Stenbocken – stjärntecknets personlighet, kärlek och karriär

20 okt, 2022 
Stenbocken – allt om stjärntecknets personlighet, karriär och kärlek
Är du stenbocken och vill veta mer om stjärntecknets karriär, kärleksliv och personlighet? Här är allt du behöver veta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: Vanliga kännetecken för alla stjärntecken – hela listanBrand logo
Video: Vanliga kännetecken för alla stjärntecken – hela listan

Är du född mellan den 21 december och 20 januari? Grattis, då är du en stenbock! Stenbocken är ett jordtecken och styrs av planeten Saturnus. Vi listar allt om stjärntecknets egenskaper, karriär, kärleksliv och mycket mer!

Stenbockens EGENSKAPER

Stenbocken är känd för att vara otroligt driven, målmedveten och ansvarstagande. Du ställer höga krav på dig själv och klarar av allt du tar dig an. Dina höga ambitioner kan dock leda till att du har svårt för att slappna av. Ta en paus och pusta ut ibland! Att stenbocken älskar ordning och reda råder det inga tvivel om, men det gör även att du kan uppfattas som lite fyrkantig. Stenbocken är ärlig och trygg i sig själv. Du föredrar få men nära vänner framför många ytliga bekanta.

Annons

Styrkor: Driven, motiverad, dedikerad, disciplinerad, ekonomisk och rolig.

Svagheter: Envis, fyrkantig, auktoritär och jobbar för hårt.

Stenbockens karriär

Det här stjärntecknet är en riktig arbetsmyra som tycker om att jobba självständigt. Stenbocken är jordnära, rationell och effektiv. En god ekonomi och ett jobb där du ständigt får utvecklas är viktigt för dig. Du älskar utmaningar och är en duktig ledare. Stenbocken passar därför bra i auktoritära sammanhang och gillar att vara en del av något större. Därför trivs du extra bra i en stor organisation. Stenbocken är dessutom laglydig och tycker att regler och trygghet är viktigt. Yrken som politiker, statligt arbete eller jurist kan vara någonting för dig. Stenbocken passar även bra som entreprenör med sina egenskaper av att vara lojal, kompetent, noggrann och stabil.

Yrken som passar dig: Statliga tjänster, politiker, matematiker, ingenjör, entreprenör eller föreläsare.

Annons

Stenbockens SEX- OCH KÄRLEKSLIV

När stenbocken dejtar vill den gärna ta det lite lugnt i början. Du behöver inga häftiga aktiviteter för att få till en lyckad dejt, utan sitter hellre på ett café eller en bar och tar några drinkar i lugn och ro. Stenbocken gillar att ha kontroll över sig själv och sina känslor. Du kan därför uppfattas som ganska allvarlig och reserverad. Men finner stenbocken rätt person vågar den öppna upp en helt annan sida av sig själv!

I en relation är du omtänksam, kärleksfull och trofast mot din partner. Och i sängkammaren är du allt annat än tråkig! Här vågar du bjuda på din lekfulla och passionerade sida. Du gillar att ta kommando och är inte rädd för att domdera. Soffan är det perfekta stället för stenbocken att ha sex på. Där kan du placera din partner på önskad plats och bara köra.

STJÄRNTECKEN SOM stenbocken PASSAR BÄST IHOP MED

Fiskarna – Det här tecknets känsliga sida är en perfekt match för stenbocken och de ger varandra stabilitet och trygghet.

Annons

Jungfrun – Jungfrun är stenbockens själsfrände och bakom passion och heta känslor är kärleken stabil.

STJÄRNTECKEN SOM Stenbocken PASSAR SÄMST IHOP MED

Lejonet – Både lejonet och stenbocken är självständiga och tycker om att bestämma vilket kan leda till en krock mellan dessa två stjärntecken.

Väduren – Stenbocken behöver en partner som är fokuserad på framtiden men väduren är allt för lättsam och upptagen med att leva för nästa stora äventyr.

FAKTA OM stenbocken

Tarotkort: Djävulen som symboliserar målmedvetenhet.

Månadssten (för januari): Granat.

Månadssten (för december): Turkos, blå topas och tanzanit.

Känsligaste kroppsdel: Knäna, skelett, hud och tänder.

Växt: Viol och murgröna.

Lyckodjur: Björn.

Nyckelord: Struktur.

Turdag: Lördag.

Symbol: Geten.

Motto: Jag kan!

Element: Jord.

Planet: Saturnus.

Metall: Silver.

Färg: Grå.

Lyckotal: 8.

Kända stenbockar: Alison Brie, Kate Moss, Michelle Obama, Mary J. Blige, Regina King, Zooey Deschanel och Bianca Ingrosso.

Bianca Ingrosso är stenbock.
Bianca Ingrosso är född den 30 december och är stenbock.

Illustration: Michelle Eismann

Läs mer:

Se också: Här är kändisarna som har tatuerat in sina stjärnteckenBrand logo
Se också: Här är kändisarna som har tatuerat in sina stjärntecken

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons