det dröjer. Att vara så direkt påverkad av kraftfull planetär aktivitet är stimulerande, men även utmattande, så du måste få vila ibland. Kanske välkomnar du till och med Saturnus i ditt tecken, eftersom han för med sig struktur och disciplin. När du ställs inför en mängd olika sorters möjligheter, ser Saturnus till att bara några få av alternativen är genomförbara och du får lättare att välja. Saturnus blir alltså din trofaste rådgivare, ibland till och med beskyddare.

Annons

Relationer: Du gör framsteg i ditt privatliv men det går långsamt. Merkurius, den lilla planeten som är så viktig för alla dina relationer, har sina retrogradperioder i de mest personliga sektorerna på himlavalvet vilket indikerar att det finns en hel del du måste tänka igenom och diskutera innan du kan ta ut en riktning framåt. Ni har båda funderingar vad gäller era långsiktiga förutsättningar. Än så länge har det varit lätt att hitta snabba lösningar och skjuta på frågorna om framtiden, men att sätta ord på vad som kan förbättras och varför du känner så är svårare. Problematiken ligger också djupare än du tror. Ni börjar utforska era grundläggande värderingar kring hur ett förhållande bör fungera och hur era roller borde se ut – tänk om ni inte har samma uppfattning om sådant som verkligen betyder något? I augusti blir det långa samtal, och i oktober bidrar Venus position till någon form av överenskommelse och ni verkar redo att ta ny sats mot framtiden. Vackert så, ert gemensamma arbete ger frukt.

Annons

Karriär: På jobbet ser det ut som om du har fått en tillfällig uppgift som du trivs så mycket med att du inte vill att det ska ta slut. Om det nu är så, varför byter du inte jobb så att du enbart kan ägna dig åt det du vill? Ekonomiskt blir 2023 ett av dina bättre år med ett uppsving i april som hjälper dig förverkliga en gammal dröm och sedan ytterligare flyt i oktober.

Foto: Imaxtree

Annons