Skytten – stjärntecknets personlighet, kärlek och karriär

28 okt, 2022 
Allt om stjärntecknet skytten.
Är du orädd, äventyrlig och älskar frihet? I så fall kanske du är en skytt! Här är allt du vill veta om stjärntecknets egenskaper, kärleksliv och karriär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärnteckenBrand logo
Jobbet som passar dig bäst enligt ditt stjärntecken

Om du är född mellan den 22 november och 21 december är du en skytt! Skytten är ett eldtecken och styrs av planeten Jupiter. Vi listar allt du vill veta om stjärntecknets egenskaper, karriär, kärleksliv och mycket mer!

Skyttens EGENSKAPER

Skytten är orädd, äventyrlig och älskar känslan av frihet. Du har lätt för att bli rastlös och är därför alltid igång. Du älskar att utmana dig själv och lära dig nya saker. Skytten jobbar hårt och tar varje tillfälle i akt för att komma ut ur sin comfort zone – oavsett om det gäller arbete, resande eller att sätta ambitiösa mål. Du har ett gott självförtroende men ibland kan din självsäkra attityd få dig att uppfattas som en besserwisser. Se upp så att du inte bara lyfter dina åsikter utan även andras.

Annons

Styrkor: Öppen, nyfiken, ärlig, driven och flexibel.

Svagheter: Besserwisser, naiv och har svårt för att lyssna på andras åsikter.

Skyttens KARRIÄR

Skytten är optimistisk, flexibel, stresstålig och tackar aldrig nej till en utmaning! Det här stjärntecknet är inte heller rädd för förändring utan trivs med att driva saker framåt. Trots ditt driv och din energi föredrar du att följa istället för att leda. Du arbetar gärna i grupp och behöver ständig variation och stimulans. Ett nio till fem-jobb är därför inget alternativ för skytten. Däremot arbetar du gärna i projekt som antingen kan förnyas eller förändras. Personer födda i skyttens tecken avskyr konflikter och en god stämning på arbetsplatsen är a och o.

Yrken som passar dig: Lärare, advokat, präst, filosof, författare, eller yrken som är kopplade till djur och natur.

Skyttens SEX- OCH KÄRLEKSLIV

Eftersom skytten älskar rörelse och frihet föredrar det här tecknet dejter som är aktiva och där det händer saker. Skytten väljer hellre en skogspromenad, klättring eller paintball framför en lugn söndagsbrunch.

Annons

När det kommer till skyttens sexliv vill tecknet gärna bli utmanat och prova på nya saker. Krydda sexlivet genom att testa ha sex på en annan plats än i sängen. Varför inte smita i väg under en fest eller tillställning och ha lite hett sex inne på toaletten?

STJÄRNTECKEN SOM Skytten PASSAR BÄST IHOP MED

Väduren – Människor födda i vädurens och skyttens tecken är sociala av naturen och de här två älskar att utforska nya äventyr tillsammans.

Vattumannen – Precis som skytten är vattumannen äventyrlig. Dessutom matchar dessa två tecken väldigt bra sexuellt.

STJÄRNTECKEN SOM Skytten PASSAR SÄMST IHOP MED

Kräftan – Kulturella, livsnjutande kräftan är kul att umgås med, men det är oftast bäst att stanna vid en vänskapsrelation.

Jungfrun – Jungfrun behöver ordning och reda och konstant uppmuntran och bekräftelse, vilket skytten inte alltid ger då tecknet har fullt upp med att leva i nuet.

FAKTA OM Skytten

Tarotkort: Måttan som symboliserar ambition och självdisciplin.

Månadssten (för november): Gul topas.

Månadssten (för december): Turkos, blå topas och tanzanit.

Känsligaste kroppsdel: Höfter och lår.

Växt: Nejlikor, kastanj, ek och tistel.

Lyckodjur: Råtta.

Nyckelord: Frihet.

Turdag: Torsdag

Symbol: En pil.

Motto: Jag ser!

Element: Eld.

Planet: Jupiter.

Metall: Tenn.

Färg: Lila.

Lyckotal: 7.

Kända skyttar: Zara Larsson, Miley Cyrus, Nicki Minaj, Taylor Swift, Vanessa Hudgens, Katie Holmes, Rita Ora, Zoë Kravitz och Britney Spears.

Zara Larssons stjärntecken är skytt.
Zara Larsson föddes den 16 december och är skytt.

Illustration: Michelle Eismann

Läs mer:

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons