Lejonet – stjärntecknets personlighet, kärlek och karriär

26 okt, 2022 
Allt om stjärntecknet lejonet.
Är du lejon och vill veta mer om stjärntecknets karriär, kärleksliv och personlighet? Här är allt du behöver veta!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Video: Vanliga kännetecken för alla stjärnteckenBrand logo
Video: Vanliga kännetecken för alla stjärntecken

Är du född mellan den 23 juli och 22 augusti? I så fall är du ett lejon! Lejonet är ett eldtecken och styrs av solen. Här är allt du vill veta om stjärntecknets egenskaper, karriär, kärleksliv och mycket mer!

Lejonets EGENSKAPER

Lejonet har den starkaste utstrålningen av alla stjärntecken och älskar att stå i centrum. Personer födda i lejonets tecken är ofta stolta, karismatiska och har en storslagen personlighet som andra dras till. Du älskar glitter och glamour och har ett enormt gott självförtroende. Men din jakt på bekräftelse kan också få dig att verka allt för självupptagen. Trots att lejonet ofta är den som syns och hörs mest är du duktig på att lyfta andra i din omgivning. Du är dessutom väldigt generös med allt från kärlek och kunskap till tid och pengar.

Annons

Styrkor: Lojal, karismatisk, älskad, omtyckt och generös.

Svagheter: Självupptagen, komplicerad, arrogant och egocentrisk.

Lejonets KARRIÄR

Lejonet älskar som sagt att glänsa och du trivs därför extra bra inom yrken där du får göra det. Du är passionerad och vågar drömma stort. Ditt mod gör att du passar bra inom kreativa yrkesområden som sång och musik. Men oavsett arbetsplats är du en omtyckt kollega tack vare din charm och din positiva energi. Dessutom är du en skicklig problemlösare och en solklar ledare. Men att ta hand om detaljerna är lejonet inte särskilt förtjust i.

Yrken som passar dig: PR-person, teaterdirektör och producent.

Lejonets SEX- OCH KÄRLEKSLIV

Lejonet är en passionerad, sexig och självsäker älskare. Att lejonet har ett stort ego är ingenting som det här tecknet sticker under stolen med. Du älskar att känna dig åtrådd och när kärleken dyker upp är du extremt lojal och hängiven, vilket gör det här tecknet till en bra partner.

Annons

I sängkammaren gillar lejonet att experimentera och utforska både sig själv och sin partner – och gärna med olika sexleksaker eller nya sexpositioner. Missionären med en twist kanske är något för dig?

STJÄRNTECKEN SOM lejonet PASSAR BÄST IHOP MED

Tvillingarna – Tvillingarna har en gott hjärta, som får lejonet att känna sig älskad. Tvillingarna uppskattar lejonets stora personlighet och motivation.

Skorpionen – Precis som lejonet är skorpionen passionerad, men aldrig dominant. Båda tecknen känner stark lojalitet och när de väl hittat varandra är det inte mycket som kan skilja dem åt.

STJÄRNTECKEN SOM lejonet PASSAR SÄMST IHOP MED

Stenbocken – Den frisinnade stenbocken och det organiserade lejonet är en match som inte brukar fungera, eftersom de båda är alldeles för olika i sina personligheter.

Fiskarna – Den drömska och charmiga fisken får dig snabbt på fall. Men under ytan kan fiskens dystra humör göra relationen stormig.

Annons

Fakta om lejonet

Tarotkort: Styrkan, som symboliserar förmågan att lyckas mot alla odds.

Månadssten (för juli): Rubin.

Månadssten (för augusti): Peridot.

Känsligaste kroppsdel: Ryggen och hjärtat.

Växt: Solros, ringblomma.

Lyckodjur: Apa.

Nyckelord: Jag.

Turdag: Söndag.

Symbol: Lejon.

Motto: Jag vill!

Element: Eld.

Planet: Solen.

Metall: Guld.

Färg: Orange.

Lyckotal: 1.

Kända lejon: Jennifer Lawrence, Mila Kunis, Demi Lovato, Jennifer Lopez, Elisabeth Moss, Cara Delevingne och Meghan Markle.

Meghan Markle fyller år den 4 augusti och är lejon.

Illustration: Michelle Eismann

Läs mer:

Se också: Så vet du om din crush gillar dig – baserat på deras stjärnteckenBrand logo
Se också: Så vet du om din crush gillar dig – baserat på deras stjärntecken

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons